HEKLANJE

Mini lekcija o uređenju okoliša

TEMU APP 100 E KUPON

Uređenje okoliša često se uspoređuje sa slikanjem slike. Vaš učitelj likovnog rada vam je nedvojbeno rekao da dobra slika treba imati točku od glavnog interesa, a ostale točke jednostavno idu da bi središnja ideja bila ljepša ili da bi se stvorila fina scenografija za nju. Dakle, u uređenju okoliša vrtlaru mora postojati slika onoga što on želi da cjelina bude kada završi svoj projekt uređenja.
Trebate li uključiti puno golog otvorenog travnjaka u svoju temu uređenja? Veliki dio otvorenog raskošnog zelenog travnjaka uvijek je lijep. Smiruje se.
Ova vrsta otvorenog krajobraza dodaje osjećaj prostora čak i malim površinama. Ako svoj travnjak pokrijete s mnogo drveća, tu i tamo s malim cvjetnjacima, opći učinak je nemiran i nemiran. Pomalo kao pretjerano odjevena osoba. Nije baš vizualno najprivlačniji rezultat vaših napora za uređenje okoliša.
Kod uređenja okoliša jedno stablo ili mala skupina nije loš raspored na travnjaku. Nemojte centrirati stablo ili drveće. Neka padnu malo u pozadinu. Napravite od njih ugodnu sponu. Prilikom odabira drveća za svoj projekt uređenja, imajte na umu brojne stvari. Ne biste trebali odabrati premoćno stablo. Stablo bi trebalo imati dobar oblik, s nečim zanimljivim na svojoj kori, lišću, cvjetovima ili plodovima.
Za ljepotu krajolika, katalpa je sama po sebi prilično ljupka. Listovi su mu široki, cvjetovi atraktivni, mahune koje se drže za stablo sve do zime daju malo slikovitosti. Svijetle bobice jasena, blistavo lišće šećernog javora, cvjetovi stabla tulipana, kora bijele breze i lišće bakrene bukve, sve su to točke ljepote koje treba uzeti u obzir pri planiranju cjelokupnog uređenja krajolika.
Uređenje okoliša može slijediti vrlo formalne ili neformalne linije. Prvi bi imao ravne staze, ravne redove u krutim krevetima, sve, kao što ime govori, savršeno formalno. Druga metoda je, naravno, upravo suprotna. Trebali biste razmotriti prednosti i opasnosti u svakoj od njih.
Zaključno, planirajte otvorene prostore travnjaka u svom cjelokupnom dizajnu krajolika i zadržite vizualno privlačno stablo koje će se uklopiti u pozadini. Razmislite o ravnoteži i smislit ćete prekrasan dizajn krajolika za svoje dvorište.

Sada izgledajte mlađe

Svatko od nas čezne za održavanjem mladolikog izgleda, energije i dobrog zdravlja bez bolesti i bolesti. Tražimo pomoć u “otkrićima