HEKLANJE

Masna koža – zašto neki od nas imaju masnu kožu?

Masna koža – problem?

Masna koža je veliki problem za mnoge od nas. Zašto naša koža ispušta više masnoće od drugih velika je misterija za oboljele. Koža privlači više prljavštine i sklonija je aknama. ima sjajan izgled i uzrokuje sve vrste kozmetičkih problema. Zašto imamo takvu kožu? Možemo li učiniti nešto da zauvijek uklonimo ovaj problem? Dopusti nam da saznamo.



Koža – zašto proizvodi ulja?

Naša koža proizvodi sebum. Taj se sebum uglavnom sastoji od lipida. Sebum nas štiti od mikrobnih infekcija i održava kožu vlažnom. Uz sebum proizvodimo i znoj. Naša koža također odbacuje mrtve stanice kože. Sve se to sjedini i formira sloj na koži. Oni koji imaju masnu kožu proizvode više sebuma. Hormoni uglavnom aktiviraju proizvodnju sebuma, a neki od nas genetski su uvjetovani da proizvode više ulja. Trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom može li se nešto učiniti s hormonima.

Upravljanje masnom kožom –

Za upravljanje masnom kožom jedini uobičajeni način je korištenje proizvoda bez ulja. Perite lice najmanje dva puta dnevno sapunom. Koristite upijajuće papire koji upijaju ulje. Koristite više proizvoda u prahu. Adstrigenti će ukloniti puno masnoće, kao i tonici. Pazite na svoju masnu kožu jer ćete imati manje bora nego oni koji imaju suhu kožu. Zavidjet će vam nakon nekoliko godina.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.