HEKLANJE

Najbolja esencijalna ulja za spavanje: blagodati i primjena

Aromatična ulja mogu poboljšati kvalitetu i duljinu noćnog sna ako postoji takav problem. Moguća je lokalna primjena esencijalnih ulja s nosačem ulja. Drugi način je aromaterapija pomoću uljnog difuzora. Evo nekoliko esencijalnih ulja koja će vam pomoći da se naspavate.
Nesanica je pravi bič našeg vremena. Utječe na oko 1/3 odraslih osoba. Manjak sna uzrokuje nepoželjna stanja kao što su smanjena kognitivna i motorička funkcija i smanjeno očekivano trajanje života. Određena aromatična ulja imaju sedativni učinak koji pospješuje san bez nuspojava.
Kako koristiti aromatična ulja za spavanje
Aromaterapija
Difuzor se koristi za distribuciju aromatične esencije esencijalnih ulja. Ovaj uređaj koristi hladnu paru za izvlačenje ulja u zrak.
Pri udisanju hlapljive tvari aromatičnih ulja ulaze u njušni živac, živce na stražnjoj strani nosne šupljine. Živci imaju vezu s limbičkim sustavom mozga i hipotalamusom. Potonji kontrolira hormone, utječući na san i raspoloženje.
Dovoljno je postaviti difuzor ulja blizu mjesta za spavanje (esencijalna ulja možete poškropiti jastuk prije spavanja. Važno je razrijediti ulja vodom ako ste odabrali aromaterapiju (3-5 kapi ulja na 100 ml od vode).
Lokalna aplikacija
Eterična ulja ublažavaju probleme s kožom (akne), opuštaju mišiće i poboljšavaju kvalitetu sna. Kada se primjenjuju lokalno, njihova hlapljivost omogućuje im apsorpciju u kožu i u krvotok. Jednom u krvotoku, tvari aromatičnih ulja prodiru u mozak i komuniciraju s živčanim sustavom.
Čista aromatična ulja, kada se primjenjuju lokalno, mogu izazvati iritaciju kože. Važno je eterično ulje razrijediti nosačem – kakaom, kokosom, šipkom.
Aromatična ulja za spavanje
Bergamot
Bergamot djeluje analgetski i poboljšava san. Biljka mijenja receptor u živčanom sustavu koji djeluje na kontrolu tjeskobe, što rezultira smanjenom tjeskobom i opuštanjem. Aromaterapija bergamotom smanjuje tjeskobu povezanu sa stresom.
Kamilica
Kamilica djeluje umirujuće u aromaterapiji. Udisanje kamilice usporava oslobađanje adrenokortikotropnog hormona koji je uključen u odgovor na stres . Određene tvari u kamilici doprinose sedativnom djelovanju ove biljke.
Lavanda
Lavanda je poznata po svom umirujućem učinku. Biljka pozitivno utječe na kvalitetu i trajanje sna. Uz to, aromaterapija lavandom, u kombinaciji sa zdravim navikama spavanja, smanjuje umor tijekom dana.
Lavanda utječe na sadržaj hormona melatonina koji djeluje u regulaciji ciklusa spavanja i budnosti.
Odoljen
Valerijana se već dugo koristi kao prirodni lijek za nesanicu i tjeskobu. Valerijanovo ulje sastoji se od sedativa i opuštajućih mišića.
Korištenje valerijanovog ulja u kombinaciji s akupresurom prije spavanja također pozitivno utječe na kvalitetu sna.
Ylang Ylang ulje
Aromaterapija uporabom ylang ylang ulja smanjuje tjeskobu i umiruje. Ovaj sedativni učinak posljedica je sposobnosti ulja da smanji puls.

Problem oko skladišta

Pozdrav, trebam savjet. Otvorila sam obrt, registrirala uslugu kao glavnu djelatnost, napravila web shop i shvatila da nemrem prodavati vlastite

Prisiljeni ste na veće uplate

Potrošači koji su već opterećeni višim troškovima energije opterećeni su još jednim gubitkom na svojim financijama: višim minimalnim plaćanjima kreditnom