HEKLANJE

Menstrualni bolovi mogu biti vjesnik različitih bolesti!

TEMU APP 100 E KUPON

“Iako je normalno da žene imaju manje ili više bolnu menstruaciju, oko 10 posto njih može osjetiti jače bolove. Zbog jakih menstrualnih bolova, žena se može osjećati toliko loše da ne može funkcionirati 1 ili 3 dana. Menstrualni bolovi mogu biti vjesnik različitih bolesti.
menstrualni bolovi; Može proći s jakim bolovima u obliku grčeva, pogodivši struk i prepone, a ponekad i noge. Pored jakih menstrualnih bolova kod nekih žena, mogu se vidjeti i pritužbe poput mučnine, povraćanja, zatvora, čestog mokrenja i razdražljivosti. Bolne menstruacije zapravo uzrokuju bolovi uzrokovani kontrakcijama maternice u prirodnom menstrualnom ciklusu.
Maternica se tijekom menstruacije kontrahira kako bi se spriječilo prekomjerno menstrualno krvarenje i ograničio gubitak krvi. Međutim, kod nekih je žena intenzitet ovih kontrakcija više nego normalan. Tvari koje se lokalno luče u maternici uzrokuju kontrakciju maternice. Razlog boli je prekomjerno lučenje ove tvari ili preosjetljivost na supstance koje se izlučuju u ženi.
Kako se liječi?
Lijekovi protiv bolova koji sprečavaju prekomjerno lučenje ovih tvari koriste se u liječenju menstrualnih bolova. Ako se menstrualna bol može kontrolirati lijekovima protiv bolova, a nema drugih ginekoloških simptoma, ginekološki pregled nije vrlo potreban. Međutim, ako su menstrualni bolovi vrlo jaki i počnu utjecati na opće zdravlje, ako se ne mogu kontrolirati lijekovima protiv bolova ili ako uzrokuju gubitak radne snage, treba ih liječiti ginekološkom procjenom.
Ginekološkim pregledom može se utvrditi imaju li menstrualni bolovi drugi uzrok. U ovom su slučaju problemi koji se nazivaju sekundarna dismenoreja, a koji se uglavnom vide kod žena u reproduktivnoj dobi.
Koji bi mogli biti uzroci menstrualnih grčeva?
Menstrualna bol može se pojaviti kod bolesti koja se naziva endometrioza, u kojoj se najunutarnji sloj maternice može naći u vanjskim slojevima maternice ili u regiji izvan maternice. Vidi se suženje cerviksa. Tumori maternice također mogu uzrokovati menstrualne bolove. Maternica može biti u različitim položajima. Mogu biti upalne bolesti u maternici i susjednim organima. Osim toga, psihološki razlozi također mogu uzrokovati menstrualne bolove.
Kako se liječi?
Postoji uska veza između menstrualnih bolova i ovulacije. U slučajevima koji ne reagiraju na lijekove protiv bolova, uklanjanje ovulacije kontracepcijskim tabletama također može eliminirati menstrualne bolove.
Žene koje nemaju koristi od ovog tretmana trebaju daljnje istraživanje. U tu svrhu trbušna šupljina ispituje se metodom koja se naziva laparoskopija. U ovom se pregledu obično otkriva endometrioza i njeno se liječenje razlikuje. Ponekad prošle upale ili priraslice zbog operacija također mogu uzrokovati bol. Ako se otkriju takvi uvjeti, kirurg primjenjuje potreban tretman u vrijeme laparoskopije.
Menstrualne bolove koji se javljaju kasnije i pojačavaju se s vremenom treba shvatiti ozbiljno i treba dobiti ginekološku podršku.

Lasersko uklanjanje dlačica

Lasersko uklanjanje dlačica jedno je od novijih dostignuća u području kozmetičke medicine. Ovo je tehnologija koja se nastavlja razvijati. Na

Kupnja televizora

Teško je reći zašto bi netko trebao kupiti ravni ekran, televizor visoke razlučivosti, ekran od 17 inča ili ekran od