HEKLANJE

Napitak od žira: okus kave i smanjeni šećer u krvi!

Ekologija potrošnje.Morate brati zrele žireve, zelene ili smeđe, tvrde na dodir, ako ih pritisnete prstom, to znači glista. Ako se sakupljaju s grana, tada bi se trebali lako odvojiti od kapa.
Naši su preci predali hrast , jer on je Sveto drvo našeg pretka – Boga Peruna. U svako doba i do sada, Kummir Perun je isklesan od hrasta. Hrast je drvo ratnika i vitezova. U Rusiji se hrast smatra oličenjem muške snage i moći. On je energetski najjače drvo. Hrast je moćno drvo, simbol neizmjerne vitalnosti i mudrosti. Hrast dugo energizira, pomažući svima koji žele postati istinski jaki. Naši preci su znali da hrast pomaže kod beznadnih bolesti, kobnih rana i koristili su to znanje u narodnom liječenju.
Šetnje hrastovom šumom povoljno utječu na rad srca i živčanog sustava. Hrast je jedan od najmoćnijih amuleta od zla oko i štete. Za osobnu zaštitu od negativnih vibracija možete nositi solarni simbol hrasta ili križ, hrastove perle ili perle. Žir (u obliku prekrasnog vijenca) može se objesiti na prozore kao talisman, što će spriječiti ulazak zlih sila u vašu kuću.
Žir je plod hrasta koji se zbog svoje ljekovitosti cijenio od antike. Malo ljudi zna da žira ima i jedinstvena kulinarska svojstva. Žir je nezasluženo zaboravljeni i podcijenjeni prehrambeni proizvod. Naši Preci kuhali su žire u kipućoj vodi, sušili i pripremali brašno od kojeg su se izrađivali kolači od žira, kruh i napici od kave. Navedene namirnice vrlo su dobre za želudac.
Nutritivna vrijednost žira.
Žir sadrži proteine, ugljikohidrate, tanine, tanine i veliku količinu škroba. Najkorisnija komponenta je djelatna tvar kvercetin koja je obdarena mnogim korisnim svojstvima. Ova tvar ublažava grčeve, edeme i upale, djeluje diuretički i antioksidativno.
Blagodati pijenja žira.
Žir sadrži tvari koje utječu na razinu šećera u krvi, spuštajući ih na normalnu razinu. Zbog toga su korisni za bolesnike s dijabetes melitusom.
Plodovi hrasta koriste se i kao sredstvo za normalizaciju rada kardiovaskularnog sustava i odoljenje razvoju aritmija. Redovitom upotrebom napitka od žira, palpitacije i osjećaj stezanja u području prsa nestaju. “Kava” od ploda hrasta može se sigurno piti za hipertenzivne pacijente. Aromatično piće ne izaziva porast tlaka, a okus je vrlo sličan kavi od zrna kave.
Žir ima antibakterijska svojstva. Oni su u stanju uništiti infekciju, štiteći time ljudsko tijelo od bolesti. Žir sadrži tvari koje imaju adstringentno djelovanje. Žirovi savršeno pomažu kod bolesti genitourinarnog sustava – povećavaju potenciju, pomažu u uklanjanju enureze, korisni su za liječenje nekih ženskih bolesti.
Žir također povoljno djeluje na probavni sustav, posebno kod akutnog i kroničnog kolitisa, u slučaju probavnih smetnji. Žir se savršeno nosi s kašljem s astmom ili bronhitisom. Za liječenje takvih bolesti preporučuje se redovito konzumiranje “kave” od ploda hrasta.
Priprema “kave” od žira.
Žir se bere krajem rujna – listopada. Morate brati zrele žireve, zelene ili smeđe, tvrde na dodir. Ako ih se pritisne prstom, onda su glistavi. Ako se sakupljaju s grana, tada bi se trebali lako odvojiti od kapa.
Sakupljeni žir ulijte u posudu s vodom. Uklonite one koji su isplivali na površinu i uklonite utopljeni žir iz vode, rasporedite ih u lim za pečenje u jednom sloju i stavite u zagrijanu pećnicu na 5 – 10 minuta. Za to vrijeme većina žira će puknuti i dobiti tamno smeđu boju, olakšavajući njihovo ljuštenje.
Topli i vlažni žirovi uklonjeni iz pećnice i oljušteni od ljuske prolaze kroz mlin za meso (suhe je teško uviti). Dobiveno “mljeveno meso” sušite na pločama za pečenje ili u sušilici dok ne omekša. Spremite gotove sirovine u staklene posude ili višeslojne papirnate vrećice.
Da biste pripremili napitak za kavu, morate samljeti žir u mlinu za kavu i pržiti na suhoj tavi uz stalno miješanje. Ovisno o stupnju prženja, dobiva se drugačiji okus.
Potrebno je skuhati “kavu” od žira na isti način na koji se pripremaju zrna kave, brzinom od jedne žličice praha po šalici vode. Dodajte šećer od trske, med, mlijeko po ukusu. Ispada prilično ukusno piće, pomalo podsjeća na kavu, a ponekad i kakao s mlijekom (ovisno o stupnju prženja u tavi i dodatku začina). “Kava” od žira vrlo dobro tonizira, lako uklanja glavobolju.
