HEKLANJE

Načini rješavanja spora oko kreditnog izvješća

Prema Zakonu o poštenom kreditnom izvješćivanju, tvrtka koja izvještava i davatelj informacija odgovorni su za ispravljanje svih sporova u vezi s kreditnim izvješćima. Međutim, oni prvo moraju biti svjesni da imate sporove s kreditnim izvješćima. Osoba može prijaviti i ispraviti pogreške u svom kreditnom izvješću slijedeći dva jednostavna koraka.

Prvi korak je da pismeno prijavite svoju pogrešku tvrtki za prijavu potrošača i date im do znanja da imate spor oko kreditnog izvješća. Obavezno uključite sve svoje osobne podatke kao što su ime, adresa i popis svih sporova s kreditnim izvješćima. Ne zaboravite poslati svoje pismo preporučenom poštom kako biste dokazali da ste pokrenuli spor oko kreditnog izvješća. Tvrtka za prijavu potrošača tada će istražiti sporove u vašem kreditnom izvješću i odgovoriti u roku od 30 dana. Ako utvrde da postoji pogreška i da se spor oko kreditnog izvješća može riješiti ispravljanjem, tada će proslijediti informacije drugim uredima za kreditnu sposobnost i vaše će kreditno izvješće biti revidirano.



Nakon pregleda vašeg osporavanja kreditnog izvješća, tvrtka za prijavu potrošača može odlučiti da se ne slažu sa stavkama iznesenim u vašem sporu o kreditnom izvješću i odbiti dalje postupati po tom pitanju. Poslat će vam sve dokaze koje imaju i razloge za nepokretanje spora s vašim kreditnim izvješćem, zajedno s kopijom vašeg kreditnog izvješća.

Drugi način za rješavanje spora oko kreditnog izvješća jest izravno kontaktiranje određenog vjerovnika. Opet, pošaljite vjerovniku popis vaših sporova u kreditnom izvješću u pisanom obliku. Obavezno nazovite svog vjerovnika i zatražite konkretnu adresu na koju se sporovi u vezi s kreditnim izvješćima trebaju poslati kako biste osigurali da nema nepotrebnog odgađanja u sporu u vezi s kreditnim izvješćima koji se istražuje. Mnoge tvrtke imaju zasebnu adresu za rješavanje sporova u vezi s kreditnim izvješćima i može proći neko vrijeme dok se ne proslijede na ispravnu adresu ako ih prvo ne pošaljete tamo. Ako ste u pravu u sporu s vašim kreditnim izvješćem i postoji pogreška, oni će pogrešku prijaviti kreditnim uredima i poslati vam obavijest o promjeni.

U nastavku je primjer pisma osporavanja kreditnog izvješća:

Datum
Tvoje ime
Vaša adresa, grad, država, poštanski broj
Odjel za reklamacije

Ime kompanije
Adresa
Grad (
Mislite da već znate o čemu se radi u ovoj temi? Velike su šanse da nećete, ali do kraja ovog članka hoćete! Wells Fargo nudi revolving kreditnu liniju za vlasnike kuća pod nazivom Home Equity Lines of Credit ili HELOC. Ova kreditna linija je otvoreni, revolving zajam koji omogućuje buduće predujmove do odobrenog kreditnog limita.

Novac možete koristiti za poboljšanje doma, konsolidaciju dugova, medicinske troškove, mogućnosti ulaganja, pokretanje posla, obrazovanje, novi automobil ili brod ili bilo koji drugi veći trošak. Budući da su Home Equity kreditne linije tvrtke Wells Fargo revolving zajmovi, možete koristiti samo novac koji vam je potreban kada vam je potreban, slično kao i kreditne kartice.

Ovaj je kredit dostupan u bilo kojem trenutku tijekom razdoblja izvlačenja uz praktičan pristup putem vaše Wells Fargo kreditne kartice, tekućeg računa, bankomata, internetskog bankarstva ili lokalne banke. Razdoblje izvlačenja Home Equity kreditne linije je vrijeme u kojem je kreditna linija otvorena, obično deset godina, nakon čega se kreditna linija zatvara i počinje otplata.



Nastavite čitati dalje kako biste saznali kako vam ova tema može koristiti, budući da će vam ostatak ovog članka pružiti potrebne informacije.

Predujmovi uzeti tijekom ovog razdoblja izvlačenja mogu imati male mjesečne isplate u kojima se plaćaju samo minimalni iznosi prema glavnici, a ostatak isplate ide na obračunate kamate, ili se mogu izvršiti isplate samo na kamate. Wells Fargo nudi planove koji omogućuju otplatu zajma Home Equity Line of Credit u određenom vremenskom razdoblju nakon završetka razdoblja izvlačenja. Neki od tih planova dopuštaju do trideset godina otplate.

Kamate Wells Fargo Home Equity kreditnih linija promjenjive su i vezane uz primarnu kamatnu stopu, stopu po kojoj većina velikih banaka naplaćuje svoje najveće i kreditno najsposobnije klijente. Ova varijabilna stopa obično ima gornju granicu koja ograničava visinu kamatne stope koja se može naplatiti, a neke imaju ograničenja koliko niska kamatna stopa može biti. Promjenjive stope podložne su kvartalnoj prilagodbi iako neki planovi nude fiksnu kamatnu stopu. Kamate plaćene na Wells Fargo Home Equity kreditne linije plaćaju se samo na sredstva koja su iskorištena i obično se odbijaju od poreza.



Poput stambenih zajmova, Home Equity kreditne linije imaju naknade koje se mogu naplatiti za uzimanje zajma. Neki planovi zahtijevaju jednokratno; unaprijed naknade, dok drugi imaju godišnje naknade. Planovi koji nude niske mjesečne isplate tijekom razdoblja izvlačenja mogu zahtijevati balon plaćanje na kraju razdoblja zajma zahtijevajući da se plati cijeli preostali iznos.

Mogu se primijeniti i druge naknade, kao što su naknada za procjenu, naknada za provjeru kreditne sposobnosti i troškovi zatvaranja. Savezni zakon o istini u pozajmljivanju štiti zajmoprimca zahtijevajući od zajmodavca da zajmoprimca obavijesti o svim troškovima i uvjetima kada podnese zahtjev. I dalje trebate više informacija o ovoj temi? Da biste saznali više, posjetite svoju lokalnu knjižnicu ili jednostavno pretražite Internet.