HEKLANJE

O besplatnim potporama za mala poduzeća

Mala poduzeća vitalna su za gospodarstvo naše zemlje. Zašto, jeste li znali da čine više od 50% našeg BDP-a (bruto društvenog proizvoda)? I više od toga, ovdje se kontinuirano stvara toliko novih radnih mjesta. Ako ste slučajno dio ovoga i kao poduzetnik želite proširiti svoje poslovanje, ali nemate kapitala za to, mogli biste koristiti besplatni program potpore za mala poduzeća. Možda imate poslovnu ideju koja ima veliki potencijal, možda ste na raskrižju gdje se samo trebate diverzificirati i prijeći na sljedeću razinu što se tiče vašeg poslovanja. Ali nemaš novaca da stigneš tamo. Pa, sada možete dobiti novac ako ga stvarno želite.

Što su besplatne potpore za mala poduzeća? To su potpore koje dodjeljuje matična država kada vam je potreban novac za pokretanje ili unapređenje posla. Sve države ne daju besplatne potpore malim tvrtkama. Oni koji to čine su Nebraska, New Hampshire, Kansas, New Mexico i Utah. Ostali vam obično daju kredite ili poticaje i financijsku pomoć. Neki čak nude tehničku obuku i financiranje onima koji žele pokrenuti vlastiti mali poslovni pothvat. Sve što je potrebno da biste dobili besplatnu potporu za mala poduzeća je malo rada i truda.



DHS ili Ministarstvo domovinske sigurnosti nudi besplatne potpore za mala poduzeća poduzetnicima koji bi htjeli pokrenuti nešto vezano za sigurnost. Kroz Istraživanje inovacija u malim poduzećima (SBIR), DHS ima nagradu za koju se mogu natjecati američke tvrtke s manje od 500 ljudi. Isprva se 100.000 dolara daje malim poduzećima kako bi proveli istraživanja kako bi potvrdili tehničku, komercijalnu i znanstvenu vrijednost svojih koncepata. Ako im se ideje odobre, dobivaju potpore za sljedeće dvije godine za razvoj prototipova. Besplatne potpore za mala poduzeća dodjeljuju se u područjima informacijske tehnologije i pomorske sigurnosti te kemijske i biološke obrane.

Istina, savezna vlada vam neće dati potpore, ali pomaže pojedincima koji žele pokrenuti malu tvrtku. To se postiže putem potpornog odjela, SBA (Small Business Administration). Time SAD daje malim tvrtkama atraktivne zajmove i tehničku podršku. Međutim, potpore se ne daju onima koji žele pokrenuti posao ili žele razviti svoje postojeće poslovanje. SBA je pokrenut 1953. godine i odgovoran je za pomoć tolikim tisućama Amerikanaca da pokrenu vlastitu malu tvrtku. SBA želi doprijeti do 25 milijuna malih poduzeća u SAD-u danas.

S obzirom na to kolikim prihodima mala poduzeća danas doprinose, imperativ je da im damo odgovarajuće smjernice i pomoć. Besplatne potpore za mala poduzeća samo su vrlo mali zasluženi dio u tome.

Pet taktika za izgradnju kredita

Ako želite podnijeti zahtjev za kreditnu karticu, morat ćete osigurati dovoljnu kreditnu sposobnost. U stvarnosti, ovo nije lak zadatak –