HEKLANJE

Marketing članaka – Kako vam marketing članaka može donijeti besplatan promet

TEMU APP 100 E KUPON

Već dulje vrijeme u online svijetu postoji mnogo buke o marketingu članaka, ali još uvijek me često pitaju što je to i kako funkcionira. Evo kratkog objašnjenja. Kao i svaki veliki medij, internet je gladan sadržaja.

Međutim, za razliku od drugih medija poput televizije, radija i novina, koji uglavnom koriste samo sadržaje profesionalnih pisaca, na internetu svatko može objavljivati. Marketing članaka način je iskorištavanja te slobode i korištenja medija kao načina dovođenja posjetitelja na vašu web stranicu ili blog. Dakle, kako to radi?



Napišete članak. Tipičan članak za korištenje na webu bit će dug između 250 i 750 riječi. Bit će pažljivo usmjeren na određeno područje stručnosti; spisateljska niša. Koristit će ključne riječi relevantne za pisčevu namjeravanu publiku i često će sadržavati numerirani popis ili popis s grafičkim oznakama radi jasnoće i lakšeg čitanja.
Objavili ste taj članak na webu. Sada postoje stotine imenika članaka u kojima svaki pisac može objaviti gotovo svaki članak. Većina je besplatna za korištenje, ali neki specijaliziraniji naplaćuju malu naknadu. Jedan od najvećih besplatnih imenika je EzineArticles.com koji sadrži radove gotovo 70.000 pisaca.
Direktoriji su organizirani u više kategorija i pisac članka mora odlučiti pod kojom će kategorijom objaviti. Također vas se potiče da priložite grupu relevantnih ključnih riječi svom članku i da uključite svoje osobne ili poslovne podatke i poveznicu na svoju stranicu, u svoj ‘okvir s resursima’, što je kratki odlomak o vama ili vašem radu koji će se pojaviti na dno svakog članka. Imenici zapošljavaju tim osoblja koji odobrava svaki članak prije nego što postane dostupan na webu.

Dakle, kako ovo pokreće promet? Prvo, imenici, budući da su vrlo bogati sadržajem, imaju visoku poziciju u tražilicama i često se ondje može uočiti vaš članak, a zainteresirani čitatelj mogao bi kliknuti na vašu poveznicu i doći do vaše web stranice.

Međutim, stvarna svrha imenika je osigurati mjesto za izdavače e-zina da pronađu besplatan i relevantan sadržaj. Svaki dan urednici velikog broja tematskih e-zina posjećuju imenike članaka i preuzimaju nove članke koji su relevantni za njihovu publiku. To ih štedi da sami ne pišu. Jedini uvjet je da moraju objaviti članak u cijelosti, bez uređivanja i uvijek uključiti autorov okvir s resursima i zadržati veze netaknutima.

Dakle, tijekom određenog razdoblja, jedan se članak može lako pronaći na mnogo različitih mjesta na webu, svaki put s vrijednom povratnom vezom na vašu web stranicu, koja ne samo da do vas vodi visoko ciljane posjetitelje, već također pomaže poboljšati vaše rangiranje u pretraživanju.

Vaša koža traži pažnju

Imali ste barijatrijsku operaciju mršavljenja i izgledate fantastično jer se osjećate zdravije, možete živjeti aktivnijim stilom života i nositi moderniju