HEKLANJE

Marketing članaka: oslobađanje

Neki su me kao plodnog pisca članaka pitali kako mogu generirati toliko kvalitetnih članaka u tako kratkom vremenskom razdoblju. Iskreno govoreći, nije uvijek lako, ali postoje neke stvari koje bih želio podijeliti s vama kako biste možda mogli povećati svoju proizvodnju kao ja. Povećana proizvodnja za vas znači dodatne i redovite prijave što rezultira većom izloženošću vašeg imena na svjetskoj mreži. Sve bi ovo trebalo prevesti u više novca za vas, glavni razlog za marketing članaka, mogao bih dodati.

U razdoblju od sedam mjeseci prošle godine napisao sam više od 400 članaka koji su poslani u razne imenike članaka na internetu. Osim toga, napisao sam još 1100 članaka za klijente koji su im potom isporučeni da ih objave na svojim stranicama. Svi ovi članci s web sadržajem bili su kratki, jezgroviti i općenito u prosjeku ispod 250 riječi za svaki članak. Većina mojih redovnih članaka obično ima 500 riječi, a rijetki se članak ili dva približavaju 1500 riječi. Ipak, ovo postignuće za mene nije bio mali podvig, pogotovo kada me tema dovela na nepoznat teritorij.



Nakon mnogo pokušaja i pogrešaka naučio sam da je najbolji način za mene da održim svoju proizvodnju visokom — dok u isto vrijeme isporučujem koristan i zanimljiv sadržaj — znači da moram pojednostaviti svoj rad. Slijede neke “isprobane i istinite” prakse koje sam ja stavio na test, a možete i vi.

Držite se onoga što znate — nemam ništa protiv pisanja o temama o kojima imam malo znanja, ali pritom se mogu zaglaviti zbog viška vremena za istraživanje. Ako pišem za klijenta, naplaćujem u skladu s tim nakon što on sazna da pišem u području koje je izvan mog područja stručnosti i i dalje želi koristiti moje usluge. Što se tiče slanja članaka u mrežne imenike, svoju temu isključivo ograničavam na nekoliko područja u kojima briljiram.

Počni, pa stani – Ponekad se dogodi da sam usred pisanja članka i ne mogu dovršiti svoj poduhvat zbog nedostatka informacija. Ako ne mogu odmah prikupiti ono što mi treba, ostavim nedovršeni članak sa strane dok ne dobijem informacije potrebne za dovršetak posla. Recimo samo da imam redovitu zalihu članaka koji su na prvom mjestu i planiram ih završiti kasnije. Ne zadržavam se ni na jednom članku, umjesto toga idem dalje i fokusiram se na sljedeći. Sve u svemu, moja razina proizvodnje ostaje visoka jer ne dopuštam da mi jedan članak ometa tijek rada.

Obrisi, posvuda — Pa, ne baš. Ipak, postoje trenuci kada sam između projekata, ali još uvijek raspoložen za pisanje [što je za mene gotovo uvijek!] Stoga, ono što radim da ostanem zaposlen je da napravim popis tema ili naslova članaka i zatim radim na pisanju obris ili dva ili tri…shvaćate! Neki od ovih nacrta bili su korisni kada klijent zatraži određenu temu. Jednostavno izvučem nacrt, proširim svaku od točaka koje sam već naveo i razradim svoj članak. Brzo i gotovo bez napora nacrt verzije je spreman i poslan na pregled mom klijentu. Ponekad koristim istu tehniku za slanje rada u različite imenike članaka.

Budite dosljedni — Ako ne pišete redovito, ponovno započeti može postati mnogo teže nego da pišete dosljedno. U danima prije nego što je elektroničko ubrizgavanje goriva bilo standardna oprema [pogodite o kojoj temi uglavnom pišem?], hladnom automobilu moglo je trebati dugo da se zagrije. Slično kao i onim automobilima iz prošlosti, potreban vam je stalan protok goriva [članci] koji će ostati topli. Što ste topliji, to ćete više proizvoditi.

Sve u svemu, pisanje članaka nekima je ugodan zadatak, dok je drugima naporan. Dok pišete, nemojte se pretjerano brinuti o stilu, gramatici, interpunkciji i riječima jer su to stvari koje možete riješiti nakon što završite s nacrtom. Oslobodite se kolotečine pisanja članaka i ubacite se u radni ritam danas. Ako to učinite, vrlo brzo ćete postati priznat i cijenjen autor.

Sve o SEO-u na stranici

Kada je u pitanju poslovanje putem interneta, uskoro ćete otkriti da je sve u prometu. Promet ili broj korisnika interneta

Kako se mlijeko stvara u žena?

Posvuda smo čuli da je majčino mlijeko najcjenjenija hranjiva. Svi se majčinim mlijekom hranimo godinu dana nakon rođenja. Pa, jeste