HEKLANJE

Novi Opel Grandland – samopouzdani dizajn, digitalna nadzorna ploča i visokotehnološki sustavi

TEMU APP 100 E KUPON

– Potpuno digitalna očitavanja na instrument ploči – Opel Pure Panel s intuitivnim prikazom informacija na širokozaslonskim zaslonima
– Moderno lice marke – sada s prepoznatljivim Opel Vizorom poznatim iz Mokke
– Kompaktni SUV model – plug-in hibridne inačice i dvostruki sustav prijenosa
– Class- vodeća svjetlosna tehnologija – prilagodljivi sustav prednjih svjetala IntelliLux LED® Pixel Light sa 168 LED elemenata
– Rano otkrivanje opasnosti – funkcija noćnog vida čini pješake i divlje životinje dobro vidljivima u mraku dana
– Dodatna sigurnost – funkcija integracije autoceste Assist održava udaljenost i traku
– Zdravstvena zaštita – Ergonomska prednja sjedala s AGR certifikatom o odobrenju
Opel je predstavio novi Grandland – sportski i elegantan s intuitivnim upravljanjem funkcijama i inovativnim tehnološkim rješenjima. Uz potpuno digitalna očitanja na nadzornoj ploči Pure Panel, novi model nudi vozaču potpuno drugačije iskustvo za volanom. Kao vodeća u Opelovoj SUV ponudi, novi model također nudi niz dodatnih tehnologija i sustava pomoći koji su do sada bili dostupni samo kupcima viših automobila. Posebno je upečatljiv primjer u ovom smjeru prilagodljivi sustav prednjih svjetala IntelliLux LED® Pixel Light s ukupno 168 LED elemenata. Ovo visokotehnološko rješenje posuđeno je od vrhunskog modela Opel Insignije i predstavljeno u vodećoj izvedbi u SUV kategoriji njemačke marke, demonstrirajući nove, više standarde u tržišnom segmentu Grandlanda. Isto se može reći i za sustav noćnog vida, koji svoju premijeru slavi u Opelovom modelu. Tijekom mračnog dijela dana sustav se registrira i upozorava vozača na prisutnost pješaka i životinja na cesti na udaljenosti do 100 metara ispred automobila. Polu prilagodljivi sustav pomoći pri integraciji autoceste podupire Grandland u sredini traka i kontrolira zadanu udaljenost do vozila ispred. Grandland, dizajniran i proizveden u Njemačkoj, prirodno ima Opel Vizor, novo lice marke. Polu prilagodljivi sustav pomoći pri integraciji autoceste održava Grandland na sredini traka i kontrolira zadanu udaljenost do vozila ispred. Grandland, dizajniran i proizveden u Njemačkoj, prirodno ima Opel Vizor, novo lice marke. Polu prilagodljivi sustav pomoći pri integraciji autoceste održava Grandland na sredini traka i kontrolira zadanu udaljenost do vozila ispred. Grandland, dizajniran i proizveden u Njemačkoj, prirodno ima Opel Vizor, novo lice marke.
S novim Grandlandom, marka Opel također se drži svoje strategije elektrifikacije. Kupci snažnih hibridnih izvedbi visokih performansi imaju mogućnost izbora između verzija s prednjim pogonom ili električnog sustava s pogonom na sva četiri kotača.
“Uvjeren sam da će novi Grandland impresionirati nove kupce svojim vrhunskim tehničkim rješenjima i visokotehnološkim unutarnjim prostorom”, rekao je Opelov izvršni direktor Michael Loscheler. “I naravno, novi je model dostupan i s moćnim hibridnim pogonom. Novim Grandlandom održavamo zadani kurs – čistoću i samopouzdanje u pogledu dizajna, visoku učinkovitost pogona i naravno – električni. Što se tehnologije tiče, novi Grandland je u rangu s našom vodećom Insignijom. ”
Uzbudljiva tehnologija – Opel Vizor i sustav prednjih svjetala IntelliLux LED® Pixel Light
Dinamika i sportsko ponašanje u prometu među glavnim su značajkama vodećeg SUV modela u Opelovoj paleti od njegove premijere 2017. Sada je lik Grandlanda dodan svijetlom novom licu marke – Opel Vizor. Vizor-ov samopouzdan i jasan izgled impresivno dominira izgledom prednje strane novog modela i skladno integrira rešetku, Opelov grb munje i visokotehnološku, vodeću u klasi IntelliLux LED® Pixel Light u jedan vizualni element.
