HEKLANJE

Njega kože protiv starenja: Zašto jednostavno ne možemo?

Ako ste ikada pokušali pronaći proizvod za njegu kože koji bi se nosio s problemima starenja kože, vjerojatno ste jednako zbunjeni kao i prosječna osoba. Postoji toliko mnogo proizvoda i sastojaka koji hvale ‘povećavaju ovo’, ‘smanjuju ono’, ‘revitaliziraju ovo i revitaliziraju ono’ i dalje i dalje i dalje. Mnogo praznih obećanja ili prenaglašenih formulacija.

Kako biste razumjeli čemu su namijenjeni proizvodi za njegu kože protiv starenja, prvo morate razumjeti što je proces starenja za kožu. Koža koja stari ima stanje u kojem strukturni proteini koji vežu i podupiru kožu, kolagen i elastin, gube svoju otpornost i koheziju, uzrokujući naboranje i/ili opuštanje kože. Sposobnost tijela da proizvodi novi kolagen i elastin također se smanjuje s godinama, dok stanice u različitim slojevima naše kože opadaju i stanjuju se, gubeći sposobnost odgovarajućeg održavanja vlage. Bez odgovarajuće hidratacije, mehanizmi zacjeljivanja kože prestaju funkcionirati, nepovoljno utječući na sposobnost kože da prima hranjive tvari i obnavlja se. Rezultat je gruba, izgubljena, naborana koža.



Naravno, svi želimo imati najbolju moguću kožu u bilo kojoj dobi i tražimo rješenja za održavanje mladolikosti naše kože. U našoj potrazi i uz stalni marketing i napredak u njezi kože, ponekad može biti teško pronaći pristupačno i učinkovito rješenje za izvrsnu njegu kože.
Međutim, ono što trebate znati je da to ne mora biti toliko složeno (kao što mnogi nazivi proizvoda sugeriraju!). Ono što biste trebali uzeti u obzir je da bi bilo koji program njege kože trebao biti jednostavan. To je to, jednostavno. Rezultati koje svi želimo su jednostavni: meka, glatka, čista, blistava koža mlađeg izgleda.

U današnje vrijeme trgovci proizvodima za njegu kože previše vremena pokušavaju uvjeriti potrošače da im trebaju formulacije koje niti jedan prosječni potrošač ne može razumjeti, ili dnevni i noćni proizvodi, ili formulacije koje bi koristile vrlo uspješne, poznate ličnosti. Ako razmislite o tome, koliko proizvoda trenutno imate u skladištu koji su kupljeni zbog ovih marketinških strategija?
Kod ovakvih reklama toliko je doterivanja i upitnog predstavljanja učinkovitosti proizvoda jer osobnost dobiva i toliko drugih vrsta usluga i postupaka koji utječu na stanje kože da stvarno ne možete znati prave rezultate koje visoko plasirani proizvodi će donijeti.
Pozitivna strana situacije je da postoji stalan i sve veći napredak u njezi kože i svi mi imamo mogućnost da se stanje naše kože popravlja s godinama.

Ako tražite program za njegu kože, postoje neke smjernice koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru njege kože:
Zaštitite svoju kožu dok ste na suncu i ekstremnim vremenskim uvjetima. Koristite odgovarajuću zaštitu.

Pij puno vode. Vrlo je važan za pravilnu hidrataciju kože i održavanje vašeg tijela čistim od toksina i drugih kemikalija koje bi mogle izazvati štetne reakcije na vašoj koži.

Trebali biste znati što koristite na svojoj koži. Ako ne možete izgovoriti većinu sastojaka ili ih ima više od 5 ili 6, možda je previše složeno za ono što vašoj koži zapravo treba. Njega kože koja koristi ove vrste formulacija puna je punila, boja, konzervansa i kemikalija koje nisu korisne za vašu kožu i dolazi s visokom cijenom pri čemu potrošač više plaća punilo nego aktivne sastojke. Ove vrste sastojaka potrebne su samo da napune bocu i učine je privlačnom na miris ili dodir. Ponekad će proizvodi sadržavati više aktivnih sastojaka, ali da bi se formulirali ti sastojci, potrebno je dodati druge sastojke. Na kraju plaćate nešto što vaša koža ne može koristiti. Jeftiniji sastojci pune bocu. Isprobajte sličan pristup načinu na koji biste birali svoju hranu (koža je ‘žive stanice’ i treba je hraniti). Pazite na etikete i birajte proizvode s formulacijama za zdravu kožu u kojima aktivni sastojci čine 80% sastojaka.

