HEKLANJE

Osobne financije vaša su odgovornost

TEMU APP 100 E KUPON

Bez obzira odlučite li to zanemariti ili ne, ne možete poreći istinu ugrađenu u ovu izjavu: Vaše osobne financije jesu i uvijek će biti vaša odgovornost.

Kada je riječ o financijama, mnogi ljudi nepraktično zatvaraju oči pred činjenicom da financijama treba upravljati. Osobne financije sve su popularniji pojam za odrasle i tinejdžere, bez obzira na to zarađujete li novac ili ne. Uostalom, morate platiti sve račune, nahraniti članove obitelji i održati svoj stil života.



Najveći i najzanemareniji korak za mnoge obitelji je podučavanje tinejdžera kako upravljati svojim novcem. Financije za tinejdžere su edukacija tinejdžera o vrijednosti novca. Naučite ih kako štedjeti pokazujući im kako se služiti svojim primitivnim oblikom knjigovodstva. To se često može ugraditi kroz djetetov odgoj putem
kasice prasice, štedni računi i sitni poslovi u zamjenu za novac.

Financije za tinejdžere važan su dio vaših osobnih financija jer također. Kada vaša djeca nauče štedjeti i mudro koristiti novac, vi ste kasnije spašeni od spašavanja njih iz financijskih problema u budućnosti.

Osobna etika i financije idu ruku pod ruku; ako imate dobar odnos sa samim sobom, moći ćete uštedjeti novac. Nećete osjećati poriv da činite stvari koje su u suprotnosti s vašom etikom, poput registracije za kreditnu karticu pod tuđim imenom.

Osobne financije uključuju poduzimanje nekoliko koraka prema zaštiti vašeg novca. Vaš potrošeni novac ne smije premašiti vaš primljeni novac. Kako biste spriječili da se to dogodi, trebali biste napraviti grubu bilancu i koristiti je za bilježenje svih svojih transakcija.

Svaki mjesec zapišite koliko je primljeno, a koliko potrošeno. Napravite popis svih stvari na koje je novac potrošen, tako da možete pratiti svoj novac.

Iznenadit ćete se koliko trošimo na stvari koje nisu nužne.

Napravite popis i držite ga se. Uvijek pokušajte dobiti najbolju ponudu za svoj novac i zapamtite da jeftinije ne znači nužno nižu kvalitetu.



Na kraju krajeva, to je vaš novac; upravljanje osobnim financijama trebalo bi smatrati obaveznim dijelom kako bi novac radio za vas.