Opelova vodeća oprema u SUV asortimanu sada uključuje prilagodljivi sustav IntelliLux LED® Pixel Light. Kao i kod sustava Opel Insignia, ukupno 168 LED elemenata (po 84 u svakom prednjem svjetlu) osigurava stalnu i glatku prilagodbu svjetlosnog toka površini ceste ovisno o specifičnoj situaciji i uvjetima okoline bez rizika od zasljepljivanja ostalih sudionika u prometu . . LED elementi u svakom od izuzetno uskih, kompaktnih i elegantnih prednjih svjetala raspoređeni su u matrični sustav od tri reda i omogućuju funkcionalnost svjetla da prijeđu na sljedeću, višu razinu:
– U načinu kratkog svjetla, dugački red piksela iz matrice brine se o stalnoj prilagodbi i smjeru svjetlosnog toka u krivulji svakog zavoja.
– Na granici između osvijetljenog područja i tame, drugi red precizno prilagođenih i dinamički prilagodljivih piksela brine se za osiguravanje optimalnog raspona svjetlosti.
– Prava matrična funkcija u srednjem i gornjem redu piksela zauzvrat izvodi trenutno (unutar tisuća sekundi) i izuzetno precizno isključivanje svjetlosnog toka u pojedinim sektorima kako bi se spriječilo zasljepljivanje vozača automobila koji dolaze. Preostala područja kolnika ostaju u potpunosti osvijetljena glavnim svjetlom.
Laganu grafiku karakterističnu za sve Opelove modele pružaju LED elementi dnevnih svjetala integrirani u svako prednje svjetlo. Sa svjetlima ove nove, visokotehnološke generacije, novi Grandland je jasni lider u svom tržišnom segmentu.
Još jedna najsuvremenija tehnologija u novom Grandlandu koja pomaže povećati sigurnost svih sudionika u prometu – posebno kada vozite u mraku i na tamnim prigradskim dijelovima – je sustav noćnog vida. Njegova infracrvena kamera otkriva prisutnost ljudi i životinja na cesti na udaljenosti do 100 metara ispred Grandlanda na temelju razlika između njihove tjelesne temperature i temperature okoliša. Ako je potrebno, sustav Night Vision upozorava vozača i prikazuje položaj pješaka – na primjer na 12-inčnom zaslonu Info centra za vozače s potpuno digitalnim očitanjima.
Jasno, intuitivno, futuristički – Opelova nova nadzorna ploča Pure Panel
Koncept korisničkog sučelja Pure Panel istovremeno je futuristički i čist od svega suvišnog, zadržavajući fokus na najvažnijem. Opel Pure Panel sastoji se od dva širokozaslonska zaslona kombinirana u jedinstvenu cjelinu usmjerenu na vozača s potpuno digitalnim očitanjima i intuitivnim upravljanjem funkcijama, čineći velik dio fizičkih gumba suvišnim. Pure Panel koristi najnoviju digitalnu tehnologiju i pruža najvažnije informacije, a visokokvalitetna slika na oba zaslona stvara prijateljsku i ugodnu atmosferu za vozača i putnike u kabini. Središnji zaslon osjetljiv na dodir dijagonale do 10 inča okrenut je vozaču s idejom da se može koncentrirati na vožnju ne skidajući pogled s ceste.
Sustav za pomoć pri integraciji s autoceste – prilagodljivi tempomat s funkcijom “Stop & Go”
Novost u Grandlandu je Highway Integration Assist sustav pomoći vozaču, koji radi u kombinaciji s automatskim mjenjačem. Na temelju podataka prednje kamere i radarskih senzora, sustav kombinira rad nekoliko različitih pomoćnih funkcija kako bi vožnja bila još mirnija i sigurnija. Prilagodljivi tempomat automatski održava udaljenost do vozila ispred ispred postavljene brzine i zajedno s aktivnom funkcijom pozicioniranja u traku osigurava stabilnu putanju Grandlanda u sredini trake. Brzina se automatski povećava ili smanjuje prateći tempo automobila ispred – bez prekoračenja unaprijed zadane brzine i do potpunog zaustavljanja ako je potrebno. Zahvaljujući funkciji “Stop & Go”.
