HEKLANJE

Nađite sebi hobi i pobijedite stres

TEMU APP 100 E KUPON

Jedan od najvećih problema s kojima se ljudi danas suočavaju je stres. Stres preplavljuje naš svakodnevni život, što rezultira stalnom napetosti. Ono što trebamo učiniti da bismo se riješili ove situacije je pronaći kreativne hobije koji opuštaju i naš um i naša tijela.
Traženje našeg mozga da se usredotoči na nešto dovodi nas u svojevrsno meditativno stanje, oslobađajući dopamin i usporavajući naše disanje”, kažu treneri zdravlja.
Aktivnosti opuštanja ne moraju uvijek biti skupe, ne zahtijevaju specijalizaciju i ne zahtijevaju puno vremena. U nastavku su neki od njih.
Ples
Ples je izvrstan za ublažavanje stresa. Ples smanjuje stres, kao i drugi oblici vježbanja. Ples oslobađa endorfine, hormone radosti, čineći da se vaše tijelo i um brzo osjećaju dobro. Želite li naučiti novi korak ili plesnu tehniku? YouTube ima širok izbor plesnih poučnih videozapisa svih vrsta. Također možete vidjeti nudi li vaša teretana plesni trening. Također mogu postojati programi za odrasle koji nude satove plesa u vašoj općini. Ali istina je da sve što stvarno trebate je malo dobre glazbe i malo prostora da počnete neformalno plesati.
Umjetnost
Crtanje, skiciranje, bojanje, slikanje: Svi ovi hobiji natjerat će vas da se usredotočite na svoj kreativni rad umjesto na brige. Zapravo, istraživanje s Harvarda zaključilo je da crtanje i slikanje, posebice, ublažavaju stres. Možete preuzeti aplikaciju za iskustvo digitalnog skica ili pogledati tečajeve koje nude lokalni klubovi u vašem području. Opet pogledajte na internetu besplatne i zabavne sate umjetnosti, ali i bojanke za odrasle.
Pisanje
Poznato je da pisanje dnevnika, kratkih knjiga ili pisama pomaže u smanjenju stresa. Istraživači s Harvarda otkrili su da pisanje o svojim emocijama smanjuje stres. Tako jednostavno. Postavite mjerač vremena na oko 10 minuta i nastavite pisati. Začudit ​​ćete se što završava na stranici i koliko se bolje osjećate.
Naučite glazbeni instrument
Jeste li primijetili koliko ste sretni nakon slušanja svoje omiljene pjesme ili popisa pjesama? Stvaranje glazbe je isto – ne samo da vam omogućuje da se izrazite, već i zvuk može izazvati emocionalno stanje. Istraživanje objavljeno u časopisu pokazalo je da učenje instrumenta osigurava emocionalno oslobađanje i da “postoje dokazi da sviranje instrumenta uzrokuje promjene u mozgu koje pozitivno utječu na kognitivne funkcije i smanjuju stres. Nije tako teško pronaći prilike za učenje nekog instrumenta kao što mislite. Postoje aplikacije za učenje bubnjeva, gitare, klavira. Na YouTubeu, naravno, postoji velika zaliha nastavnih videa, a uvijek možete zatražiti individualne ili grupne sate u svom području.
Pletenje
Pletenje je još jedan upečatljivo meditativni hobi. Studija je pokazala je da redovita praksa pletenja poboljšava osobnu dobrobit, a također je pronašla vezu između učestalosti pletenja i osjećaja smirenosti i radosti. Pregledajte YouTube za sjajne lekcije pletenja i rasporedite redovito tjedno vrijeme pletenja, a još bolje, pozovite prijatelja da pođe s vama!
Fotografija
Kliknite da biste se riješili stresa. I ne treba vam skupa kamera da bi amaterska fotografija postala hobi. Korištenje telefona savršen je izbor za svakodnevne snimke koje vas usrećuju i koriste vaš kreativni mozak. Prema istraživanju, svakodnevno fotografiranje poboljšava dobrobit. Potiče vas da usporite i pronalazite smisao u malim stvarima svaki dan, kao i promiče tjelesnu aktivnost i više vremena na otvorenom, a oboje također može smanjiti stres.

Početak s Heklanjem

Ako ste potpuno novi u svijetu heklanja, nema potrebe za zabrinutošću! Početak je puno jednostavniji nego što možda pretpostavljate. Sve