HEKLANJE

Odvodna pumpa s plovnim prekidačem

Drenažna pumpa s plovnim prekidačem Svestranost domaćih drenažnih crpki Problemi s vodom uvijek su u prvom planu svakog kućanstva. Međutim, ne mogu se razmatrati odvojeno od problema odlaganja vode. Uklanjanje viška vode nije toliko očito, jer nema izravni utjecaj na udobnost stanovanja u kući, ali njegova važnost ne umanjuje – često je izravno povezana sa sigurnošću i trajnošću cijele stambene zgrade u cjelini. Većina problema u ovom planu pomoći će vam u upravljanju drenažnim crpkama. Opseg njihovih zadataka vrlo je širok.
Uz pravilan pristup, bilo koje područje sa stambenom zgradom trebalo bi biti opremljeno sustavima odvodnje i odvodnje oborinskih voda koji ga trajno štite od vlaženja, vlaženja, negativnog utjecaja podzemne vode na temelj itd. Međutim, nikad se ne isključuju razdoblja ako se ti sustavi ne mogu nositi. s obilnim dotokom vode – to može biti previše topljenja snijega, dugotrajno kišovito vrijeme, poplave u obližnjim vodenim tijelima itd. U takvim je situacijama poplava podruma ili podruma sasvim moguća i bez drenažne pumpe bit će vrlo teško nositi se s takvom katastrofom.
Poplave u podrumu – teško bez drenažne pumpe Događa se da tijekom građevinskih radova loše vrijeme uzrokuje “prilagodbe”, a poplave kišnice prosule su se rovove ili jame. Čekanje da se osuši ogromno je gubljenje vremena. Odvodnju je bolje povjeriti istoj drenažnoj pumpi.
Tijekom gradnje kiša je izlila jarak ili jamu – dolazi do pomoćne drenažne pumpe.
U kući smještenoj na tlu sklonom vlaženju, uobičajena kanalizacija možda se neće moći nositi s tim zadatkom i voda će stalno teći u podrum prostorije. Kraj – organiziranje sakupljanja u posebno stvorenoj izoliranoj jami, a zatim pumpanje ručno ili automatski pomoću pumpe za pumpu.
Drenažna pumpa u koritu radi na kontinuiranom ispuštanju “problematičnog” podruma
Čak i uz ispravan rad odvodnje kišnice ili sustava odvodnje, često je potrebno crpljenje vode iz kolektora ili iz bunara, na primjer za upotrebu u navodnjavanju povrtnjaka. Drenažne pumpe također pomažu u brzom prenošenju velike količine tekućine.
Odvodna pumpa dobro u kanalizaciji.
Ne zaboravite na potrebu za sustavom kiše ili topljenja vode! Ne obraćaju svi dužnu pažnju ovom problemu – i uzaludan je. Kako u pravuosnovna oprema drenažne pumpe Drenažne pumpe mogu biti površinske, polupotopne i potopne. U privatnoj kući najčešće se koriste podmornice, pa ćemo se usredotočiti na njih. Sve pumpe ove vrste imaju približno istu opremu. Njihova se konstrukcija sastoji od dva glavna bloka – to je pogonski pogon (elektromotor) i radna komora, u kojima se stvara prekomjerni tlak tekućine, što osigurava njegov prijenos kroz cijevi (crijeva). Sličan je raspored ovih uronjenih jedinica – vertikalni cilindrični dizajn tijela, u čijem je gornjem dijelu pogonski dio, koji ima pouzdanu izolaciju od prodiranja vode, a odozdo – sklop pumpe povezan s motorom okretnim vratilom. Cijene Karcher drenažnih crpki Karcher drenažne crpke Slika prikazuje primjer dijagrama podvodne crpke za odvod. Odmah rezervirajte – dijagram prikazuje crpnu opremu s dvije zgrade – vanjskom i unutarnjom, između kojih je raspoređen protok pumpane vode. Takve su crpke, iako nešto složenije u postrojenju, puno otpornije na pregrijavanje – voda koja prolazi između dviju zgrada (vrsta “vodene košulje”) pridonosi učinkovitom odvođenju topline iz pogona (elektromotor). Karakteristična značajka ovih uređaja – izlaz se nalazi na vrhu pumpe.
