HEKLANJE

Održavanje vaše kože čistom – za muškarce

Jeste li znali da je muška koža masnija od ženske? To je činjenica gospodo, a to znači i prljavija lica. Dakle, kao što vidite, muškarci imaju još veću potrebu za pravilnom njegom svoje kože čisteći je svako jutro i večer. I ne govorimo o korištenju sapuna za tijelo za brzo čišćenje, ovdje govorimo o dubinskom čišćenju. Nakon završetka dubinskog čišćenja kože izgledat ćete bolje, zdravije, a pore će vam biti čiste.

Kada birate proizvod za čišćenje, trebali biste se odlučiti ako je moguće za prirodne proizvode ili proizvode koji se temelje na prirodnim sastojcima. Pokušajte izbjegavati sredstva za čišćenje na bazi kemikalija. Prije sam spomenula i sapune za tijelo; sapuni za tijelo su dezodoransi i ne biste ih trebali koristiti na (mislim da vašem licu ionako nije potreban dezodorans). Sadrže sastojke koji nisu namijenjeni za upotrebu na licu i ostavljaju sloj deterdženta iza sebe, iritirajući i začepljujući pore .



Za dubinsko čišćenje možda će vam trebati i piling za lice, piling će se riješiti mrtvih stanica na gornjim slojevima kože i zagladiti površinu vašeg lica. Pazite da ne koristite piling koji će vas oštetiti jer je prejak. Izbjegavajte one koji sadrže grube sastojke jer će vam na kraju oštetiti kožu. Ako nakon korištenja osjetite oštećenje kože, odmah ga promijenite.

Nakon što je vaša koža čista, ne zaboravite je hidratizirati također prirodnom opcijom. Ako se brijete, učinite to prvo, prije nanošenja hidratantne kreme i ne zaboravite nanijeti kremu i na vrat. Skloni smo zaboraviti vrat, a on je oštećen koliko i koža. Vlaženje ovisi o vašem tipu kože, pa bi moj savjet bio da dobro upoznate svoju kožu prije nego što bilo što kupite, a zatim krenite odatle. Na primjer, ako vam je potrebna intenzivna hidratacija, trebali biste koristiti vitamin E ili ulje aloe vere.

Kao što vidite čišćenje lica je vrlo važno, ali u isto vrijeme i vrlo jednostavno, samo dodajte nekoliko minuta svom svakodnevnom jutarnjem ritualu i bit ćete sigurni da ćete izgledati sjajno sljedećih godina.