HEKLANJE

Napuštena

TEMU APP 100 E KUPON

Vika ima gotovo četrdeset godina. Iza njega – tri neuspješna braka. Pa, koliko neuspješno – stečeno je dvoje djece, ali nema muža. Prvi suprug je otišao, godinu dana nakon vjenčanja. Drugi je tri godine kasnije. Treći – nije izdržao ni dva. Svi je muškarci ostavljaju, kao da joj je na čelu napisano: “Ostavi me!”.
Njezin vlastiti otac jednom je preminuo na isti način. Zapravo, bio je prvi čovjek koji ju je napustio. Tada je bio i njezin očuh, za kojeg se uspjela vezati. No, čim je veza s njegovom majkom završila, ona mu također nije trebala.
Možete ići dalje u obitelj – moja majka je ista, napuštena. A moja baka nakon rata, moj djed je otišao. Vratio se živ – i otišao k drugom. Ali ne postaje lakše. Ili neka vrsta prokletstva, ili pečat …
Pitam je kako komunicirate s muškarcima? Kao odgovor čujem jednostavno “normalno”. Ali siguran sam da nije.
“Dopustite mi da vam kažem kako to najvjerojatnije radite. Jako se bojite da ćete izgubiti čovjeka, da će on otići i napustiti vas. On je svjetlo vašeg života, on je za vas sve. Čak je i sunce bez njega drugačije, a kamoli sve ostalo. Stoga mu neprestano postavljate pitanja poput: „Voliš li me?“, Iako zapravo ni ne vjeruješ kad ti kaže: „Da“.
Najvjerojatnije mu ne vjerujete, provjeravajte njegove telefone, računala, džepove dok to ne vidi. Pronašavši tamo nešto sumnjivo, pokrećete skandal.
Svaki put kad razgovara s bilo kojom ženom, pokrijete se crvenim mrljama. Sami prekidate svu drugu komunikaciju i usredotočujete se samo na nju, rastvarajući se u njoj. A sve svoje potrebe pokušavate ispuniti samo u ovoj komunikaciji.
Stoga mu kažete sve i svašta, često kukate zbog svojih poteškoća, a on to naziva “vađenjem mozga”. To može trajati satima, a on to može mirno podnijeti samo ako spava.
Često mu dajete histeriju, skandale iz vedra neba, možete ga uvrijediti, vikati na njega, čak ponekad i pretući. I u naletu svađe vičete: “Pa, naravno, hajde, sad ćeš me napustiti, zar ne?”. Stotine puta vam kaže “ne”. Ali jednog dana ustane i ode. Zauvijek i uvijek. I bez obzira kako tražili da se vrati kasnije, bez obzira kako obećali da ćete se poboljšati, on se ne vraća. ”
I kao odgovor, tišina, jer to je ono što ona najčešće čini. I svojim ponašanjem više ne daje izbor muškarcu. Prije ili kasnije on to neće izdržati i otići će, jer se muškarac u zarobljeništvu guši, što mu ona više ne vjeruje, to više daje razloge za to. Ne može se kontrolirati. Ne u njegovoj ljubomori, histeriji ili nepovjerenju.
I u početku za sebe bira takve muškarce koji je privlače vedrim raspoloženjem, koketiranjem i sposobnošću lijepog govora. Voli one koji se vole zabavljati, koji mogu nasmijati svakoga, tko voli i uživa u ženskom društvu.
Svaki put odabere muškarca kojem će biti vrlo teško živjeti samo s jednom ženom koja je, između ostalog, patološki ljubomorna i nepovjerljiva.
Pouzdani i odgovorni muškarci djeluju joj dosadno, tirani, nezanimljivi. Kad joj se udvarao vrlo ozbiljan muškarac, jednostavno se prestrašila. Nećete biti razmaženi s njim. Ne možete mu provjeriti telefon, ne možete mu ugovoriti ni koncert. Neće iznositi razloge i neće joj dopustiti da se ponaša na takav način.
Stoga je on ne zanima, on nije pogodan za potvrđivanje scenarija i programa. I odmah “odbijen”. A privlače ih oni koji će pomoći u potvrđivanju programa da se muškarcima ni u kojem slučaju ne može vjerovati.
Postoji li izlaz za ljude poput Vike? Tamo je. Ali nije lako, kao i uvijek. Svjestan čovjekov odabir, odvajajući njegove emocionalne vezanosti od onoga što je stvarno korisno u obiteljskom životu. Promjena vlastitog ponašanja prema muškarcu. Naučiti vjerovati – ispočetka, bez obzira koliko to bilo zastrašujuće.
I također – za blisko bavljenje sobom. Da bi uklonila znak “Baci me” s čela, morat će ozbiljno raditi na samopoštovanju, samopoštovanju, prihvaćanju svoje prirode.
I vrijedi razmisliti o tome da Vika ima kćer. Kći koja gleda muškarce koji napuštaju majku i navikne se na činjenicu da je to norma. Kći koja već ne vjeruje muškarcima. I ona se sprema ponoviti scenarij moje majke.
Ovo je najvažnije o čemu treba razmišljati za sve one koji su zarobljeni u svojim destruktivnim i negativnim programima, samo pogledajte u oči njihove djece i razmislite – želite li za njih takav život kakav i vi sami sada živite? Postavite si ovo pitanje iskreno. A možda će vam dati snagu potrebnu za početak transformacije.
Olga Valyaeva

Što je istinsko bogatstvo?

Što je pravo bogatstvo? Što možete očekivati ako dođete do kraja zlata popločanog puta do financijske slobode? Ako imate milijun