HEKLANJE

Mitovi o mršavljenju: istina, laži i što učiniti

Smršaviti i dobiti lijepo i atraktivno tijelo – san mnogih, ako ne i svih. Uglavnom to želite postići brzo. Stoga su oko mršavljenja i dovođenja u red izmišljeni mnogi mitovi koji sprečavaju da se sve radi ispravno. Vrijeme je da se pozabavimo time. U ovom ćemo članku govoriti o mitovima mršavljenja – što je istina, a što laž i što učiniti za mršavljenje.
Mit prvi: masnoća se može sagorjeti lokalno, na određenim mjestima
Sagorijevanje masti nastaje uslijed aktiviranja alfa i beta receptora (adrenoceptora). Aktiviraju ih hormoni stresa. Ti hormoni putuju kroz ljudsko tijelo u općem krvotoku. Kada se pojave uvjeti koji dovode do oslobađanja odgovarajućih hormona, proces sagorijevanja masti započinje po cijelom tijelu, a ne u bilo kojem određenom trenutku. Stoga je jednostavno nemoguće namjerno ukloniti masni sloj na trbuhu. I nijedna vježba neće pomoći.
Zapamtite – nemoguće je započeti proces mršavljenja u bilo kojoj točki tijela.
Na primjer, velik broj ljudi neprestano ljulja tisak nadajući se da će ukloniti bucmasti trbuščić. To uopće neće dovesti do ničega. Osim što se trbuh može čak i malo povećati zbog rasta mišića. Uz to, pumpanje malog mišića zahtijeva relativno malo energije, pa je to i vrlo neučinkovita zabava. Istodobno, naravno, neki dijelovi tijela mršave brže od drugih. Primjerice, masni sloj na rukama ide brže. Zašto? Da, jer različiti dijelovi tijela imaju različitu količinu alfa i beta receptora i oni su raspoređeni u različitim omjerima. Zbog toga se više ili manje masnoća taloži u različitim dijelovima tijela. To je zbog opće građe tijela i spola čovjeka i osobnih karakteristika svakog od njih. Drugim riječima, svi ravnomjerno mršave po tijelu, no koji će dijelovi tijela ranije postati tanji, a koji kasnije – to je osobna osobina svakog.
Mit dva: moguće je mehanički utjecati na masnoću i tako je se riješiti
Svi su vidjeli reklame za pojaseve, jastučiće za masažu i masti za mršavljenje. Široko reklamirani i svakakvi postupci za mršavljenje. Popularne masaže koje se navodno pomažu riješiti masnoće i poboljšati izgled. Primjerice, potpuno beskorisna anticelulitna masaža. Trebali biste se uznemiriti: ništa od ovoga ne uspijeva i ne može raditi. Sve je to obmana. Inače, celulit uopće nije bolest, to je samo taloženje potkožne masti, ništa više.
Kao što smo otkrili, raspravljajući o prethodnom mitu, lokalno je nemoguće smršavjeti. Nemoguće je započeti proces mršavljenja mehaničkim djelovanjem na bilo koji dio tijela. Zato ne vjerujte onima koji na prevaru pokušavaju izvući novac od vas.
Što učiniti i kako smršavjeti
Postoji samo jedan način. Dokazano stoljećima i djeluje sto posto. Da biste uklonili masne naslage, morate stvoriti energetski deficit. Jednostavno rečeno, morate početi jesti manje. Čim počnete trošiti više energije nego što dobivate, tijelo će početi koristiti unutarnje resurse kako bi nadoknadilo razliku koju ste stvorili. Ako sve učinite kako treba i ne učinite ovu razliku prevelikom, masni sloj postupno će se smanjivati.
Da biste smršavili, nije potrebno ići u teretanu. Možete započeti s pravilnom prehranom i stvaranjem već spomenutog energetskog deficita. Istodobno, naravno, sport može povećati isti deficit. Samo nemojte zaboraviti da ako imate prekomjernu težinu, sport vam može donijeti više štete nego koristi. Dakle, prvo je bolje početi puno hodati. Ali ovo je tema za zaseban članak .
Gubitak kilograma dug je i težak proces koji zahtijeva snagu volje, marljivost i odlučnost. Ne tražite zaobilaznice i kratke staze, one ne postoje. Bolje je započeti odmah i ne skretati s izabranog puta. A put, kao što znate, nadvlada onoga koji hoda.

Prednosti kućne mikrodermoabrazije

Tretmani mikrodermoabrazije nekada su bili poznati kao piling za vrijeme ručka. Ovaj kratki, ali učinkovit postupak protiv starenja kože uključivao

Web stranice s člancima

ako ste pisac ili imate vlastitu tvrtku, možda ste upoznati s stranicama s člancima. Mjesta s člancima daju piscima priliku