Većina potopnih crpki za drenažu grubo je raspoređena na ovaj način. Vanjsko zatvoreno kućište pogonske jedinice (poz. 1) može biti metalno (najčešće visokokvalitetni nehrđajući čelik) ili izrađeno od plastike otporne na udarce. Unutarnje kućište izrađeno je od metala (poz. 2), također potpuno zabrtvljeno, jer osigurava potpuno odvajanje elektromotora. Između zgrada, kao što je već spomenuto, postoji šupljina za protok pumpane vode. I na vrhu se nalazi izlaz (poz. 3) – za spajanje crijeva (cijev, čahura). Statorski namoti (poz. 4) nalaze se u unutarnjem poklopcu. Rotor motora (položaj 5) čvrsto je postavljen na osovinu koja prenosi rotaciju na rotor. Za napajanje, kabel s vrlo pouzdanom izolacijom opremljen je kapsuliranom jedinicom napajanja (poz. 6) na jedinicu napajanja. Kabel se isporučuje s crpkom i njegova duljina treba osigurati rad jedinice na odgovarajućoj dubini proizvoda. Kondenzator (poz. 7) također se nalazi u bloku napajanja, koji osigurava potrebnu početnu struju. U većini visokokvalitetnih modela postoji termički relej (poz. 8), koji služi kao zaštita od pregrijavanja. Ako se temperatura namota statora počne približavati kritičnom pragu, relej će raditi i prekidati krug napajanja pogona. Radno vratilo (poz. 9) oslanja se na skupinu ležajeva (poz. 10) izrađene od najmodernijih građevinskih materijala. Ležajevi osiguravaju slobodno okretanje osovine i potrebno poravnanje. Podmazivanje ležajeva i odvođenje topline iz njih zadatak je posebne komore napunjene tehničkim uljem (poz. 11), u kojoj se nalaze i brtvene čahure, koje u potpunosti eliminiraju prodiranje vode na dno u unutarnji prostor pogonske jedinice. Ispod je dio pumpe. Ovo je tijelo radne komore – svrdla (poz. 12), izrađeno od lijevanog željeza ili trajnog polimera. Unutra je rotor (poz. 13) s posebnom konfiguracijom rotora. Dno tijela cochleyja obično je postavljeno na postolje (poz. 14) ili noge. Opskrba vodom smještena je na dnu (položaj 15) i često se uklanja rešetkom kako bi se spriječilo ulazak čvrstih inkluzija u radnu komoru pumpe, nego što je to slučaj s ovim modelom. Rotacija rotora stvara snažno centrifugalno ubrzanje. Voda koja ulazi u komoru kroz otvor smješten duž osi rotacije izbacuje se do ruba i tako se stvara znatan vakuum u središtu komore kada pumpa radi, stvara se prekomjerni tlak na periferiji blizu zidova, stvarajući potreban pritisak vode na izlazu. U pravilu se na vrhu crpke nalazi udobna ručka za nošenje opreme ili za njezino vješanje u vodeni stupac (spuštanje užeta na dno bunara, itd.).
Razlike na izlazu crpke – gornjoj i donjoj Na primjer, izlaz ne smije biti na vrhu, već na dnu, neposredno u blizini radne komore pumpe. Dizajn crpke na ovaj način svakako je jednostavniji, ali otpor prema pregrijavanju postaje sve manji – u polu plutajućem stanju pogonska jedinica se protokom pumpane tekućine ne hladi tako učinkovito – to se mora imati na umu pri odabiru optimalnog modela. Mogu postojati razlike u dizajnu radnog kola. Najčešći su dakle jednokanalni impeleri sposobni za rad s onečišćenim tekućinama. Još su nezahtjevnije jedinice s otvorenim rotorom – sposobne su se nositi s jakim nečistoćama i tekućinama visoke viskoznosti. Uz maksimalnu snagu i pritisak koji su stvoreni, stražnji kotači su se pomicali posebnom vrtložnom konfiguracijom rotora. Je istina, da su takve crpke skuplje i troše više te su obično dizajnirane za pumpanje samo čiste vode. Mnogi moderni modeli omogućuju vam podešavanje položaja radnog kola, pomicanjem gore-dolje u komori duž osi rotacije kako biste postigli optimalne performanse u određenim radnim uvjetima. Funkciju možete odmah zaustaviti na pumpama za odvajanje i odvodnju.
