HEKLANJE

Opasnosti kemikalija i tretmana za izbjeljivanje zubi

TEMU APP 100 E KUPON

Kompleti za izbjeljivanje zubi mogu uzrokovati razne probleme. Problemi mogu nastati kod slučajnog gutanja sredstva za izbjeljivanje, bržeg kvarenja i oštećenja zubnog mesa.

Peroksid koji se koristi za izbjeljivanje zubi može uzrokovati oštećenje živaca i mesnatog tkiva u desnima. Kada su živci oštećeni, imat ćete povećanu osjetljivost na topline i hladnoće. Lasersko izbjeljivanje zubi nije puno bolje; peroksid se i dalje nanosi na zube, samo ovaj put laser uzrokuje da prodre dublje u zub. Lasersko izbjeljivanje zubi može uzrokovati još veću štetu nego samo nanošenje proizvoda za izbjeljivanje zuba na površinu. Ovi problemi, ako se ne liječe, mogu dovesti do karijesa, au rijetkim slučajevima ponekad i do potpunog gubitka zuba.



Usta su vrlo osjetljivo područje tijela. Oštre kemikalije koje su uključene u izbjeljivanje zubi trebale bi biti zadnje utočište nakon što ste isprobali tretmane bez recepta kao što su paste za zube. Međutim, postoji nekoliko mjera opreza koje možete slijediti kako biste osigurali da proces izbjeljivanja teče glatko. Prvo, ako trenutno imate problema sa zubima, prije izbjeljivanja zubi pričekajte dok ih ne riješi stomatolog. Nikada nemojte započeti postupak s otvorenim ranama u ustima, poput šavova ili čireva. To može dovesti do gorih problema od onih s kojima ste počeli, a kemikalije mogu izjesti tkivo i uzrokovati veliku bol.

Alternativa kemijskom izbjeljivanju zubi je stavljanje ljuskica na zube. Mnogi pacijenti su se odlučili za ovaj put, unatoč njegovoj cijeni, i bili su vrlo zadovoljni rezultatima koje su postigli. Osim toga, mnoge slavne osobe svoj naizgled savršen osmijeh postižu ljuskicama, a ne kemijskim izbjeljivanjem zubi. Oni će ostati bijeli i nisu porozni kao vaši obični zubi. Dolaze u različitim materijalima i iako obično koštaju više od tretmana za izbjeljivanje zubi, prednost im je što traju znatno dulje od rezultata koje postižete kemijskim postupkom izbjeljivanja zubi.