HEKLANJE

Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC iz 2021. godine: Samopouzdani terenac

Ponekad se može osjećati kao da vani nema “uobičajenog” Mercedes-Benza. Dosta verzija AMG-a ili automobila dotjeranih da izgledaju kao da su AMG-ov ručni rad, pa čak i neobični Maybach za luksuzne lovce, ali standardni, stajaći automobil s trokrakom zvijezdom? Čini se da je to prava rijetkost.
Pa opet, čini se da se ovaj Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC iz 2021. godine najbolje trudi da se ne istakne. Možda se vozi na posebnim 18-inčnim kotačima – opcija od 750 dolara – ali s crnom bojom, čvrstom cjelogodišnjom gumom i izraženim odsustvom bilo kakvog AMG stilskog paketa ovo je približno tajno koliko i proizvođač automobila.
GLC je SUV rođak C-klase i zaista dijeli platformu s tom limuzinom. Po njemačkim luksuznim standardima neočekivano je pristupačan: cijene kreću od 45.200 USD (plus 1.050 odredišta). Čak i s malo pregršt statista, ovaj prilično suzdržani primjer ima manje od 50 tisuća dolara.
I Mercedesov dizajn je suzdržan. Manji i jeftiniji GLB ima tradicionalniju, krupniju estetiku SUV-a; ako želite više vizualnog glamura, tu je GLC Coupe sa svojom zaobljenom linijom krova. Pretpostavljam da će GLC stareti graciozno, iako ne uspijeva biti baš za pamćenje.
Ispod haube nalazi se poznati Mercedesov 2,0-litreni turbo motor s četiri reda, sa 255 konjskih snaga i 273 lb-ft okretnog momenta. Uparen je s trajnim pogonom na sve kotače 4MATIC i 9G-TRONIC 9-stupanjskim automatskim mjenjačem.
To su brojevi napajanja koji izgledaju pomalo konzervativno, ako ste navikli na AMG višak, ali dobro odgovaraju GLC-ovom skladnom ponašanju. Naravno, čak i u sportskom načinu rada nećete nabacivati ​​SUV-a po zavojima i postavljati improvizirane trke trčanja dalje od svjetala, ali dovoljno je za svakodnevnu upotrebu i općenito je profinjeno. 0 – 60 km / h stiže za 6,1 sekundu, Mercedesove 9-brzinske brzine zamašuju svoje omjere uvježbanom lakoćom, a vi imate osjećaj da je GLC puno sretniji u Comfort načinu rada.
Isto bi se moglo reći i za kabinu. Kao standard dobivate sjedala za pet, dvozonsku automatsku kontrolu klime, 10,25-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir s MBUX sustavom za informiranje i zabavu, žičani Apple CarPlay i Android Auto, te grijana prednja sjedala. Pokretna vrata su također pogonjena, dok sigurnosna tehnologija uključuje pomoć mrtvog kuta, pomoć pri parkiranju, aktivnu pomoć pri kočenju, LED osvjetljenje sprijeda i straga, te Mercedesov PRE-SAFE sustav predviđanja za zaštitu putnika.
Tome je Mercedes dodao 12,3-inčnu nadogradnju digitalnog klastera (750 USD), MBUX Interior Assistant (200 USD) – koji reagira na “Hey Mercedes” -budilicu i iznenađujuće je spretan – plus prednje bočno staklo izolirano toplinom i bukom 150 USD). Multimedijski paket (1.295 USD) baca AR navigaciju – koja pluta u smjeru iznad pogleda na cestu uživo na središnjem zaslonu osjetljivom na dodir – zajedno sa živim prometom, lijepo, ali ne i bitno, dok Premium paket (635 USD) dodaje SiriusXM, 64 boje ambijentalne rasvjete i osvijetljenih pragova vrata.
Da je to moj novac, igrao bih na sigurno. Lijepu nadogradnju digitalnog klastera i asistenta “Hej Mercedes”, ali sve ostalo može se sigurno preskočiti na vrhu prilično izdašnih standardnih specifikacija GLC-a. Ne mogu reći da su mi smetala i sjedala MB-Tex koja nisu kožna, ali se i dalje osjećaju sasvim u redu. Vjerojatno ih je lakše očistiti kada je terenac zakopan i u obiteljske obveze.
Tamo je tovarni prostor od 19,4 ft ft koji je vjerojatno važniji od tehnologije nadzorne ploče ili izravne brzine. Preklopite prostrani drugi red i on se proširuje na do 56,5 cu-ft. Pazite, više ćete dobiti u BMW-u X3.
BMW također obećava malo dodatne uštede goriva (od, vrijedi napomenuti, svog malo manje snažnog motora). Iz GLC-a gledate 21 mpg u gradu, 28 mpg na autocesti i 23 mpg u kombinaciji. Nije loše, ali X3 svakoga pogura za 1-2 boda. Barem su Mercedesove brojke izravno dostupne u svakodnevnoj upotrebi.
Možda se svaki SUV ne treba pretvarati da je sportski automobil. Možda je apsolutno u redu biti tih, luksuzan, zgodan na konzervativan način i relativno dostižan. Oni su odlike koje ima 2021 GLC 300 4MATIC.
Zapravo, srednje veličine Mercedesa mogli biste vidjeti kao savršen podsjetnik na onome na čemu je proizvođač automobila izgradio svoju reputaciju. Tiho stručan i obilno kosmičan, bez zalutanja u višak. Ako kupujete obiteljski terenac dugotrajnog prestiža, GLC nedvojbeno odgovara cijeni.

Žene aktivne prirode

Žene aktivne prirode. Da, ima ih, sad ih ima puno. I sama sam takva bila od početka Razgovarajmo o nama?

Kako napraviti kiflice?

Kako napraviti kiflice Kiflice se mogu napraviti koristeći različite recepte, ali evo jedan osnovni recept za kiflice: Sastojci: 500 g

DEBTOCRACY

Grčki dokumentarac iz 2011. vjerno i kronološki prikazuje što je dovelo do kraha i dužničkog ropstva za grčki narod. Analizirajući

Visoka tehnologija iz Koreje: Kia EV6

Kia s novim EV6 predstavlja kako će izgledati restrukturiranje marke za njezinu elektrificiranu budućnost. Korejci predstavljaju model s velikom kilometražom,