HEKLANJE

Objašnjenje zatezanja lica

TEMU APP 100 E KUPON

Ritidektomija, ili mnogo poznatija kao facelifting, kozmetička je operacija posebno osmišljena za vraćanje mladolikog izgleda uklanjanjem većih očitih bora i opuštene kože s područja lica. Zahvat uključuje zatezanje mišića lica i vrata, kao i stvarno uklanjanje viška kože. Čineći to, pacijent bi trebao otkriti da je njegov ili njezin izgled nekoliko godina mlađi nego prije. U nekim dobrim slučajevima, pacijent može izgledati čak deset godina mlađe!

Koža se prirodno počinje borati i opuštati kao rezultat godina, izlaganja suncu i genetike. Djeca i mladi imaju glatka, okrugla lica zbog ravnomjerno raspoređenih tkiva u konturama lica. S vremenom se koža opusti i nabora. To se posebno događa oko brade, čeljusti i vrata. Ne samo da facelifting poboljšava izgled lica, već također ima dramatičan učinak na bradu i vrat, poboljšavajući profil pacijenta. Iako su krajnji rezultati dramatični, za razliku od nekoliko drugih vrsta estetske kirurgije, facelifting nije jednostavan postupak i zahtijeva od jednog do dva tjedna odmora za potpuni oporavak.



Ovo je postupak koji zapravo zahtijeva određeni rad od pacijenta prije. Prije odlaska, izbjegavajte lijekove koji sadrže aspirin nekoliko tjedana prije operacije kako biste smanjili prekomjerno krvarenje. Možda ćete morati uzimati antibiotike kako biste spriječili infekciju. Ovisno o liječniku, možda ćete dobiti upute da operete kosu šamponom noć prije operacije.

Za zahvat će kirurg napraviti rezove unutar linije kose na sljepoočnici, zatim oko ušne resice i iza uha, završavajući na području tjemena. Uklanja se višak kože, a opušteni mišići i vezivno tkivo se zatežu. U nekim slučajevima, masne naslage mogu se ukloniti ispod brade i vrata. Rezovi se zatvaraju malim šavovima. Operacija može trajati do 5 sati, ovisno o tome koliko se drugih zahvata na licu radi zajedno s faceliftingom.

Nakon toga će biti dosta oteklina, ali nakon otprilike dva tjedna pacijent bi trebao primijetiti početak stabilnog oporavka. Ožiljci brzo nestaju. U razdoblju nakon operacije pacijent treba izbjegavati sunce nekoliko tjedana nakon operacije. Najvažnije je zapamtiti da je za proces ozdravljenja potrebno vrijeme. To je postupno, tako da konačni rezultati mogu biti vidljivi tek nakon pola godine. Budite strpljivi i uskoro će pozitivni rezultati postati jasni.