HEKLANJE

Objašnjenje partnerskih programa 2 razine

Kako će mi upućivanje novih suradnika na affiliate program donijeti novac u budućnosti? Tu affiliate program na 2 razine djeluje poput magije!

Podružnice iz dana u dan postaju sve pametnije. Tako ovih dana podružnice znaju razliku između različitih vrsta prometa za koji mogu biti plaćeni. Ipak postoji mnogo definicija – CPM, CPC, CPA, CPL, CPD i mnoge druge.



CPM je pojavljivanje, kada izdavač (vlasnik web stranice) bude plaćen svaki put kada se banner prikaže.

CPC su klikovi, pri čemu izdavač (ili trgovac e-poštom i drugi trgovci) dobiva novac svaki put kada se klikne na banner ili tekstualnu vezu.

Ostali načini zarade grupirani su zajedno pod pojmom marketing performansi – a tu se najčešće koristi i izraz affiliate.

Affiliate je marketinški stručnjak koji šalje posjetitelje na drugo web mjesto koristeći različite metode (kao što je postavljanje bannera ili tekstualnih veza na vlastito web mjesto, kupnja sponzoriranih popisa na tražilicama, marketing e-poštom i mnoge druge različite metode) i biva plaćen kada radnja događa se. Ova radnja može biti potencijalni klijent (CPL je kratica za Cost per Lead), prodaja (CPS je kratica za Cost per Sale), preuzimanje (CPD je kratica za Cost per download) i mnoge druge varijacije.

Neki u internetskoj industriji marketing temeljen na učinku nazivaju CPA (cijena po akviziciji), iako se taj izraz ponekad koristi i za određene vrste kampanja kao što su potencijalni kupci ili prodaja.

Sad kad smo prošli teži dio, ostalo je lako razumjeti.

Affiliate je plaćen za slanje posjetitelja na određenu odredišnu stranicu na kojoj se događa radnja – bilo potencijalni kupac, prodaja, preuzimanje ili neka druga vrsta radnje koju zahtijeva oglašivač. Na primjer, neki oglašivači žele izgraditi svoje baze podataka, pa plaćaju za svaku primljenu adresu e-pošte s uključenjem, drugi žele potencijalne klijente s određenih lokacija, pa plaćaju za poštanske brojeve, a zatim pokušavaju uvjeriti posjetitelje nakon što ispune njihov poštanski broj, kako biste ispunili detaljniji obrazac za potencijalne klijente.



Zajednički nazivnik je da affiliate bude plaćen kada se radnja dogodi.

2-slojni affiliate program je jednostavno pronalaženje novih marketinških stručnjaka koji će se prijaviti za vas kako bi radili TOČNO ono što vi radite – slanje posjetitelja na različite ponude i primanje novca kada posjetitelji izvrše neku radnju. Pa zašto biste željeli da se drugi marketinški stručnjaci prijave za promicanje istih ponuda? Jednostavno – plaća vam se postotak iznosa koji affiliate kojeg preporučite dobiva? Zvuči komplicirano?

Ne brinite, nije teško razumjeti. Kao primjer, recimo da John promovira 5 različitih ponuda na jednoj affiliate mreži. Plaćen je za svaki potencijalni kupac, prodaju, e-poštu i poštanski broj koji generira iz ovih različitih ponuda. John sada govori Marku o Mreži i navodi Marka da se prijavi pomoću bannera ili tekstualne veze u koju je ugrađen Johnov kod preporuke. Mark se sada prijavljuje na Affiliate Network pod Johnom i počinje promovirati razne ponude i oglašivače iz Affiliate Network. Ove ponude NE MORAJU biti iste ponude koje John promovira. Mark može promovirati BILO KOJU ponudu na Affiliate mreži.



A ovo je najbolji dio…

Za sve iznose koje Mark dobije, John dobiva postotak iznosa iznad onoga što Mark dobiva. Dakle, ako Mark dobije 1000 USD u prvom mjesecu, a 2 Tier Affiliate program plaća 5%, tada bi John dobio 50 USD samo za preporučivanje Marka.

Ali postaje još bolje…



Neke 2-slojne partnerske mreže plaćaju DOŽIVOTNE provizije. Dakle, John ne bi dobio proviziju za preporuke samo za mjesec ili godinu – on je prima ZA SVA VRIJEMA.

Ako Mark postane super affiliate i počne generirati OGROMNE provizije svaki mjesec, John može samo sjediti i prikupljati čekove kako ga je preporučio.

Postoje 3 važne stvari koje treba znati kada pronalazite partnere koji će se prijaviti pod vama na 2 razine partnerskih programa:

Je li affiliate program ili affiliate mreža vjerodostojna, ima li pravilno praćenje kako bi se vaše preporuke ispravno pratile, ima li dobre kampanje i ponude za promociju suradnika kako bi stvarno zarađivali i plaćaju li na vrijeme? Pod pretpostavkom da je affiliate program ili mreža dobra, koliki postotak vam plaćaju na iznose koje plaćaju vaši referali? Svi se programi razlikuju pa usporedite različite programe da vidite koji je industrijski standard.

Koliko dugo nastavljate primati provizije za preporuke? Neki plaćaju mjesec dana, neki doživotno, i naravno postoje mnoge varijacije između.

Stoga napravite domaću zadaću i pronađite dvoslojni program koji vam može donositi novac dugo u budućnosti za posao koji obavljate danas.