HEKLANJE

Mogu li nas životinje doista naučiti marketingu? DA!

TEMU APP 100 E KUPON

Autorska prava 2006 Marketing On The Playground (TM)

Gledate li ikada programe o životinjama na TV-u? Jedan posebno gledam nedjeljom ujutro. Uvijek naučim toliko stvari, ali ovaj prošli tjedan je bio drugačiji. Životinje su se tako povezale s našim tržištem.



Emisija je bila fokusirana na Pets Ahoy! u SeaWorldu u Orlandu, FL. To je urnebesna predstava sa menažerijom životinja koje rade (igraju se) zajedno. Dok ste slušali producenta kako govori o programu i životinjama, mogli ste reći da je uloženo mnogo truda da se serija postavi tamo gdje je danas i da se nastavi održavati svježom. Usput, to je definitivno nešto važno u našem marketingu— Održavanje svježim!

Dok sam nastavio zadivljeno promatrati, misli su mi pale na izjavu: “Treneri su zaista pametni da mogu sve svoje životinje naučiti tim nevjerojatnim trikovima.” Nastavio sam gledati i pitati se kako su mogli izabrati tako inteligentne životinje. Pa, kad sam čuo odgovor jesam li se ikada osjećao blesavo. Vratio sam se svom starom načinu razmišljanja kao kad sam tek počeo plasirati svoj posao. Znate, gledamo marketinške alate koji su dostupni i pokušavamo se uklopiti u unaprijed strukturirane kalupe.

Dreseri su očito imali visoku razinu vještina dresure i načina sa životinjama, ali bili su pametniji nego što sam im mislio. Životinje nisu prvo naučili trikovima; proveli su dosta vremena sa svakom životinjom prije nego što su je ikada stavili u predstavu. Znate li što su učinili? Doveli su ih na producentovo privatno imanje i tjerali ih da se igraju oko replike stvarnog seta u SeaWorldu. Za to vrijeme dreseri su GLEDALI što se životinjama najviše sviđa i gdje su zablistale svojim vještinama.

Ovdje je ključ svega, a posebno našeg marketinga. Treneri su se oslanjali na ono u čemu je životinja najviše uživala i što su najbolje radile. Oni su pojačali prirodnu razigranu prirodu i snage koje su bile unutar životinje. DUH!

Postoji mnogo stvari koje vam mogu pomoći da unaprijedite svoj marketing, da se usredotočite i da se zabavite radeći ono što radite najbolje. Samo je pitanje pronalaska onoga što VAMA odgovara, zar ne? Stvarno mi je jasno jer sam skoro prestao s onim što sam volio jer sam dopustio da mi marketing stane na put. Isticao sam se u svom marketingu i poslovanju tek kad sam otkrio Tajnu pronalaženja svog unutarnjeg trgovca. Tek kad sam obratio pozornost na ono što volim i svoje prirodne prednosti, počeo sam se zabavljati svojim marketingom. Jedno VELIKO otkriće do kojeg sam usput došao. Zaista uživam stvarati marketinške alate, usluge i knjige priča koje će koristiti mojim klijentima u njihovom marketingu. U čemu uživate – koji su vaši talenti koje možete unijeti u svoj marketing i posao?

Primjena Pueraria Mirifica

Nadamo se da ćete ovaj članak završiti naučivši barem malo novih informacija. Ako je tako, onda smo obavili svoj posao.