HEKLANJE

Odluka o temi vaše web stranice

Izbor teme je prvi korak koji morate napraviti. Odluku o temi vaše web stranice ili bloga ne bi trebali donositi samo tako jer o izboru profitabilne teme ovisi i zarada koju će vaša stranica donositi.
Profitabilna tema je ona tema koja ima veliku potražnju a vrlo malo ponude (konkurencije). Najbolji način na koji to možete otkriti je Googleov alat za ključne riječi u kojem možete potražiti koje su ključne riječi ili fraze najviše tražene i kolika je konkurencija za njih.
Moram naglasiti da je poželjno da tema o kojoj imate namjeru pisati, nešto što vam leži tj. da o toj temi znate gotovo sve. To može biti nešto što vas zanima, vaš hobi, posao itd.
Zašto je to važno?
Zato jer o tome ovisi pozicija u tražilicama. Ako imate web stranicu sa malo sadržaja, tražilica će ju smjestiti među ostale nezanimljive jer prilikom pretrage za određene ključne riječi ili fraze, svaka tražilica će ponuditi web stranicu ili blog sa mnogo sadržaja.
Tražilice vole bogat i unikatan sadržaj na stranicama pa bi svaka vaša stranica trebala imati 400-500 riječi. Što više sadržaja imate – tražilice vas više vole i stavljaju vas na vrh prilikom pretrage. Da bi imali mnogo teksta o nekoj temi, morate znati mnogo o tome o čemu pišete.
Nemojte kopirati druge i pisati o temama o kojima ništa neznate samo zato jer su njihove web stranice uspješne jer ta tema je njihova strast i vi nećete biti toliko motivirani da pišete o njoj.
Naučite na koji način može zarada na Internetu postati vaš honorarni posao kod kuće. Onaj tko je spreman uložiti mnogo truda u svoj Internet posao može na potpuno legalan način zarađivati i po nekoliko tisuća dolara mjesečno…