HEKLANJE

Najopasnija dob u muškaraca i žena

Kao rezultat ispitivanja više od 1 tisuće bolesnika u dobi od 15 do 49 godina, utvrđeno je da vjerojatnost za ishemijski moždani udar, kao i njegov opseg aktivnosti, naglo raste s godinama. U žena je najopasnija dob do 30 godina, dok je muž
Američki znanstvenici iz Teksaskog medicinskog centra za zdravlje i finski stručnjaci iz Centralne bolnice Sveučilišta u Helsinkiju utvrdili su najopasniju dob u životu za muškarce i žene.
Kao rezultat ispitivanja više od 1 tisuće bolesnika u dobi od 15 do 49 godina, utvrđeno je da vjerojatnost za ishemijski moždani udar, kao i njegov opseg aktivnosti, naglo raste s godinama. Kod žena je najopasnija dob do 30 godina, dok je kod muškaraca tek nakon 40 godina.
Znanstvenici su također otkrili da 60% muškaraca koji su pretrpjeli moždani udar imaju visoku razinu kolesterola u krvi , budući da je 44% njih pušilo, a 39% imalo visok krvni tlak – hipertenziju .
Znanstvenici su zaključili da bi, nakon što su navršili 35 godina, muškarci trebali provoditi prevenciju kardiovaskularnih bolesti, nadzirati krvni tlak i razinu kolesterola, a ni u kojem slučaju ne bi smjeli pušiti.
Prema znanstvenicima, trenutno stariji muškarci i muškarci srednjih godina imaju približno jednake šanse preživjeti moždani udar.

DaRiva & Jadranka – Zid

DaRiva & Jadranka Krištof – Zid “ZID” NISMO VIŠE PRIJATELJI KAO ŠTO SMO BILI MEĐU NAMA ZID OD ŠUTNJE MI

Budući alat obrazovanja

Popularno je mišljenje da videoigre stvaraju ovisnost i pretvaraju ljude u zombije s tupoglavim glavama. Ovu navodno pogrešnu predodžbu o