HEKLANJE

Mlijeko može ometati gubitak kilograma

TEMU APP 100 E KUPON

Blagodati mlijeka objašnjavaju nam se od ranog djetinjstva. Ovaj je proizvod osnova za prehranu male djece, zasićujući tijelo kalcijem i vrijednim proteinima. Ali za odraslu osobu njegova uporaba može biti štetna, izazvati probavne smetnje.
Mlijeko može ometati gubitak kilogramaKvaliteta mlijeka koje se nudi kupcima na policama supermarketa znatno je inferiornija od proizvoda proizvedenog prije 20-30 godina. Može sadržavati konzervanse, bojila koja mogu izazvati alergije i crijevne probleme. Enzimi sadržani u njemu usporavaju proces mršavljenja, čineći ga manje učinkovitim.
Sve o mlijeku: prednosti i nedostaci
Nakon pijenja visokokvalitetnog mlijeka, ljudsko tijelo prima veliku količinu korisnog kalcija. Njegov se nedostatak često opaža strogim dijetama, pogoršava stanje koštanog tkiva. Uz to, proizvod je obogaćen vitaminima A, D, magnezijem i kalijem koji su neophodni za potpuno funkcioniranje srčanog mišića, imunološkog i mokraćnog sustava.
Mlijeko sadrži proteine ​​i masti koji se lako razgrađuju i ne čuvaju se u zalihama. Služe kao idealni “gradivni blokovi” za izgradnju mišića, kože i kose i poboljšavaju stanje noktiju. Nije ni čudo što se koristan proizvod aktivno koristi u kozmetologiji.
Ali kravlje mlijeko ima i lošu stranu: sadrži protein zvan beta-kazein A1. Njegove molekule su velike, zagrijavanjem ili sterilizacijom mijenjaju strukturu, pa kad uđu u crijevo, nisu u potpunosti probavljene. Problem pogoršava nedostatak enzima koji se javlja kod gastritisa, kolitisa, čira ili disbioze.
Kad se razgradi u tankom crijevu, kazein A1 pretvara se u peptid beta-kazomorfin-7, koji:
smanjuje proces peristaltike crijevnih zidova, usporavajući probavu hrane;
izaziva upalu i disbiozu;
aktivira autoimune bolesti, patologiju kardiovaskularnog sustava.
Ako je razina beta-kazomorfina-7 stalno povišena u crijevima, poremećena je tolerancija na glukozu. U 60–70% slučajeva provocira razvoj dijabetesa melitusa tipa 2.
Kod mršavljenja važan je postupak čišćenja crijeva, njegovo svakodnevno pražnjenje. Kazein može stvoriti gustu sluz na zidovima, što narušava probavu i apsorpciju hranjivih sastojaka. Osoba razvija zatvor, toksini prodiru u krvotok, pogoršavaju dobrobit i stvaraju natečenost koja sprječava gubitak kilograma.
Među sredovječnim i starijim ljudima netolerancija na laktozu primjećuje se u svake druge osobe. Njima pijenje mlijeka dok je na dijeti može naštetiti zdravlju. Kao alternativu, liječnici preporučuju mliječne proizvode s niskim udjelom masti: kefir, ajran, prirodni jogurt. Pripremite ih sami koristeći kvalitetno domaće mlijeko bez konzervansa ili antibiotika.
Kako zamijeniti mlijeko pri mršavljenju
Ako se tijekom prehrane aktivno bavite sportom, vašim mišićima trebaju lako probavljivi proteini. Ako ne podnosite laktozu, zamijenite kravlje mlijeko zdravijim „analogima“.
Zobeno mlijeko
Proizvod je popularan među ljubiteljima vegetarijanske hrane, napravljene od biljnih materijala. Brzo i dobro utažuje žeđ, smanjuje glad i normalizira rad crijeva. Zobeno mlijeko sigurno je za intoleranciju na kazein i laktozu, stoga je često uključeno u dječji meni za alergije. Ali ne preporučuje se za dijabetes melitus: visok sadržaj škroba izaziva oslobađanje inzulina.
Kokosovo mlijeko
Prirodni proizvod nastaje cijeđenjem sitno naribane pulpe orašastih plodova. Sadrži korisne antioksidanse, vitamine i minerale, poboljšava crijevnu mikrofloru, uklanja disbiozu. Ali može izazvati pogoršanje bolesti jetre i žučnog mjehura.
Bademovo mlijeko
Zbog odsutnosti zasićenih masti, biljni je proizvod lako probavljiv, pogodan za hranjenje male djece. Zasićuje tkiva vitaminom E, antioksidansima, mineralima, poboljšava metaboličke procese, stoga je koristan za mršavljenje. Među kontraindikacijama su bolesti štitnjače, alergije na orašaste plodove.
Ako nadutost ne nestane snažnim vježbanjem , ostanu podbuhlost i višak kilograma, pokušajte odustati od mlijeka. Nakon obnove procesa probave, metabolizam se ubrzava, započinje proces mršavljenja. U prehranu uključite biljne nadomjeske od kokosa ili badema kako biste održali ravnotežu vitamina .

Izbjeljivanje zubi kroz stoljeća

Izbjeljivanje zubi učinak je koji ljudi traže stotinama godina. Sjaj osmijeha čistih zubi bio je simbol zdravlja, bogatstva i obiteljskog