Trebali biste koristiti dobro i učinkovito sredstvo za čišćenje. Ovo je najvažniji korak u procesu njege vaše kože. Mnogi proizvodi za čišćenje ne ostavljaju kožu glatkom i dubinski očišćenom. Pronađite proizvod koji ulazi duboko u pore, pruža lagani piling i regeneraciju te ne ostavlja tragove. Nanošenje hidratantnih krema i tretmana na kožu koja nije potpuno čista samo će pogoršati problem začepljivanjem pora i pojavom grube, neujednačene teksture kože.

Trebali biste moći prilagoditi svoj program tako da zadovolji dnevne potrebe vaše kože. Ako ne možete prilagoditi upotrebu proizvoda potrebama vaše kože na određeni dan, dobivate li doista ono što trebate? Vaš bi program trebao moći hidratizirati, zacijeliti i obnoviti vašu kožu. Ovo postupno poboljšanje trebali biste vidjeti svaki dan i ne morate čekati 30 do 60 dana na rezultate. To je kao zalijevanje biljke. Biljka koja treba vodu kao ključnu hranjivu tvar odmah će reagirati na vodu koja se apsorbira kroz njezino korijenje i oživjeti u roku od nekoliko sati. Promatrajte svoju kožu tjedan dana ili dva i znat ćete koliko učinkovit program u konačnici može biti za potrebe njege vaše kože.



Trebali biste moći brzo proći kroz svoj režim. Ne bi trebalo trajati duže od 5 minuta. Program njege kože trebao bi uključivati korake za čišćenje, piling, tretiranje i/ili hidrataciju. Trebali biste moći odabrati ono što vam je potrebno na temelju trenutnog stanja vaše kože za taj dan.

Ne biste trebali moći osjetiti proizvod na koži. Kako bi njega kože doista bila učinkovita, mora prodrijeti u stanice kože. Proizvod koji se nalazi na vašoj koži je proizvod koji ne prodire u slojeve kože. Proizvodi s punilima i drugim nepotrebnim, složenim formulacijama možda neće biti dovoljno duboki ili izravno da pruže tretman i rezultate koje tražite. Ne biste trebali znati da nosite svoju njegu kože.

Trebali biste se osjećati ugodno s neobaveznom šminkom. Ako vaša njega kože stvarno djeluje, vaša će se koža poboljšati i nećete je htjeti šminkati ako ne morate. Većina kožnih problema može se u velikoj mjeri ispraviti. Trebali biste moći izaći s uvjerenjem da je vaša koža u najboljem izdanju (s minimalnom količinom šminke) bez obzira na godine. Također, korištenjem manje šminke, svojoj koži dajete više vremena da se popravi i obnovi bez ometanja drugih kemikalija proizvoda na vašoj koži.



Karen Reiter je certificirana, napredna stručnjakinja za njegu kože koja radi s brojnim tvrtkama za njegu kože i ima svoje klijente. Prepoznata je po svojim dosljednim uslugama i savjetima za njegu kože za poboljšanje stanja kože. Karen Reiter pruža savjete za pomlađivanje njege kože. Ako tražite učinkovit prirodni sustav za njegu kože koji daje ono što obećava, razmislite o prirodnim tretmanima za pomlađivanje njege kože u Comforts of Home Spa na http://www.comfortsofhomespa.com. Ovi proizvodi daju brze, učinkovite rezultate za dramatično poboljšanu kožu. Sadrži neke od najintenzivnijih i najčišćih formulacija za hijaluronsku kiselinu, argirelin, kisikov serum, glikolnu kiselinu, vitamin C, skvalensko ulje i vitamin E.

Jeftine kreditne kartice

Jeftine kreditne kartice postoje u mnogim varijantama. Osim toga, postoji mnogo čimbenika koje potrošač mora uzeti u obzir kada odlučuje

Lakša kupnja na Overstock.com!

Volite li kupovati putem interneta? Je li Overstock.com jedna od vaših omiljenih trgovina na mreži? Pa, onda se trebate prijaviti