HEKLANJE

Mekinje za mladenačku kožu

Mekinje su toliko jedinstvena stvar da im se teško ne diviti. Uz pomoć mekinja možete ne samo pročistiti crijeva, već i smršavjeti. Sada su postali posebno popularni u kozmetologiji. Mekinje su u posljednje vrijeme sve popularnije u Hrvatskoj. Koriste se tijekom dijete, za čišćenje tijela, kao i u kozmetologiji. Sada vam nudim nekoliko recepata za ljepotu vaše kože na bazi mekinja. Dakle, s osjetljivom kožom sklonom alergijskim reakcijama, morate uzeti kupku s mekinjama. Za izradu će vam trebati 2 šalice granuliranih mekinja. Treba ih staviti u vrećicu od gaze i spustiti u kupku s toplom vodom. Ostavite tamo oko 30 minuta da omekša. Zatim dodajte vruću vodu, protisnite omekšane mekinje kroz vrećicu i kupajte se oko 10-15 minuta.
Također, kako biste produžili mladost kože, možete uspješno koristiti posebne maske od mekinja u kućnoj kozmetologiji. Tome najbolje odgovaraju sitno mljevene pšenične mekinje.
Dakle, za ovo vam treba 5 žličica mekinja i jedan sirovi žumanjak. Sve zajedno pomiješamo, dodamo malo tople, ali nikako vruće vode i ostavimo masu da nabubri, a zatim meljemo do homogene kaše i nanosimo na lice 15 minuta. Oprati hladnom vodom. Redovita uporaba takve maske učinit će vašu kožu lijepom i elastičnom i dugo će je održavati mladolikom. Uvijek budi lijepa!