Mogu reći da sam ovo piće počastio vrlo okorjelim ljubiteljima kave i stvarno im se svidjelo. Istina, rekli su da su lijeni da se bave nabavom žira. Glavni neprijatelj našeg zdravlja je lijenost, lakše je otići do trgovine, kupiti neku vrstu pića i pokvariti svoje zdravlje. Mogu vam ugoditi što smo u jednoj večeri suprug i ja pripremili toliko praha za “kavu” od žira koji je prošao kroz mlin za meso da će trajati najmanje šest mjeseci, pa vam neće trebati puno vremena za berbu žira.
Postoje i tajne kako možete diverzificirati okus svog napitka “kava” od žira. Za to možete koristiti začine. U tom će slučaju vaša “kava” od žira steći dodatna korisna svojstva. Prikladni su začini: cimet, đumbir, kardamom, muškatni oraščić.
Piće od žira i drugih biljaka.
Trebate uzeti 30 grama. prepečeni žir, 20 gr. ječam, 10 gr. raž, zob i korijen maslačka, 15 gr. pšenice i 20 gr. divlji radič, sve to sameljite u mlinu za kavu i ulijte u staklenu posudu – na primjer, teglu koja se može zatvoriti. Ova se smjesa kuha i pije poput čaja: 1 žličica na 250 ml. kipuće vode, dodajući smeđi šećer, med ili mlijeko po ukusu.
Brašno od žira.
Kašu možete napraviti i od žira. A brašno od žira pogodno je za pečenje raznih dobrota. Recept za njegovu pripremu prilično je jednostavan. Sakupite plod hrasta, ogulite ga, izrežite na nekoliko dijelova i potopite u vodu 2 dana. Promiješajte i s vremena na vrijeme promijenite vodu najmanje 4 puta. Skuhajte žire, iscijedite vodu. Prokuhano voće provucite kroz mlin za meso, zatim osušite na zraku, a zatim u pećnici. Dobivena masa prikladna je za proizvodnju žitarica od žira i za proizvodnju brašna od žira (s finim mljevenjem).
Od takve žitne krupice kuha se vrlo hranjiva kaša – u loncu. Ulijte vodu (100 gr.) I mlijeko (200 ml.), Dodajte sol i malo ghee-a, zagrijte tekućinu do vrenja, ulijte žitarice i promiješajte. Kad žitarice nabubre, kuhajte kašu miješajući je na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zatim pokrijte lonac s poklopcem i stavite ga u pećnicu. Kad je kaša kuhana, odmah se poslužuje vruća, dodajući još maslaca po ukusu.
Kruh od brašna od žira.
Takav je kruh vrlo koristan za želudac, jer ga tvari sadržane u žiru pomažu u čišćenju. Moramo uzeti 400 gr. brašno od žira, 100 gr. pšenično brašno i temeljito promiješajte.
Napitak od kave napravljen od korijena cikorije.
Napitak od cikorije nije samo ukusan, već i vrlo zdrav. Prvo, cikorija smanjuje razinu šećera u krvi, zbog čega je dijabetičarima potreban. Drugo, cikorija normalizira krvni tlak šireći krvne žile i regulirajući rad srca. Redovita upotreba cikorije može smanjiti manifestacije tahikardije, aritmija, zatajenja srca.
Uz to, cikorija čisti jetru i krv, uklanja toksine i toksine iz tijela te poboljšava metabolizam. S neurozama i depresivnim stanjima s povećanom ekscitabilnošću, cikorija je u stanju nježno smiriti osobu.
Da bi napravili kavu od korijena cikorije, rade sve iste radnje kao i kod žira.
Ražena kava.
Izrađuje se od prženih i mljevenih zrna raži. Raž je bogata aminokiselinama, vlaknima, željezom i vitaminima A, B, E i PP.
Ražena kava poboljšava probavu, nježno čisti tijelo od toksina i smanjuje vjerojatnost razvoja karcinoma. Da bi napravili kavu od raženih zrna, rade sve iste radnje kao i s žirom.
Ječmena kava.
Ječam je bogat ugljikohidratima i vlaknima i vrlo je hranjiv. Ječam također sadrži proteine, kao i mnoge vitamine, na primjer, vitamini A, B, D, C, E. Ječam je prirodni antioksidans, podmlađuje tijelo i usporava proces starenja. Napitak od ječma vrlo je koristan kod bolesti srca i probavnih organa. “Kava” ječma smanjuje razinu kolesterola u krvi, brine se za srce i krvne žile. Da biste pripremili “kavu” od zrna ječma, napravite sve iste radnje kao i kod žira.
Kao sirovinu za dobivanje napitaka od kave možete koristiti korijenje ljekovitog maslačka, čička, visokog elekampana, sjemenke obične kaline, plodove šumske jabuke, planinski jasen, krvavo crveni glog, cimet divlju ružu, lješnjake .
Navedeni korijeni i plodovi beru se u jesen. Moraju se temeljito isprati nekoliko puta. Zatim se izrežu na komade i osuše u pećnici, sušilici ili pećnici (suho korijenje i voće ne smiju imati više od 12-13% vlage i lome se krckanjem). Nakon toga prerađuju se u prah ili čuvaju cijele u dobro zatvorenim staklenkama ili višeslojnim papirnatim vrećicama.

Internet Zarada sa ClickBank

Internet zarada sa jednom sigurnom online trgovinom kao što je ClickBank će vam se možda činiti kompliciranom ako ste početnik ali