HEKLANJE

Oglašavanje putem e-pošte

Tijekom e-mail kampanje obraćanja svojim klijentima, članovima ili pretplatnicima na mailing listu također je potrebno pratiti i znati kada se vaši e-mailovi zapravo čitaju.
Izvješće “E-mail Marketing Use and Trends Report: H1 2004” kreirano na temelju podataka prikupljenih od 70 milijuna klijenata MailerMailera, dokazalo je sljedeće:

1. Provjera e-pošte
Isti dan kada pošaljete e-poštu – tada će većina vaše ciljane publike (80%) primiti i pročitati vašu e-poštu. 95% vaše ciljane publike će primiti i pročitati vašu e-poštu nakon 6 dana od isporuke.



2. Neuspjela e-pošta
Slanje e-pošte može biti neuspješno: kada je jedan od vaših pretplatnika promijenio svoju adresu e-pošte, a da vas o tome nije obavijestio, ako je e-pošta označena kao neželjena pošta ili ako poslužitelj e-pošte jednog od vaših pretplatnika ne odgovara ili je izvan mreže.
Nedavna studija dokazala je da je stopa neuspjeha pri slanju prvih 5 e-poruka vašim pretplatnicima 6,6%, nakon što izbrišete nevažeće adrese e-pošte s popisa za slanje e-pošte, stopa neuspjeha pada na 3,9%.
Slanje e-pošte državnim institucijama imat će manju stopu neuspjeha (2,41%), tvrtkama za e-trgovinu (3,8%) i agencijama za nekretnine (4,19%).

3. Otvaranje i pregledavanje e-pošte
Već je poznato i dokazano da slanje e-pošte državnim institucijama, telekomunikacijskim tvrtkama, tvrtkama za e-trgovinu, agencijama za nekretnine, imaju najveću stopu primanja i čitanja. Većina njih primi i pročita vašu e-poštu unutar prvih 48 sati.
Također, e-poruke poslane ponedjeljkom imaju veću stopu primanja i čitanja u usporedbi s ostalim danima u tjednu.

4. Klikanje na link
E-mailovima s poveznicama pristupljeno je u omjeru od 4,27%.

Čak i ako je mali broj e-poruka poslan tijekom vikenda, oni koji su poslani u subotu (5,11%) i oni poslani u nedjelju (5,54%) primljeni su i čitani često nego poslani tijekom tjedna. U isto vrijeme, e-poštu s personaliziranim predmetom otvaralo je i čitalo više ljudi od onih koje su imale samo personalizirani sadržaj ili kuća koje uopće nisu bile personalizirane.

Budite pametni kada šaljete e-poštu. Stvaranje i održavanje popisa za slanje e-pošte može biti vrlo učinkovit alat koji možete koristiti kada vodite web stranicu ili online poslovanje.