Pumpe za čistu vodu mogu se izravnati s čvrstim ukljucima do 5 mm. Ovaj pokazatelj može biti i manji – sve je to nužno navedeno u putovnici proizvoda. Prikladni su za pumpanje vode iz spremnika u spremnik, za navodnjavanje iz spremnika, mogu “sakupljati” vodu s poda gotovo do suhog, ispuštati čisti bazen, izvoditi druge slične radnje, ali ih ugraditi u odvodno okno gdje ima čvrstih ili vlaknastih fragmenata – ne vrijedi.
Pumpe za čistu vodu mogu sakupljati vodu s poda gotovo suho
Svestranije u tom pogledu, pumpe za prljavu vodu. Neki se od njih lako poravnaju čak i s vrlo velikim čvrstim ulomcima od 30 mm ili većim. Očito je da je područje djelovanja ovih uređaja već puno šire.
Funkcija pumpe za prljavu vodu već je znatno veća.
Posebna podvrsta pumpi za prljavu vodu može se nazvati fekalna. Posebna konstrukcija njihovog radnog prostora i prisutnost mnogih modela posebnog mehanizma za rezanje omogućuju pumpanje viskoznih tekućina s visokom koncentracijom vlakana i organskog otpada. Istina je da su ove krute inkluzije već kontraindicirane s ovim pumpama.
Fekalne pumpe – oprema za autonomnu kanalizaciju Funkcionalnost ovih uređaja također je vrlo visoka, ali njihova glavna svrha je i uporaba autonomnih kanalizacijskih sustava. Kako se organizirati. Koje kriterije procijeniti pri odabiru drenažne pumpe? Mnogi kriteriji za odabir drenažne pumpe već su uzeti u obzir tijekom opisa njenog dizajna i namjene. Ali još uvijek postoje neke točke. Koji zahtijevaju posebnu pažnju.
Napajanje i potrošnja energije. Crpke ove klase, namijenjene za kućnu uporabu, obično su dizajnirane za konvencionalnu jednofaznu mrežu od 220 volti. Njihova snaga obično počinje od 350-400 vata. Trofazni modeli u praksi privatne uporabe vrlo su rijetki.
Posebno lovi povećanu snagu – nema smisla. Neiskorišteni potencijal ogleda se u cijeni opreme, njezinoj težini i dimenzijama, povećanoj potrošnji energije, brzom zagrijavanju pogonske jedinice itd. Općenito, parametar snage u odnosu na crpnu opremu često ima samo referentnu vrijednost ili se koristi za izračunavanje opskrbnih vodova. Glavni parametri (koji se naravno odnose na performanse) su radne karakteristike – stvorena glava i snaga.
Za bilo koji crpni uređaj i “odvode” oni nisu iznimka, parametar koji se određuje uvijek se stvara na izlazu tlaka vode. Može se mjeriti u metrima vodenog stupca, u tehničkim atmosferama ili barovima. (10 m vodenog stupca? 1 teh. Atm.> 1 bar).
Stvoreni tlak trebao bi biti dovoljan ne samo za podizanje razine tekućine od mjesta usisavanja do mjesta ispuštanja, već i za prevladavanje hidrauličkog otpora vodoravnih dijelova cijevi (crijeva) do točke gdje se gravitacijom može dalje pomicati (npr. Kanalizacijske cijevi položene na nagib ili samo prihvatni spremnik, odlagalište otpada, itd.) Ako se za navodnjavanje koristi dodatna drenažna pumpa, tada bi stvoreni tlak trebao biti dovoljan da oprema za navodnjavanje može ispravno funkcionirati (obično je potreban nadtlak za njih najmanje 0,5 – 1 bar).
