HEKLANJE

Odaberite program za automatsko odgovaranje koji vam može pomoći da izbjegnete pritužbe na neželjenu poštu

U današnjem svijetu zakona o neželjenoj e-pošti i neželjenoj pošti, odgovorno korištenje autorepondera jedna je od najvažnijih stvari koje mora postići svaki mrežni trgovac. Štoviše, također je iznimno važno koristiti uslugu, skriptu ili softver koji se pridržava spama jer pruža neke korisne značajke. Ako pronađete program za automatski odgovor koji ne nudi takve značajke, samo potražite neki drugi.

Evo nekih od važnih značajki koje mogu biti vrlo korisne u zaštiti od primanja pritužbi na neželjenu poštu:



1. Dvostruko uključivanje

Trebali biste odabrati automatski odgovor sa značajkom “double opt-in” kako biste izbjegli da vas netko pokuša optužiti kao spamera. Korištenjem ove značajke, novi pretplatnik bit će dodan na vašu mailing listu nakon što potvrdi da je on osoba koja je tražila informacije. To se postiže tako da mu se naloži da klikne potvrdni URL uključen u prvu poruku. Na ovaj način, gotovo je nemoguće da se netko pretplati na vaš newsletter koristeći adresu e-pošte koja nije njegova.

2. Uklanjanje veze

Dobar servis ili softver za automatski odgovor trebao bi uključivati uklanjanje veze u svakoj poruci koja se automatski šalje. Klikom na vezu pretplatnik će biti trenutno uklonjen s vaše liste za slanje e-pošte i više nikada neće primiti nikakve poruke. Također je dobra ideja osigurati da veza ispravno radi. Trebali biste obratiti pozornost na to, posebno ako koristite softver za automatski odgovor ili skriptu koja se izvodi na vašem računalu ili web poslužitelju. Bez ove veze, prekršit ćete zakone o spamu i riskirate da se vaš račun za web hosting ili ISP ugasi.

3. Uključivanje poštanske adrese

Osim uklanjanja veze, svaka vaša poruka mora sadržavati i vaše ime i poštansku adresu. Pouzdani programi za automatski odgovor danas će vam omogućiti da to učinite automatski. To znači da ne morate ručno unositi takve informacije svaki put kada želite poslati bilten ili naknadnu e-poštu.

4. Bilježenje vitalnih podataka



Mogućnost bilježenja IP adrese, datuma i vremena odakle je došao svaki vaš pretplatnik još je jedna važna značajka koja bi trebala postojati u usluzi ili softveru za automatsko odgovaranje. Može doći do situacije u kojoj jedan od vaših pretplatnika zaboravi da je ikad potvrdio da se pridružio vašoj mailing listi. Pouzdane usluge automatskog odgovaranja obično vam također omogućuju prikupljanje drugih informacija od vaših pretplatnika kao što su država i poštanski broj koji mogu biti korisni u ciljanju tržišta ili personalizaciji vaših poruka.

Općenito postoje tri vrste automatskih odgovora: udaljeni, lokalno i stolni. Iako svaki ima različite prednosti i nedostatke, mnogi udaljeni automatski odgovori uvijek ažuriraju svoje značajke kako bi bili u potpunosti u skladu sa zakonima o neželjenoj pošti bez potrebe za dodatnim plaćanjem. Osim toga, pouzdane usluge također će vam pomoći da istražite sve pritužbe na neželjenu poštu.

Odabir pravog automatskog odgovora od samog početka vrlo je važan. Danas postoji mnogo izbora dostupnih na internetu. Pronalaženje pravog automatskog odgovora može biti prilično težak i dugotrajan zadatak. Prije nego što odlučite koju uslugu automatskog odgovaranja ili softver kupiti, trebali biste se uvjeriti da nema nedostatak važnih značajki. Dobar automatski program mora moći obavljati razne marketinške zadatke i zaštititi vas od pravnih problema.



Što je blog?

Weblog, koji se obično skraćuje na blog, je web stranica na kojoj se redovito unose (poput časopisa ili dnevnika) i

Kako se nositi sa stresom?

Život moderne osobe kontinuirani je niz velikih i malih stresova. Nemoguće ih se riješiti, pa je vrlo važno naučiti se

Cvijećem protiv štetnika

Razno ljetno cvijeće pored svoje dekorativne uloge u cvijetnjacima ima i manje poznato svojstvo, da popravljaju tlo od raznih uzročnika