HEKLANJE

Marketing članaka – loše, ružno i dobro

Kada većina ljudi razmišlja o marketingu članaka, ono što pada na pamet obično je kako napisati članak, a ne kako ga prodati. Ali postoji anthor način i pokazat ću vam ga u ovom članku.

Čini se da je posljednji bijes članak marketing i to s dobrim razlogom. To je daleko najbolje besplatno sredstvo za promicanje vašeg poslovanja i povećanje prodaje i uključivanje pretplatnika.



Slanjem svojih članaka u direktorije članaka, popise najava članaka i izdavače ezinea, postižete nekoliko stvari.

Prvo, uspostavit ćete se kao stručnjak u svom području. Vjerojatnije je da će vas čitatelji poslušati ako smatraju da znate o čemu govorite.

Drugo, pričvršćivanjem okvira s resursima uz svoj članak čitatelju dajete poveznicu na svoju web stranicu. Ako je čitatelj impresioniran vašim znanjem, vjerojatno će kliknuti na vašu vezu da vidi što nudite.

Treće, povećavate rang stranice svoje tražilice pružanjem nerecipročne veze na svoju web stranicu. Čini se da tražilice daju dodatnu težinu ne-recipročnim poveznicama u rangiranju svojih stranica.

Ali mnogim trgovcima nije ugodno pisati vlastite članke. Oni jednostavno ne razumiju kako pretočiti svoje misli u riječi. Ili još gore, nemaju nikakve misli koje zaslužuju tiskanje.

Zato su artikli privatnih robnih marki u današnje vrijeme toliko traženi. Dostupno je nekoliko ovih usluga, a čini se da ih se svakodnevno pojavljuje više.

Tu leži problem. Ovisno o tome kako se ovi članci koriste, rezultati mogu biti dobri, loši ili potpuno neugledni.



Loše: svakodnevna pogreška marketinških stručnjaka koji koriste artikle privatnih marki je da postanu lijeni. Oni samo kopiraju i zalijepe članak i pošalju ga takvog kakav jest, bez personalizacije.

U najmanju ruku, trebali biste promijeniti naslov. Većina imenika članaka zahtijeva da vaš članak bude odobren prije objave. Ali mislite li da oni zapravo čitaju svaki članak koji stigne? Nije vjerojatno.

Svaki dan dobivaju desetke, čak i stotine prijava, pa je malo vjerojatno da će vaš članak doista biti pročitan.



Ali većina softvera za imenike automatski će pretražiti svoju bazu podataka za duplicirane naslove. Ako naslov vašeg članka odgovara jednom u njihovoj bazi podataka, vaš će biti odbijen.

Stoga učinite sebi uslugu i barem promijenite naslov. Možda bi također bilo dobro promijeniti tekst u prvom odlomku.

Neugledni: mnogi trgovci učitavaju toliko poveznica u svoj članak da on postaje jedan dugačak oglas. Zbog toga ne samo da ćete biti odbijeni, već ćete u konačnici biti i zabranjeni ako to činite dovoljno često.



Dobro: Kao što je prethodno navedeno, članci privatnih marki, kada se pravilno koriste, mogu dati osobi koja ne piše veliku nadmoć nad drugim trgovcima. Oni mogu povećati vaš promet, prodaju i uključiti pretplatnike. To je dobro.

Dobar članak sadrži korisna znanja za čitatelja bez obzira na to kupuje li vaše proizvode ili ne. Predstavite im dobar sadržaj i povećat ćete šanse da će kliknuti vašu poveznicu u okviru s resursima.

Članci privatnih marki izvrstan su alat, ali nemojte se ulijeniti!

Zablude o tekućim vitaminima

Tekući vitamini su uzimali vitaminski dodatak spot light. Upitne činjenice i tvrdnje o tekućim vitaminima mučile su umove mnogih. Istina