HEKLANJE

Njega kože lica protiv starenja

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ozbiljno razmišljate o njezi kože lica protiv starenja, dužni ste istražiti sve alternative. Dok se kozmetika može činiti logičnim rješenjem, s vremenom bi se njezina cijena mogla pokazati previsokom. Injekcije botoxa, kemijski pilinzi ili mikrodermoabrazija mogu dati vrhunske (i neposrednije) rezultate koji često opravdavaju dodatne troškove.

Injekcije botoxa opuštaju mišiće koji stvaraju bore poput “bora namrštenih lica” na vašem čelu. Tretman traje od tri do šest mjeseci, a u tom razdoblju bore ili nestaju ili se dramatično smanjuju. Osim bora namrštenih lica, botox je djelotvoran i na bore od smijanja i bore na čelu. Liječnik mora dati injekcije Botoxa. Nakon nekoliko tretmana, neki liječnici navode da se razdoblje učinkovitosti produljuje.



Kemijski pilinzi namijenjeni su poboljšanju izgleda kože i smanjenju bora uklanjanjem jednog ili više vanjskih slojeva kože. Kao i botox, kemijski piling izvodi liječnik i obično se sastoji od fenola, TCA (trikloroctene kiseline) ili AHA (alfa hidroksi kiseline). Fenol je najjače sredstvo za kemijski piling i daje najdramatičnije rezultate. TCA su sljedeći najjači, ali obično je potrebno nekoliko tretmana. AHA su najmanje jake i općenito se koriste za posvjetljivanje i zaglađivanje kože, a ne za uklanjanje bora. Fenol i TCA će ukloniti bore i mrlje, te ujednačiti ton kože.

Za mikrodermoabraziju nije potreban liječnik. Može ga izvesti educirani estetičar. U ovom postupku, sićušni kristali se raspršuju po licu uređajem sličnim pjeskarilu, proizvodeći nježno poliranje koje uklanja mrtvi vanjski sloj kože na licu. Mikrodermoabrazija je manje gruba od kemijskih pilinga i dobro djeluje na žene s osjetljivom kožom. Tretmani se moraju ponavljati za maksimalnu učinkovitost.

Iako nisu za svakoga, injekcije botoxa, kemijski pilinzi i mikrodermoabrazija valjane su metode njege kože lica protiv starenja. Ako želite brze rezultate i spremni ste potrošiti novac, ovi tretmani mogu pružiti značajna poboljšanja teksture i izgleda kože.