HEKLANJE

Menstruacija, što je to menstruacija?

TEMU APP 100 E KUPON

Menstruacija je trenutak koji obilježava ulazak djevojčice u svijet odraslih. Ona se pretvara u spolno zrelu ženu. Ovulacija ne mora nastupiti odmah i ne rijetko je menstruacija u samim početcima vrlo ne redovita. Prva menstruacija nastupa najčešće kada tijelo akumulira veću količinu masnog tkiva u odnosu na težinu. Zato postoji vjerovanje da mršavije djevojke menstruaciju dobiju nešto kasnije.
U današnje vrijeme djevojčice menstruaciju dobivaju nešto ranije nego prije a uzrok tomu je bolja prehrana. Menstrualni ciklus u pravilu bi trebao trajati 28 dana. Zbog vremena trajanja stari narodi vjerovali su u povezanost s mjesečevim mijenama pa je mjesečnica po tome i dobila ime. Amenoreja je bolest u kojoj žena ne dobiva menstruaciju, to se događa pod utjecajem velikog stresa i nasilja.
Da bi se djevojčica dobro pripremila na dolazak menstruacije treba o tome razgovarati s majkom, a i sama će uočiti na svome tijelu poput rasta grudi, pojavit će se stidne dlačice, vaginalni iscjedak. Najneugodnija situacija kod menstrualnog ciklusa je bol u donjem djelu trbuha i bol u leđima. To se događa zato što maternica stvara jake kontradikcije. Grčevi najčešće nastaju zbog nedostatka krvi u mišićnoj stanici maternice a bol u leđima nadolazi zbog leđne moždine koja se nalazi blizu centra za živčani sustav.
Bolove možemo smanjiti utopljavanjem, termofor prislonimo na trbuh. Postoje i razne vježbe koje pomažu smanjiti bol. Da bi dobili menstruaciju žene najčešće imaju predmenstrualni sindrom (popularni PMS) nekoliko dana prije menstruacije žene postaju razdražljive, mijenjaju često raspoloženje i djeluju često rastreseno. Osjećaju težinu u grudima, glavobolje i to sve utjecajem hormona. Danas u tome najčešće pomažu fizioterapeuti koji strujama rješavaju napetost u grudima i trbuhu te raznim masažama koje smanjuju glavobolju.

Satovi Time Pieces Of Eternity

Prije mnogo stoljeća čovjek je mogao odrediti vrijeme gledajući sunce i njegov položaj na nebu. Zatim je došao sunčani sat