HEKLANJE

Osnove upravljanja novcem

Ljudska bića postižu nove visine u gotovo svim sferama života. Posao koji je prije oduzimao dosta vremena sada se može udobno završiti u roku od nekoliko sekundi. Postoji nekoliko parametara za procjenu ljudskog napretka, a upravljanje novcem putem softvera jedan je od njih.

Softver ima više od desetak prednosti. Jednostavno i trenutačno vođenje evidencije o priljevu i odljevu novca, bez grešaka, jednostavno za korisnika i praktično za rukovanje čak i za one koji imaju malo znanja o računima itd., da spomenemo samo neke. Imajući u vidu nebrojene prednosti i značaj softvera za upravljanje novcem u današnjem životu, na tržištu su dostupni različiti paketi. Ali dobivate samo ono za što ste potrošili. Na primjer, ako ciljate samo na operatera čekovnih knjižica, vaš će paket biti ograničen na održavanje ili ažuriranje vaših čekovnih knjižica i ništa drugo. Dok ako želite dodatne funkcije kao što su planiranje ulaganja i rješenja za mirovinu, trebali biste platiti nešto više. Dakle, postoje različite značajke koje variraju s cijenom paketa. Međutim, neki od jednostavnih paketa možda neće biti prilagođeni raznim web stranicama za bankarstvo i financijsko planiranje.



Potrebe, pa tako i vrsta softverskog paketa za koju se odlučite, razlikuju se od pojedinca do pojedinca. Neki od značajnih i široko korištenih paketa ili značajki za kojima postoji velika potražnja navedeni su u nastavku:

• Budžetiranje – možda je najvažniji i najosnovniji zahtjev svih potrošača, posebno onih koji si ne mogu priuštiti unajmljivanje računovođe. Ova značajka vodi evidenciju svih vaših ušteda i izdataka i može vam pomoći s pojedinostima kad god se prijavite na nju. Softver za financijsko planiranje pokazao se kao blagoslov za mnoge. Razlog tome je što bilježi sve vaše sitne i velike troškove koje čovjek najčešće zaboravi u užurbanom životu.

• Rješenja za planiranje ulaganja i umirovljenje – ovo organizira prijenos vašeg novca kao što je koliko potrošiti na obrazovanje vaše djece i koliko odvojiti za svoju starost. Quicken i Microsoft Money tvrtke Intuit Inc. dva su najčešće korištena paketa u ovom kontekstu. Razborito će planirati ulaganja i planove za mirovinu. Raspodjela sredstava zbog njihove pomoći postaje dječja igra.

• Priprema poreza još je jedna značajka softvera za financijsko planiranje koja se često koristi i koja je uočljiva. Softver za pripremu poreza iznimno je olakšao rad s porezima.

• Značajke softvera za hipoteke i nekretnine služe kao vodič kada su u pitanju zadaci planiranja nekretnina i slično. Ovo štedi mnogo vaših dragocjenih dolara koje biste nerado potrošili na odvjetnike i agente.

• Paket koji pomaže u raspodjeli imovine i sastavljanju oporuka također je u velikoj upotrebi. Troškovi ovog paketa znatno su manji od dosljednih plaćanja odvjetniku.

• Kupnja i prodaja dionica – ova značajka oslobađa vas ogromnog posredovanja koje plaćate svaki put prilikom kupnje i prodaje svojih dionica. Zbog toga je ljudima vrlo ugodno sjediti kod kuće, imati pogled na tržišne tečajeve i prodaju i kupnju dionica.



Osim ovih, postoje mnoge druge relevantne značajke koje ovdje nisu spomenute, ali svakako doprinose našoj pogodnosti.

Što je Mp3?

U današnje vrijeme, ako želimo slušati glazbu na ulicama, moramo imati Mp3 uređaj. Čak su i telefoni koje možemo slušati