HEKLANJE

Neprocjenjive blagodati heljde

Moderna strast prema zdravom načinu života, uključujući pravilnu prehranu, povećala je zanimanje za heljdu. Njegova korisna svojstva su znanstveno istražena. Heljda je ukusna i zdrava kaša, koju su nutricionisti nazvali najboljom hranom za neškodljivo mršavljenje. Sadrži manje ugljikohidrata od ostalih žitarica, a sadrži i čitav niz vitamina i makronutrijenata potrebnih za normalno puno funkcioniranje ljudskog tijela.
Žitarica sadrži puni kompleks vitamina B, tu su PP, P, rutin, kao i vrlo korisni minerali: mangan, jod, cink, fosfor , kalcij , željezo, oksalna kiselina. Prirodno, mono-dijeta od heljde prilično je bezopasna za zdravo tijelo. Zrno heljdedugo se apsorbira i dugo daje osjećaj sitosti.
Visok kalorijski sadržaj heljde (300 kcal na 100 g) može se objasniti činjenicom da pripada tipu složenih ugljikohidrata, upravo ta činjenica objašnjava proces njezine dugotrajne razgradnje.
Heljdina dijeta preporučuje se ne samo za mršavljenje, već i za čišćenje tijela.
Heljda također ima detoksikacijsku kvalitetu, stoga se preporučuje za uporabu nakon trovanja. Heljda će smanjiti razinu kolesterola u krvi, ojačati krvne žile i pomoći kod artroze. Ovo nije cijeli popis korisnih svojstava heljde, ukusne i bogate kemijskim sastavom.

Njega kože protiv starenja

Starenje vaše kože može biti neizbježno. Ali zašto žuriti? Postoje načini za usporavanje opuštanja i bora. Korištenje krema i tretmana

Ne izdajte svoje snove!

Davne 1990. (plus-minus) djevojka je sjedila u sibirskom gradu Irkutsk. Imala je osam godina, a najviše od svega sanjala je