HEKLANJE

Narodni lijekovi – zdravlje je najveće blago

Domaći ili narodni lijekovi stvoreni su u narodu. To je kulturna baština predavana iz pokoljenja u pokoljenje, od starijeg naraštaja mlađem, kao najveće narodno blago. To je dio narodnog folklora i mjerilo kulturnog dostignuća u našoj povijesti.
Narodna medicina je temelj naučne medicine, moderne farmacije. Od naših narodnih lijekova ne trebamo zaklanjati glavu. Treba razjasniti pojmove. Liječenje narodnim lijekovima nisu vračbine, bajanja, niti nad riljekarstvo. To je tradicijom, kroz stoljeća provjereno i iskušano ljekovito svojstvo bilja, plodova, minerala, životinjskih produkata, u liječenju pojedinih bolesti.
Nema bolesti kojoj ne bi bilo lijeka, kaže naš narod — ali ga treba naći. Možda je sada došlo to vrijeme kada i naučno treba sve ispitati, odbaciti što je pogrešno i štetno, a zadržati ono što se naučno dokaže kao ispravno i korisno. Treba iz tog istinskog narodnog bogatstva izdvojiti dragulje, lijekove s dosad neotkrivenim svojstvima, jer oni postoje. To je naša obaveza, naša dužnost. Ovdje je iznesen samo skroman dio iz velike zbirke narodnih lijekova koji ne mogu štetiti, već su samo na korist, za zdravlje.

Sve o e-knjigama

Djeca svih uzrasta rado čitaju knjige sama ili s roditeljem. S obzirom na popularnost interneta, mogu ih čitati i online.

Kako usporediti kreditne kartice

Kada kupujete kreditnu karticu, želite onu koja ima najbolje dostupne značajke i mogućnosti. Ako dobijete pogrešnu kreditnu karticu, mogli biste