HEKLANJE

Mislite da se kreditni rezultati ne odnose na mlade? Razmisli ponovno.

TEMU APP 100 E KUPON

Autorsko pravo 2006. Upravljanje dugom Credit Counseling Corp.

Dok navršite 28 godina, vjerojatno ćete imati karijeru, a možda i obitelj. Kada želite napraviti velike kupnje kao što je kupnja automobila iz snova ili kupnja kuće za podizanje obitelji, vaš kreditni rezultat postaje važniji nego ikad. Vaš kreditni rezultat također se naziva FICO rezultat i obično je broj između 300 i 850. Bankovni zajmodavci koji će vam posuditi novac za kuću ili automobil vrlo će pažljivo razmotriti ovaj rezultat prije nego što vam posude novac i odluče o vašoj kamati stopa. Prema članku Starting Out Kelly K. Spors u The Wall Street Journalu, FICO rezultati iznad 760 kvalificiraju vas za najbolje uvjete zajma, dok rezultati ispod 600 mogu značiti neprivlačne uvjete i više kamatne stope – ili vas spriječiti da dobijete zajam. zajedno. Raščlamba FICO rezultata uključuje ponder od 35% za povijest plaćanja; 30% za iznos duga, posebno u usporedbi s vašim kreditnim ograničenjima; i 15% za duljinu vaše kreditne povijesti. Također, previše kreditnih upita i zahtjeva za kredit ili previše otvorenih računa u kratkom vremenu može naškoditi vašem rezultatu.



Dakle, pogriješio sam, kako mogu poboljšati svoj kreditni rezultat?

1. Prvo što trebate učiniti je početi plaćati svoje račune na vrijeme. Ako imate pristup Internetu, možda bi bilo dobro postaviti automatsko plaćanje računa (bilo putem web-mjesta vaše banke ili web-mjesta stvarne kreditne kartice ili kreditne tvrtke). Na taj će se način račun odbijati s vašeg tekućeg računa u isto vrijeme svaki mjesec i smanjit će vam se šanse da uplata bude izgubljena poštom. Plaćanje računa na vrijeme svaki mjesec tijekom otprilike godinu dana dramatično će poboljšati vaš rezultat.

2. Druga stvar koju trebate učiniti je provjeriti svoje kreditno izvješće od sva tri glavna kreditna ureda jednom godišnje. Ako ga provjeravate više od jednom godišnje, to može utjecati na vaš rezultat. Svojem izvješću možete besplatno pristupiti na www.annualcreditreport.com. Budite oprezni, mnoga mjesta kažu da pružaju besplatna kreditna izvješća, ali često postoji kvaka. Identificirajte netočne informacije u svom kreditnom izvješću i napišite pismo na dolje navedene adrese i objasnite svoju situaciju.

Equifax PO Box 740241 Atlanta, GA 30374

Experian PO Box 2104 Allen, TX 75013

TransUnion PO Box 2000 Chester, PA 19022

3. Treća stvar koju trebate učiniti je biti pametan sa svojim kreditom. To znači izbjegavanje kupovanja u trgovačkim centrima ili igranje online pokera. Mudro koristite svoje kreditne kartice. Također je pametno održavati stanje na kreditnoj kartici na 30% ili manje od limita. To održava vaš rezultat dobrim i ostavlja mjesta na vašoj kreditnoj kartici za hitne slučajeve kao što su popravci automobila i kuće.



Sve o oporavku podataka

U nekom trenutku, svatko tko posjeduje računalo iskusit će kušnje i nevolje kvara tvrdog diska. Razlozi koji stoje iza toga

Uvod u SEO

Što je optimizacija za tražilice (SEO)? Može se definirati kao proces kojim se povećava rang stranice u tražilicama za ključne