Uz to, novi Opel Grandland ima i mnoge druge sustave pomoći. Primjerice, panoramska kamera od 360 stupnjeva vozaču znatno olakšava manevriranje, pružajući detaljnu sliku područja oko automobila s prednje i stražnje kamere. Te se informacije, zajedno s prikazom ptičje perspektive, prikazuju na zaslonu informacijsko-zabavnog programa. Automatski pomoćnik za parkiranje zauzvrat nadgleda prikladne slobodne prostore za paralelno i okomito parkiranje i može automatski parkirati i izvesti Grandland s parkirališta. Sustav upozorenja na mrtvu zonu brine se o sprečavanju potencijalnih nesreća s drugim vozilima koja se kreću u blizini tijekom manevara za okretanje ili promjenu trake. U slučaju rizika od sudara, vozač u odgovarajućem vanjskom retrovizoru dobiva svjetlo upozorenja u obliku automobila.
Vrhunska razina udobnosti – ergonomska sjedala i prvoklasni infotainment sustavi
Novi Opel Grandland demonstrira vrhunske standarde ne samo u sustavima pomoći vozaču, već i u pogledu udobnosti. Ergonomska aktivna sjedala za vozača i suvozača certificirana su od strane neovisne njemačke organizacije medicinskih stručnjaka za ortopediju AGR (Aktion Gesunder Rücken e. V. – Inicijativa za poboljšanje zdravlja leđa) i pomažu u održavanju optimalnog položaja tijela za volanom. Nagrađivana sjedala jedinstvena su u klasi Grandland i omogućuju izuzetno širok raspon postavki – od električnog mehanizma za podešavanje nagiba sjedala do elektropneumatske lumbalne potpore. U verziji s kožnim presvlakama, sjedala nude funkciju grijanja i ravnomjerne ventilacije.
Komunikacijsku povezanost i zabavu na novom Grandlandu pružaju infotainment sustavi kompatibilni s Apple CarPlay i Android Auto. U kombinaciji s uslugama iz serije OpelConnect, vrhunski sustav Multimedia Navi Pro čini putovanje posebno ugodnim zahvaljujući najnovijim prometnim informacijama u stvarnom vremenu, ažuriranjima mrežnih navigacijskih karata i preventivnoj funkciji navigacijskog sustava . Ploča za bežično punjenje za mobilne uređaje na središnjoj konzoli omogućuje jasno i praktično “punjenje” kompatibilnih modela pametnih telefona bez potrebe za kabelima.
Samopouzdani izgled – priključni hibridni pogon i svijetli dizajn u stilu Opel Compass
Vodeća tehnološka rješenja u klasi i iznimna udobnost nadopunjuju se impresivnom dinamikom Grandlanda i čistim, samopouzdanim dizajnom novog modela. Nastavljajući Opelovu strategiju elektrifikacije, plug-in hibridne verzije pružaju ne samo usporedivo ubrzanje za sportske automobile, već i lokalne emisije bez lokalnih emisija, zahvaljujući svojim električnim motorima, modernim jedinicama s unutarnjim izgaranjem i funkcijom regenerativnog kočenja. Zahvaljujući fleksibilnosti multi-energetske građevinske platforme koja se koristi u novom Grandlandu, kupci imaju mogućnost izbora željenog pogonskog sustava – od visoko učinkovitih dizelskih i benzinskih motora do elektrificiranih priključnih hibrida.
Dizajn demonstrira jasne linije tipične za novu filozofiju dizajna marke. Sprijeda dominira široka jednostruka ploča Opel Vizor, dok raspored straga jasno odražava koncept kompasa u kojem su natpis s imenom modela Grandland i Opelovim grbom smješteni centralno na stražnjem poklopcu. Dodatni akcenti stavljeni su na raspored odbojnika i bočnih ploča, lakiranih u glavnu boju karoserije, kao i podnih zaštitnih ploča u sjajnoj crnoj i srebrnoj boji. Novi Grandland također je dostupan s karakterističnom dvobojnom završnom obradom laka s drugom bojom krova.
Opel će za nekoliko tjedana objaviti cijene i naručiti svoj novi vodeći SUV. Isporuke novog Grandlanda “made in Germany” u tvornici u Eisenachu započet će na jesen.

Kratka povijest kreditne kartice

Danas dovoljno uobičajen model kreditne kartice u sadašnjem obliku prvi je izumio pisac fikcije početkom 1887. Edward Bellamy, autor knjige