Ako se za navodnjavanje koristi drenažna pumpa, tlak koji stvara mora osigurati i potreban pritisak vode na opremi za navodnjavanje. Izračun uzima u obzir promjer utora duž kojih se odvija prijenos. Dakle, ako kućište ima promjer veći od 1 inča, njegov hidraulički otpor može se potpuno zanemariti. Kako se uvjetni prolaz smanjuje, otpor se povećava, na primjer na crijevima od 16 mm s vodoravnim presjekom od 4 metra, na način da se “upije” 1 metar okomitog stupca vode. Ispod je kalkulator koji će vam pomoći da točno procijenite koja će glava pumpe biti potrebna za određene uvjete. Kalkulator za izračunavanje potrebnog tlaka za drenažnu pumpu Idite na izračune Kalkulator vam omogućuje izračunavanje tlaka za normalno pumpanje vode ili upotrebu za navodnjavanje. Unesite potrebne vrijednosti i kliknite na “Izračunaj potrebni minimalni tlak” Odaberite vrstu izračuna:
– samo za pumpanje u drugi spremnik, kolektor itd. ili s ispuštanjem u zemlju
– za upotrebu vode za navodnjavanje Razlika u visini između mjesta usisavanja i najviše točke za crpljenje vodoravne udaljenosti od mjesta dovoda vode do mjesta njenog slobodnog protoka Uvjetni prolazak korištenih crijeva (crijeva, plastične cijevi)
– 0,3 ATM (bar) – 0,5 atm. (bar) – 1 atm. (bar) – 1,5 atm. (bar) – 2 atm. (bar) Nisu li sve drenažne pumpe u stanju generirati velike vrijednosti tlaka iznad 10? 15 metara vodenog stupca. To ponekad može biti nedovoljno za navodnjavanje, pa obično vodena područja za navodnjavanje nastoje približiti što bliže navodnjavanom području. Primjerice, smješteni su u spremniku (bačve, hidranti), u koji se voda iz glavnog izvora prvo pumpa, taloži, zagrijava (što je vrlo korisno za elektrane), a zatim koristi za navodnjavanje – tada će biti dovoljno kapaciteta crpne pumpe za oba postupka. .
Uređenje navodnjavanja iz bačve pomoću podvodne drenažne pumpe
Svaka podvodna crpka koja također uključuje drenažne pumpe ima određeno ograničenje dubine uranjanja u vodu – to je ponekad potrebno prilikom odabira modela.
Drugi najvažniji pokazatelj pumpe je njezin kapacitet, tj. Količina koja pokazuje koliko je uređaj uređaj u stanju pumpati po jedinici vremena.
