HEKLANJE

Narukvice – nevjerojatno raznolike

TEMU APP 100 E KUPON

Za razliku od nekih drugih vrsta nakita, narukvice su nevjerojatno raznolike. Narukvicu možete izraditi od gotovo bilo kojeg materijala koji vam padne na pamet, bilo da se radi o metalu, tkanini, koži, staklu, žici ili plastici ili prirodnim materijalima poput školjki i kamenja. Narukvice su jeftine za kupnju i jednostavne za izradu, pa ih je lako personalizirati po svom ukusu i pokloniti svojim prijateljima. Mnogi ljudi cijene narukvice koje su dobili, posebno djevojčice, koje će skupljati narukvice prijateljstva koje će predstavljati svakog od njihovih prijatelja.

Ako želite sami izraditi narukvicu, najlakši način da to učinite je da nabavite perle i špagu. Niti isprepletene zajedno također mogu dobro funkcionirati, kao i školjke ako u njima napravite sićušne rupice kroz koje ćete provući uzicu. Najbolje je da narukvicu držite kao ravnu špagu, a zatim je zavežite oko ruke osobe kojoj je dajete kako bi dobro pristajala.



Još jedna zanimljiva upotreba narukvica, koja je izumljena tek nedavno, je humanitarna narukvica. Oni su obično izrađeni od silikona i nose slogan poput ‘učinimo siromaštvo poviješću’ ili ‘pomozimo starijima’. Ideja je da ako vidite nekoga da ga nosi, vjerojatno ćete to spomenuti, a onda će vam reći nešto o uzroku i zašto im je to važno – dobar način da natjerate ljude da govore o dobrotvornim organizacijama do kojih im je stalo.

U nekim dijelovima svijeta narukvice imaju posebno značenje. U Indiji se, na primjer, često izrađuju od stakla i proizvode zvuk koji zvuči glazbeno kada se ruka pomakne. U Latinskoj Americi se vjeruje da narukvice izrađene od zlata i koralja mogu uplašiti zle duhove, štiteći onoga tko ih nosi od ljubomore drugih.

Jeste li poduzetnik?

Ako biste tražili riječ poduzetnik u rječniku, otkrili biste da to znači “osoba koja organizira i upravlja bilo kojim poduzećem,