HEKLANJE

Mogu li robotske kosilice spasiti svijet ili barem vaš novac?

TEMU APP 100 E KUPON

Opće je poznato da su kosilice na plin ozbiljan zagađivač okoliša. Procjenjuje se da je 1 sat korištenja kosilice jednak vožnji SUV-a 100 milja. Pročitao sam da kosilice doprinose i do 5% zagađenja u zemlji. Još alarmantnije usporedbe i statistike mogu se pronaći na internetu.
Čak i ako niste zaštitnik okoliša, cijena plina će vas sigurno učiniti zaštitnikom prirode. Cijene plina nastavljaju rasti. Osobno, odlazak na benzinsku crpku s mojom malom kanticom za benzin nije izlet iz razonode, oduvijek je bio naporan.
Promjena ulja, filtera zraka i redovito održavanje nisu ono što smatram ugodnim događajem. John Deere mi je naplatio 129 dolara jedne godine za sve to, tako da je to postao polugodišnji dan veze između mene i starog JD-a.
Angažirali smo uslugu travnjaka na godinu dana. Napravio je dobar posao, ali su nam njegovi pomagači stvarali nelagodu. Djelovali su prijateljski bez obzira na to znaju li engleski ili ne. Jedan od problema koji smo imali bio je što smo puno putovali i jednostavno se nismo osjećali ugodno da nam stranci trče po dvorištu znajući da nas nema. Postoji dovoljno elemenata rizika vani bez pozivanja u naš dom.
Jednog dana na internetu sam naišao na članak za automatske kosilice. Naručili smo ga sa zdravom porcijom skepse jer je naš robotski usisavač trebao mijenjati češće nego što su ga unajmile ruke našeg krajobraza.
Nadmašio je očekivanja. Toliko smo odlučili da ih počnemo prodavati. Pokazali su se kao vrlo zahtjevni za održavanje i vrlo pouzdani. Prilično dobro rade šišanje dvorišta.
Tehnologija je napredovala gdje baterije sada mogu napajati kosilice za učinkovit posao. Mogu kositi, sami se vraćati na punjač i ponovno se vraćati po rasporedu bez ikakve pomoći cijele sezone.
Moja supruga i ja sada možemo slobodno putovati bez brige o samo izvrgnutoj provali. Više nismo pozvali strance koji trče po našem dvorištu, ali imamo lijepo pokošen travnjak.
Održavanje? Jednom godišnje mijenjam oštrice. Za one koji žive na sjeveru robotska kosilica mora biti smještena u garaži tijekom zime. Budući da je sav električni, ne gori ni plin ni ulje. To znači da nema zagađivača tako da svi možemo lakše disati.
Robotske kosilice su također vrlo tihe. Toliko su tihi da ih se može trčati noću dok svi spavaju.
Košenje mog dvorišta košta oko 2,00 kuna godišnje struje. Nekad sam potrošio više od toga.
Najveći problem imamo sa susjedima. Bože moj, oni vole izaći i gledati kako radi. Za mene je uzbuđenje odavno nestalo i ne smatram ga ništa više novitetom od perilice posuđa. Ali iz nekog razloga naša mala robotska kosilica i dalje je iz dana u dan glavna atrakcija susjedstva.