HEKLANJE

Naslovi aukcija: ključne riječi do veće zarade na Ebayu

U svijetu internetskih aukcija naslov je jedini način da dobijete više prometa. Promet znači više ponuda, više ponuda znači više novca. Prodavači koji žele najviše novca od eBaya morat će naučiti kako napisati dobar naslov.

Statistički gledano, velika većina ponuđača će vašu aukciju pronaći pretraživanjem. Pretraga je primarno sučelje na eBayu i prvi korak u dobivanju kupaca. Kada korisnik traži predmet, recimo xyz, prikazat će se sve aukcije s xyz u naslovu. Imajte na umu da aukcije s yzx ili xyz neće biti. Svaki pojam koji korisnici unesu u pretraživanje (xyz na primjer) stoga bi trebao biti uključen u naš naslov ako želimo privući najviše ponuditelja. Više ponuditelja daje veću konačnu prodajnu cijenu, a to je ono čemu težimo.



To znači da morate, bez obzira na sve, uključiti što više potencijalnih ključnih riječi. Kako bismo usavršili ove ključne riječi, prvo se moramo pretvarati da smo kupac. Konkretno, kupac koji bi bio zainteresiran za vašu dražbu. Trebali biste odlučiti koje biste pojmove za pretraživanje upotrijebili za pronalaženje stavke. Počnite pisati popis svih potencijalnih pojmova za pretraživanje. Kada smatrate da je ovaj popis prilično potpun, možemo prijeći na odabir pojmova koje ćemo uključiti u naslov.

eBay ograničava duljinu naslova na 55 znakova, tako da moramo pažljivo odabrati svaku riječ. Odlučivanje koje ključne riječi ili pojmove za pretraživanje uključiti može biti zastrašujući proces. Na našu sreću, vjerojatno postoji mnogo drugih ljudi koji su prodali potpuno isti predmet. Zašto je ovo dobra stvar? Jer možemo pretraživati završene aukcije.

Odaberite ključnu riječ koja opisuje vaš artikl i potražite ga na eBayu: prikazat će vam se popis artikala. Sada na donjoj lijevoj navigacijskoj traci odaberite “Traži dovršene stavke”. Ovo će dovesti do novog popisa aukcija koje su već završile. Najvjerojatnije će se pojaviti mnogo različitih artikala, pa sada želite pročistiti svoju pretragu do te mjere da se prikazuje samo točan proizvod koji prodajete. Kada to završite, idite na vrh rezultata. Kliknite na gumb koji će sortirati artikle po cijeni – s najvišim cijenama na vrhu. Upravo ste napravili popis naslova, s onima koji najbolje funkcioniraju na vrhu. Usporedite najbolje naslove sa svojim ključnim riječima i informacijama o svom predmetu (npr. stanje, boja) i sve to kombinirajte u jedan redak ključnih riječi.

Nedvojbeno će biti više riječi nego prostora za njihovo upisivanje. Ovo je izazov koji se događa s gotovo svakim proizvodom ili artiklom koji je izlistan na eBayu. Ključ pobjede nad ostalim dražbama i zarađivanja više novca je uvijek iznova provjeravati ključne riječi. Nastavite gledati dovršene aukcije, morate naučiti odabrati ‘vruće’ ili ‘najbolje’ ključne riječi za svoj predmet. Ako ste svoj naslov suzili na najbolje pojmove za pretraživanje i sve je ispod 55 znakova – onda ste gotovi! Objavite svoj artikl na prodaju i gledajte kako cijena magično nadmašuje sve ostale artikle u kategoriji.

Veza je ples

Svaka veza je poput plesa. Svaki od partnera čini svoje korake, čekajući odgovor. Naš pokret provocira partnera na sljedeći korak,