HEKLANJE

Najukusnije bilje za čaj

Neke biljke svoj okus otkrivaju tek kad lišće fermentira, a sušeno ili sirovo imaju blijedi i zeljasti okus.
Čajno bilje
Čajno bilje je ono bilje koje ima dobar okus kad se kuha. Biljka može koristiti lišće, grančice, pupoljke, cvijeće, a kod nekih vrsta i korijenje.
Neke biljke svoj okus otkrivaju tek kad lišće fermentira, a sušeno ili sirovo, blijedog je i zeljastog okusa, poput lišća jagoda i jagoda. Ili im je okus slab bez fermentacije, poput lišća javora.
Ove biljke poput ivan- čaja , može fermentirati, suši i može se pivo gornje lišće i cvijeće. Tijekom fermentacije okus se mijenja u bogatiji, s notama kave-cikorije. Fermentirani čaj Ivan jedan je od najbogatijih čajnih napitaka. Kuhanje hrastove kore ili čunjeva johe može se s njom usporediti po gustoći boje i svijetlom okusu, ali ova se ljekovita sirovina ne pije kao čaj, već kao lijek. Livada
ima vrlo svijetao okus i aromu . Međutim, toliko je mirišljav da ne može svatko piti čaj samo od njegovih listova i cvjetova, jer mu je okus svijetao, čak i klotan. No, vrlo je dobar kao dodatak ostalim biljkama, dodajući okus meda čajnom prikazu.
Lišće trešnjedobar kao zaseban čaj i s aditivima. Imaju slatkast, pomalo trpki okus. No, kada se koristi bez dodatka drugog bilja, postoji blagi prizvuk biljnog okusa koji se ne sviđa svima. Stoga se lišće trešnje (i trešnje) može kombinirati s lišćem hrasta i javora.
Ribiz, metvica, matičnjak, kadulja, maline, kamilica – to su kraljice (i kraljevi) biljnih čajeva u pogledu slasnosti, vitamina, blagodati, arome. Ove biljke mogu se piti svježe, sušene i fermentirane.
Među šumskim biljkama glavne su biljke čaja borovnice, vrijesak i brusnice.Borovnice i vrijesak čine izvrsne, nježne, slatke, aromatične čajeve. Lingonberry daje kiselost čajnoj infuziji. A ljekarnička je brusnica općenito kiselo-gorka, možda zato što se bere zajedno s medvjetkom, koja je iste obitelji i sličnih svojstava, ali čaju daje gorčinu.
Ako želite napraviti najukusniji biljni zdravi čaj, tada ga morate sami sakupljati. Ili kupite (prihvatite na poklon) od dobrih ljudi koji se biljem bave pažljivo, s ljubavlju, kao kod naše manje braće / sestara. objavio econet.ru
Popis čajnog bilja (lišće, cvijeće):
1. Ivan čaj.
2. Livada.
3. Ribiz.
4. Maline.
5. Borovnice.
6. Brusnica.
7. Nana.
8. Melissa.
9. Stočar.
10. Janjetina.
11. Lipa.
12. Trešnja (slatka trešnja).
13. Jagode (jagode).
14. Hrast.
15. Javor.
16. Kupine.
17. Šipak.
18. Kadulja.
19. Gospina trava.
20. Kopriva.
21. Majčina dušica.
22. Kamilica.
23. Djetelina.
24. Badan.
25. Schisandra.
26. Jasmin.
27. Izop.
28. Origano.
29. Lavanda.
30. Kruška.
31. Heather.
32. Zmijokosa.
33. komorač.
34. Estragon.

Jesu li sirene mit ili istina?

Sirene su legendarna mitska vjerovanja koja imaju izgled ženskog čovjeka od pojasa prema gore, ali imaju i riblji rep. Legende