HEKLANJE

Mali kućanski aparati

Ma koliko se frapantnim možda činilo da su strojevi u velikoj mjeri zamijenili čovjeka, teško da bismo suvremeni način života mogli zamisliti bez brojnih uređaja koje nam štede vrijeme, energiju i štošta drugo. Jer sve su to mali kućanski aparati čiju upotrebu podrazumijevamo u svakodnevnom životu. Ne vjerujete? A što ako spomenemo primjerice glačalo? Aparat za kavu? Toster?
Pod pojmom malih kućanskih aparata podrazumijevaju se svi uređaji i pomagala koja koristimo, a svojom namjenom i veličinom nisu u skupini takozvane bijele tehnike. Nekoliko je razreda u koje ih možemo podijeliti pa su tu tako mali kućanski aparati namijenjeni primjerice osobnoj higijeni poput električnih četkica za zube, brijaćih aparata, depilatora, epilatora i bikini šišača. Vrlo bliska skupina jest i ona namijenjena njezi kose u kojoj ćemo pored svima dobro poznatog sušila za kosu naći i trimere, popularne pegle za ravnanje ili pak uvijače ili tople viklere kojima ćemo začas dobiti neodoljive valove.

https://www.jeftinije.hr/L1/45/mali-kucanski-aparati
Po svom obimu najveća, razumljivo, jest skupina malih kuhinjskih aparata budući da nam njihov broj, nastoji maksimalno pojednostavniti i skratiti vrijeme provedeno u kuhinji. Počevši od mikrovalne pećnice i aparata za kavu, preko miksera, blendera, mlinčića, mesoreznica, roštilja, raznih vrsta pekača, pa sve do aparata za zavarivanje vrećica, električnih noževa, smoothie makera, kuhala za jaja, aparata za kokice, cjedila za agrume… popisu kao da nema kraja, zar ne?
A da bi sve ostalo čisto i uredno tu je i posljednji, no ništa manje bitan razred malih kućanskih aparata u kojem se pored glačala i parnih stanica nalaze i usisavači te uređaji za multifukcionalne vrste pranja podova, tepiha i prozora ili pak ionizatori i pročišćivači zraka.
Na kraju, ne treba izostaviti niti električne budilice, razne vrste masažera i još poneki uređaj koji smo zahvaljujući duljini popisa ovdje možda zaboravili spomenuti, a bez kojega se, možda baš vama, život čini nezamisliv.

Zašto je isplativo biti jak?

Zračna luka. Prijava. Par Kineza. Djevojčica u trapericama na brzinu baca kofere iz kolica na vagu, momak – s naglascima,