HEKLANJE

Marketing članaka i oko pauka

Jeste li se ikada zapitali kako funkcionira internet marketing? Kako netko tko se bavi internet marketingom može obavijestiti potencijalne kupce da postoji? A kako kupci koji traže nešto konkretno znaju gdje to tražiti? S obzirom na silno obilje stranica na internetu, ovo može biti herkulovski zadatak i za kupca i za prodavača.

Internetski marketing svodi se na hvatanje ‘oka pauka’. ‘Pauci’ su genijalni mali uređaji koji pretražuju sve stranice World Wide Weba tražeći one stranice koje su najrelevantnije za traženi pojam koji je korisnik interneta unio. Ne samo da pauci pronalaze odgovarajuće stranice, već ih i rangiraju po važnosti, što korisniku olakšava pronalaženje onoga što traži. Podrazumijeva se da bi svatko tko nešto traži prvo kliknuo na stranicu koja je na vrhu popisa. Ako pronađe ono što traži, to je to – ne traži dalje. Samo ako ne pronađe ono što želi, onda će se spustiti na popis stranica koje su pauci poredali prema opadajućem redoslijedu relevantnosti. Ključ je dakle osigurati da vaša web stranica bude rangirana točno iznad svih ostalih koje imaju istu ključnu riječ.



Evo nekoliko savjeta o tome kako možete upotrijebiti marketing članaka da uhvatite oko tog najvažnijeg pauka i da vaša web stranica bude rangirana tamo gdje je mogu vidjeti milijuni korisnika.

Provjerite je li sadržaj vašeg članka originalan

Pauci nikad ne zaboravljaju! Pamte svaki članak koji su ikada pregledali. Ako tijekom sljedećih pretraga naiđu na sličan članak, odmah ga odaberu kao plagijat. Umjesto brzih bodova koje biste očekivali osvojiti za prikazivanje vrijednog sadržaja na vašoj web stranici, vaša će web stranica biti kažnjena zbog prikazivanja kopiranog sadržaja. Ključno je osigurati da sadržaj vašeg članka uvijek bude originalan.

Prvo objavite svoje originalne članke na vlastitoj web stranici

Objavljivanjem vašeg izvornog sadržaja na vlastitoj web stranici prije nego što ga distribuirate drugim stranicama, polažete pravo na svoj članak i sprječavate te pauke da ga kazne za dupliciranje. Također, kada pauk pokupi vaš članak tijekom pretraživanja, ako je članak objavljen na vašoj web stranici, odvest će čitatelja ravno na vašu stranicu zaobilazeći obilazni put.

Ugradite te ključne riječi i ključne fraze

Korištenje odgovarajućih ključnih riječi i ključnih izraza u cijelom članku, uz održavanje optimalne gustoće ključnih riječi, ključno je. Ispravne ključne riječi upotrijebljene na ispravan način pomažu paucima da indeksiraju vašu web stranicu i poboljšavaju optimizaciju tražilice. Važno je zapamtiti da je pravilna upotreba ključnih riječi i ključnih izraza kritična. Ključne riječi koje su nasumično postavljene u cijelom članku, poznate kao nagomilavanje ključnih riječi, samo će pomoći da vaš članak bude diskvalificiran i kažnjen od strane tražilica. A ako vaš članak koji je neinteligentno natrpan ključnim riječima ipak prođe tražilice, posjetitelji vaše stranice neće biti previše impresionirani kvalitetom vaših članaka i gotovo će se sigurno okrenuti. Jednom kada se to dogodi, gotovo ih je nemoguće namamiti natrag.



Povećajte popularnost svoje veze

Pauci određuju popularnost i relevantnost vaše web stranice kvalitetom i količinom ulaznih hiperveza s drugih web stranica na vašu. Uključite odjeljak “O autoru” s vezom na vašu web stranicu u svaki okvir s resursima autora na kraju vašeg članka. Druge web stranice obvezno uključuju ovaj odjeljak ako odluče objaviti vaš članak na svojim stranicama. To će vam samo po sebi jamčiti neograničeni besplatni publicitet. Ako je vaš članak informativan i zanimljiv te je postavljen na nekoliko web stranica, automatski ćete dobiti mnogo poveznica koje upućuju na vašu web stranicu. Ovo će zajamčeno privući pažnju pauka i povećati vaš rang u tražilici.

Povećajte svoju izloženost putem stranica za distribuciju članaka



Slanjem svojih članaka na velika mjesta za distribuciju kao što su GoArticles.com ili eZine.com povećavate šanse da drugi webmasteri koji neprestano traže kvalitetan sadržaj prenamijene vaš članak. To može imati neku vrstu viralnog učinka i poslati kontinuirani tok značajnog prometa u smjeru vaših članaka.

Upornost se isplati

Napisati samo jedan članak, koliko god dobar bio, nije dovoljno da biste dobili željene rezultate. Hvatanje oka pauka zahtijeva vrijeme. Da biste iskoristili prednosti marketinga članaka, potrebno je vrijeme i strpljenje, kao i nepokolebljiva predanost stvaranju i dosljednom širenju kvalitetnih članaka. To je ono što će stvoriti vrijedan otisak u vašem području stručnosti i pomoći u povećanju broja povratnih veza na vašu stranicu.



Održavajte taj broj riječi

Većina će web stranica prihvatiti i distribuirati samo članke koji ispunjavaju njihove specificirane zahtjeve za članke u pogledu minimalne i maksimalne duljine. U pravilu, članci ne smiju imati više od 500 riječi niti manje od 300 riječi.

Izbor pčelinje paše

Uspješnost pčelarenja ovisi o odabiru odgovarajuce pcelinje paše. To je ona pčelinja paša koja pored vlastitih potreba osigurava za pčelinju

Savjeti za uštedu plina

Unatoč cijenama benzina blizu ili iznad 3 dolara po galonu u raznim dijelovima Sjedinjenih Država, Amerikanci još uvijek pune svoje