S najmanjim drenažnim pumpama kapacitet može biti nizak – do 100 litara u minuti. Prosječni modeli raspona snage već sustižu 250 volumena? 300 l / min Izbor ovisi o specifičnim uvjetima korištenja. Za hitne radove ili za pumpanje vode iz jednog spremnika u drugi, naravno, što je veća snaga, to bolje. Međutim, ako, na primjer, voda postupno ulijeva u jamu ili kanalizaciju, nema smisla davati novac za neiskorištene mogućnosti. Glavna stvar je da terećenje spremnika uvijek treba biti manje od kapaciteta kupljene pumpe. Ako se crpka koristi za ponovno poplavljivanje područja, postoje neki detalji. Postoje određeni standardi navodnjavanja za različite vrste biljaka, koji se obično kreću od 3 do 6 litara po četvornom metru (nekim usjevima ili ukrasnim biljkama može biti potrebno više – lako se mogu naći u referentnoj literaturi). To znači da je poznavanje površine područja koje se navodnjava (uključujući cvjetne gredice, cvjetnjake, travnjake ako je potrebno itd.) I brzinu navodnjavanja lako izračunati koliko će vode trebati. Međutim, samo navodnjavanje obično nije napeto – obično se to dogodi navečer, nakon što prođe vrućina i takvom je postupku posvećeno od pola sata do dva sata. Stoga je za potpuno navodnjavanje potrebno da pumpa može u određeno vrijeme dovoditi pravu količinu vode. To je osnova za izračunavanje izvedbe u ovom konkretnom slučaju. Da bismo pojednostavili zadatak izračuna, u nastavku je prikladan kalkulator u kojem su svi potrebni odnosi već položeni. Međutim, samo navodnjavanje obično nije napeto na vrijeme – najčešće navečer, nakon što vrućina nestane, a traje oko pola sata do dva sata. Stoga je za potpuno navodnjavanje potrebno da pumpa može u određeno vrijeme dovoditi pravu količinu vode. To je osnova za izračunavanje izvedbe u ovom konkretnom slučaju. Da bismo pojednostavili zadatak izračuna, u nastavku je prikladan kalkulator u kojem su svi potrebni odnosi već položeni. Međutim, samo navodnjavanje obično nije napeto – obično se to dogodi navečer, nakon što prođe vrućina i takvom je postupku posvećeno od pola sata do dva sata. Stoga je za potpuno navodnjavanje potrebno da pumpa može u određeno vrijeme dovoditi pravu količinu vode. To je osnova za izračunavanje izvedbe u ovom konkretnom slučaju. Da bismo pojednostavili zadatak izračuna, u nastavku je prikladan kalkulator u kojem su svi potrebni odnosi već položeni. Kalkulator potrebne snage drenažne pumpe koja se koristi za navodnjavanje vrta Cijene odvodnih pumpi Makita Drenažna crpka Makita “Junk” također je puno. Stoga ovaj uređaj kupujte isključivo u specijaliziranim prodavaonicama, gdje ćete se imati priliku upoznati s dokumentacijom proizvoda i osigurati jamstveno razdoblje. Video: zašto su nam potrebne crpke za odvodnju i kako najbolje pristupiti problemu odabira Pregled popularnih modela pumpi za odvodnju s plovnim prekidačem Naziv modela, država proizvođača IlustracijaKratki opis modelaPrimjer razine cijena “Dzhileks odvodnja 220/14 5221” (Rusija)
Vrlo čest i relativno jeftin, pouzdan model ruske proizvodnje. Odvodna pumpa za čistu vodu – dopuštena veličina krutih čestica – do 5 mm. Snaga – 750 vata. Stvoreni pritisak – 14 m vode. Umjetnost. Produktivnost – 220 l / min. Dubina uranjanja – do 8 metara. Prekidač na plovak – uključen. Plastično kućište, mjesto donje izlazne cijevi s adapterima za 1 1? 1? inča Duljina standardnog kabela je 10 m. Težina pumpe je 5,6 kg.4500 rubalja. VMtec INTEGRA 440 (Njemačka)
