HEKLANJE

Odabrala sam ljubav umjesto rata.

TEMU APP 100 E KUPON

Njega, a ne eksploatacija. Nježnost, pažljivost, draža grubost. Suludo mi je gledati neke veze u obiteljima. Gdje muškarci namjerno stvaraju obespravljene zatvorenike od ljupkih mladenki. Obiteljski zatvorenici. Svatko će zavijati u takvoj situaciji. Svatko će na kraju početi sanjati o bijegu. Čim se ukaže prilika. Čim strpljenja ponestane.
Tko voli postati jailbreak? Osuđenik za života. Ugnjetavanje, diktatura, zastrašivanje loše su odluke za obiteljske odnose. Režati na svoju ženu je lakše. Ali ovo je jednoćelijska otopina za adrenalin. Odluka koja neizbježno ubija budućnost. Oblaci grmljavine ogorčeni će sakriti svako, čak i najsjajnije sunce. Pa čak i u podne, kuća će postati mračna i oblačna. Kada supružnik počne postati snježna kraljica, pretvarajući se u otrovni led. Ubijanjem sebe. Uništavajući druge.
Supruga je najbliža osoba. Ponekad draža od majke. Često pouzdaniji od oca. Ovo je sunce koje uvijek grije i voli. I u tuzi i u radosti blista. Ovo je vječni pokretač. Ovo je najodaniji prijatelj, makar samo da se brine o njemu. Ako jednostavno ne režite, već volite. Supruga je veličanstveni cvijet koji cvjeta, preplavivši čitav prostor kuće ljepotom. Mirisno miriše, smiješi se, zrači radošću. Samo ga treba zalijevati pažnjom na vrijeme. Oplodite nježnim riječima. Odvojite vrijeme da budete zajedno. Budite zajedno u srcu.
Kako se možete boriti cvijećem? Kakva je ovo glupost? Odakle taj idiotizam? Snažni, uživajući u svojoj moći, muči slabe. Uništava harmoniju, ulijeva strah. Zašto si pucati u nogu? Napokon, ovo je vaša obitelj, vaša djeca, vaša supruga. Zašto prekidati kisik obiteljske sreće, jer ga udišete. Iako ako su takve neobične sklonosti neizbrisive, tada ćete, naravno, morati udisati otrovne pare. Postajući mučenikom vlastitom glupošću.
Što je? San o feudalnom sustavu ili urođena želja za kmetstvom? Odakle ti slogani, ti stavovi? Iz povelje koncentracijskog logora?
“Ne kvari” od riječi “uopće”. Bez cvijeća, skupe odjeće, nakita, frizura, manikure, džeparca. Svu zarađenu imovinu, apartmane treba evidentirati samo za sebe. Bitno je ne formalizirati službene odnose. Sve troškove obitelji kontrolira samo on – gospodar. Provodi i nadgleda. Ali to ne uspijeva. Budući da se novac uglavnom troši na takvo upravljanje na sebi.
Prioritet imaju vaše sebične želje. Za mene, opet za mene, za mene. Na štetu djece, na štetu supruge. Djeca sama odrastaju, a supruga odjednom postaje pametna i lijepa. I naravno, ona mora neumorno obrazovati, prati, prati, liječiti, hraniti i raditi. Radite bez odmora. I raditi u krevetu noću. Odjednom postajući božicom ljubavi.
Ostaje napisati “Arbeit macht frei” iznad ulaza u stan. Rad oslobađa. Sve je poput Arijevaca iz Trećeg Reicha. Ne sviđaju mi ​​se moji uvjeti – samo naprijed do izlaza. Nismo zakazani. A u njezinu je naručju već troje male djece. Iscrpljene snage, obješenih ruku, izgubljene ljepote i slomljenog srca.
Psi su najodanija stvorenja. No koliko god pas volio svog vlasnika, ma koliko ga u početku obožavala, bilo tko će se prekinuti s lanca i pobjeći ako samo na nju izvuče bijes. Ako se potpuno prestane hraniti, prestat će glačati. Počinje redovito udarati štapom. Jače, bolnije. Ništa drugo osim udaraca, prijetnji, straha i njuške. Da šutim.
Očito se neki ljudi vole naslađivati ​​bespomoćnošću i ovisnošću drugih, kad se to jednom dogodi. Ali ovako vas tjeraju do bijesa, tako izazivaju očaj. Tako uništavaju obitelj i gube najbolje prijatelje. Ovo je sjajan način da odgojite čudovište u sebi. S vlastitim rukama. Množi se želja samo za snimanjem portreta Doriana Graya.
Svojim neiskorjenjivim egoizmom gajio je mržnju. Ubio je ljubav, a zatim pao u prirodnu paranoju. Život je bezizlazan, svuda je mrkli mrak! Sve žene su čudovišta, sve žene su kučke!
Ali tama je samo u vašoj vlastitoj duši. Ova situacija uvijek završava cinizmom koji izgara srce. Koji izvlači krila, zatvara put u Nebo i u oslobođenje. Slanje u sljedeći krug samsare. Tako se rađaju krekeri, praznih očiju, sa žalosnim pitanjem “Zašto imam takvu sudbinu?”
Djevojke su uvijek djevojke. Bez obzira na to koliko su stari, oni su i dalje isti. S velikim slatkim očima, s pigtails-om, s dugim trepavicama. Lako je vjerovati, voljeti ušima. Svi su oni isti smijeh. Pahuljasti mačići koje je ugodno maziti i maziti. O čemu se želite pobrinuti. Zadovoljstvo je ugoditi svom mačiću. Želim ga nahraniti, jedva čekam da ga pokupim, bezbrižno se igram s njim. Napokon, toliko je poželjan, tako pouzdan. Najbolji na svijetu.
Slatka djevojka želi darivati, glačati leđa. Baš je lijepo gledati je. Vedro sunce, vlastita supruga – uređenje doma. Njezino mukanje čini kuću toplom, ugodnom, mirnom. Oči su joj pune nježne vatre. Ljubav dolazi od njih. Zauzimajući ovo gledište, želim živjeti, želim stvarati, ići naprijed, postizati ciljeve.
Ne ratujem sa svojim suncem. Ne gazim polje cvijeća, ne okovam svog najvjernijeg prijatelja. Bliža mi je briga, a ne iskorištavanje. Nježnost, pažljivost, više sam voljela bezobrazluk. Hrabrost je kukavičluk. Odabrala sam ljubav umjesto rata. I moje bistro sunce sja sja, u blizini je moja draga. Svih ovih 30 godina.
Volodar Ivanov

SOBNA ILI UNUTARNJA VRATA

Kada planiramo gradnju kuće, pokušavamo približno izračunati koliko će nas ona koštati pa tako razmišljamo o cijeni gradilišta, temelja, zidanja,