HEKLANJE

Odgovaraju li vam kontakti?

Što trebate znati o kontaktnim lećama:

Kontaktne leće svakodnevno nose mnogi pojedinci. Vrlo se jednostavno nanose na oko. Samo trebate postaviti kontaktne leće izravno na površinu oka. U slučaju da ste u prošlosti pokušali nositi kontaktne leće i bili neuspješni, tehnologija naprednih kontaktnih leća je poboljšana dajući vam bolje šanse za uspješno nošenje kontaktnih leća sada.



Vrste kontakata:

Jednokratne: Osobe koje nose jednokratne kontaktne leće mogu ih baciti nakon jedne upotrebe. Ovi kontakti su nevjerojatni za pojedince koji nemaju vremena za čišćenje ili njegu svojih kontaktnih leća.

Obojeni: Dostupni su razni kontakti u boji. Netko može odlučiti nositi kontaktne leće u boji kako bi promijenio boju očiju u posebnim prilikama. Postoje mnogi pojedinci koji nisu zadovoljni svojom bojom očiju i isprobavaju kontaktne leće u boji. Prije nego što to razmotrite, potrebno je obaviti očni pregled i razgovarati sa svojim oftalmologom. To uključuje mogućnost održavanja i čišćenja kontaktnih leća koje planirate nositi. Morali biste primjenjivati istu brigu o ovim kontaktima kao što biste bili da ih morate nositi za korekciju vida.

Dugotrajno nošenje: Ako ste jedan od onih koji ne vide bez naočala, mogle bi vam koristiti kontaktne leće za produljeno nošenje. Možete ostaviti ove kontakte dok spavate i nositi ih do tjedan dana prije nego što ih morate promijeniti.

Plinopropusni: Ovi kontakti su specijalizirani prema receptu. Čovjek bi se morao posavjetovati s oftalmologom da vidi hoće li se kvalificirati za nošenje ove marke kontaktnih leća.

Kontakti za posebna stanja: Ako patite od astigmatizma i niste mogli nositi kontaktne leće, tehnologija je poboljšala šanse da nosite kontaktne leće za ispravljanje astigmatizma.

Odabir kontaktnih leća: Pri odabiru kontaktnih leća pomoći će vam vaš oftalmolog. Tada ćete moći pretražiti sve opcije koje bi mogle biti dostupne za pojedince koji žele nositi kontaktne leće i odabrati vrstu koja odgovara vašem receptu ili stilu života.



Održavanje kontaktnih leća: Nakon što primite kontaktne leće, važno je da slijedite upute za održavanje i čišćenje leća. Pokazat će vam se ispravan način rukovanja vašim kontaktima na siguran i zdrav način. To će uključivati nazive proizvoda koje možete kupiti za čišćenje kontakata. Čišćenje je važno za održavanje vaših očiju zdravim i čistim od infekcija.

Rez iznad ostalih

Kada započnete potragu za dijamantima u komadu, najprije želite odrediti određeni rez koji želite. Kada govorimo o rezu dijamanata, mislimo