Izvorni model može podizati vodu s poda gotovo do suhog. Odvodna pumpa za čistu vodu – dopuštena veličina krutih čestica – do 5 mm. Snaga – 440 vata. Stvoreni pritisak – 7 m vode. Umjetnost. Produktivnost – 140 l / min. Dubina uranjanja – do 5 metara. Plovni prekidač – ugrađeni elektronički tip. Plastično kućište, gornja utičnica, konektor – 1? Duljina standardnog kabela je 10 m. Težina pumpe je samo 3,5 kg, 8000 rubalja. “ESPA Vigila 350 MA” (Španjolska)
Kompaktna podvodna pumpa za odvodnju koja može raditi s zagađenom vodom i s agresivnim kemijskim sastavom kanalizacije. Dopuštena veličina čestica je 10 mm. Snaga – 670 vata. Stvoreni pritisak – 7 m vode. Produktivnost – 90 l / min. Maksimalna dubina uranjanja je 5 metara. Prekidač na plovak – tip poluge. Vrhunsko mjesto ladice 1? s adapterom za priključak crijeva. Plastično kućište otporno na udarce. Standardna duljina kabela je 10 metara. Težina pumpe je 6,7 kg. Minimalni prihvatljivi nivo vode je 124 mm.8900 rubalja. Makita PF0410 (marka je rođena u Japanu, skupština je Kina)
Podvodna pumpa za odvodnju sposobna za rad u jako zagađenoj vodi. Dopuštena veličina čvrstih fragmenata je do 35 mm. Snaga – 400 vata. Stvoreni pritisak – 5 m vode. Art.Produktivnost – 140 l / min. Dopuštena dubina uranjanja – do 5 metara. Donji položaj cijevi 1? inčni adapter za crijevo. Plastična kutija. Duljina standardnog kabela je 10 m. Prekidač je vanjski plovak. Težina pumpe – 4,3 kg. 4400 rubalja. “Calibre NPTs-1000 / 40P” (domovina marke je Rusija, sklop je Kina)
Kvalitetna oprema savjesnog kineskog okupljanja. Podvodna crpka za odvodnju za jako zagađenu vodu. Dopuštena veličina čvrstih inkluzija je do 40 mm. Snaga – 1000 vata. Stvoreni pritisak – 9 m vode. Produktivnost – 333 l / min. Maksimalna dubina uranjanja je 5 metara. Donje mjesto ladice s prijelazom na 2, 1? a 2? inchCase – plastika visoke čvrstoće. Vanjski plutajući prekidač. Uobičajena duljina kabela je 10 metara. Težina pumpe je 7,9 kg.4400 rubalja. “QUATTRO ELEMENTI Drenaggio 1100 F” (rodno mjesto marke je u Italiji, izgrađeno u Kini)
Snažna pumpa sposobna za rad s kontaminiranom vodom. Dopuštena veličina čvrstih inkluzija je 35 mm. Snaga električnog pogona – 1100 vata. Stvoreni pritisak – 9 m vode. Art.Produktivnost – 316 l / min. Maksimalna dubina uranjanja je 2 metra. Tijelo od nehrđajućeg čelika, mjesto donje ladice. Vanjski plovni prekidač. Duljina standardnog kabela je 12 metara. Težina pumpe – 7,5 kg. 6900 rubalja “Gardena 7000 Classic” (robna marka je Njemačka, sklop je Kina)
Popularni model koji je vrlo pogodan za uvjete ladanjske kuće. Dizajniran za pumpanje čiste vode – s najvećom veličinom krutina do 5 mm. Snaga – samo 250 vata. Stvoreni pritisak – 6 m vode. Art.Produktivnost – 116 l / min. Može uhvatiti vodu gotovo suhu. Izvorni oblik plastičnog kućišta s pouzdanim hlađenjem pogona. Prekidač na plovak – uključen. Adapter za crijeva različitih promjera i navojne spojeve različitih veličina. Maksimalna dubina uranjanja je do 7 metara. Standardna duljina kabela je 10 metara. Težina pumpe – 4,3 kg. 7200 rubalja. “Belamos Omega 55 F” (Rusija)
Praktični model kuće, pogodan za organizaciju navodnjavanja mjesta. Dizajniran za rad s čistom i blago onečišćenom vodom – dopuštena veličina čvrstih inkluzija je 16 mm. Snaga elektromotora – 550 vata. Stvoreni pritisak – 7 m vode. Čl. Dopuštena dubina uranjanja – 7 metara. Produktivnost – 167 l / min. Ugrađeni plovni prekidač omogućuje vam proizvodnju vode iz uskih bunara promjera samo 400 mm bez rizika od pregrijavanja. Nazivna duljina kabela je 10 metara. Težina pumpe – 4,75 kg, 5400 rubalja “Karcher SCP 12000 mjerač razine” (Njemačka)

Poboljšajte svoj kreditni rezultat

Što znači “kreditna ocjena”? Mjera kreditnog rizika izračunata iz kreditnog izvješća pomoću standardizirane formule. Čimbenici koji mogu oštetiti kreditni rezultat