HEKLANJE

Osnivanje tvrtke

Osnivanje društva prvi je susret poduzetnika sa svijetom administracije i zakonskih propisa. Proces uključuje mnoga važna pitanja koja će bitno utjecati na vaše kasnije poslovanje. Sa zadovoljstvom ćemo Vam pružiti savjet i pomoći u donošenju tih odluka.
Koji oblik društva odabrati?
Prva velika dvojba u životu poduzetnika je oblik društva koje će pokrenuti. Najčešće se radi o dilemi da li otvoriti poduzeće ili obrt. I jedna i druga opcija imaju niz prednosti i mana, a odabir ovisi o poduzetničkoj ideji, vrsti posla, životnom stilu poduzetnika, očekivanim prihodima i rashodima, broju zaposlenih itd. Rado ćemo Vas posavjetovati o poreznim davanjima, zakonima, pravima i obvezama različitih oblika društava i tako olakšati vaš odabir.
Kako odabrati naziv društva?
Iako se najčešće radi o emotivnoj kategoriji, odabir naziva društva je s poslovne i marketinške strane jedan od ključnih koraka kojem treba pristupiti razborito. Prije svega, ime vašeg društva mora biti usklađeno sa zakonskim propisima RH i dostupno za korištenje. Pri odabiru imena društva koristite se portalom sudreg.pravosudje.hr gdje možete provjeriti da li društvo s takvim imenom već postoji. Nakon provjere dostupnosti, a prije definitivne odluke – dobro razmislite. Što vaše ime znači vašim potencijalnim klijentima? Kakav dojam ostavlja na poslovnom tržištu? Kako zvuči na stranim jezicima? Kako se ponaša u govoru i pismu? Može li se registrirati odgovorajuća domena na internetu? Što se dogodi kad se ključne riječi ubace u internetske pretraživače…
Odabrali ste oblik i naziv, što sad?
Odabrali ste oblik i ime i predali zahtjev. Što sad? Sad treba preuzeti Rješenje o upisu u sudski registar i Obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta po Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti s upisanim matičnim brojem. Po preuzimanju dokumentacije potrebno je izraditi pečat i otvoriti račun u banci. Slijede prve prijave društva, vlasnika društva i zaposlenika u sustav mirovinskoga i zdravstvenoga osiguranja (HZMO i HZZO) i možete započeti s poslom.

Najbolja tvrtka za web hosting

Kada prodajete robu ili usluge, imperativ je da imate riznicu mrežnog hostinga za e-trgovinu koji podržava kupnje i ogromne količine