HEKLANJE

Ostavljaju li vaši žuti zubi trajan dojam o vama?

Bilo da se radi o poboljšanju samopouzdanja, kako bi izgledali privlačniji drugima ili jednostavno o držanju koraka s Jonesovim, izbjeljivanje zubi danas je svakako u modi. Filmske zvijezde imaju blistavo bijele zube; mnoge reality zvijezde ih imaju, kao i gotovo sve televizijske osobe (vijesti, sportski voditelji, voditelji talk showa i tako dalje). Poput onih ljepotica napuštenog izgleda koje se šepure manekenskim pistama, ove svjetlucave pozerke sigurno idu kod zubara do zvijezda, ili ipak? Mislim tko ima tako savršene zube? Hollywoodske zvijezde poznate su po pušenju cigareta, ispijanju kave i naravno, čestim odlascima na rehabilitaciju. Ne boje li sve te stvari njihove zube?

Naravno da jesu, ali su također potražile profesionalnu stomatološku pomoć kako bi svojim biserno bjelinama vratile prirodni sjaj. Ove se slavne osobe ne oslanjaju na lijekove bez recepta koje svi vidimo na TV-u i u trgovinama. Svoje obavljaju profesionalci.
I mi svi želimo blistavo bijele zube, ali mnogi od nas ne žele se zamarati tim procesom, odvraća ih cijena ili jednostavno ne znaju kako postići najbolje rezultate. Ali jedno je sigurno…prekrasno bijeli zubi učinit će da se osjećamo bolje i izgledamo bolje. Nema sumnje u to.



Sijedi ili žuti zubi rezultat su oštećenja pigmentacije vaših zuba. Pravilnim tretmanom možete svojim zubima vratiti njihov prirodni sjaj, ali prvo morate odabrati postupak koji je najbolji za vas.

Dva najučinkovitija pristupa izbjeljivanju zubi su laserski tretman u ordinaciji i izbjeljivanje zubi kod kuće prilagođenim ulošcima koje je dizajnirao vaš stomatolog. Većina lijekova bez recepta djelovat će do određenog stupnja, ali neće jamčiti istu razinu rezultata kao i profesionalni tretmani. Pristupi bez recepta vjerojatno će posvijetliti vaše zube za tri do pet nijansi dok će profesionalni tretmani poboljšati pigmentaciju za 10 nijansi ili više.

Dobar raspon cijena laserskog tretmana u ordinaciji je negdje između 400 i 900 USD za gornje i donje zube. Međutim, u mnogim slučajevima bit će potrebno više od jednog tretmana za najbolje rezultate i vaš stomatolog može preporučiti da ovaj tretman nastavite s kućnim lijekom po narudžbi koji je on propisao. To će očito dodati više troškova vašoj krajnjoj liniji.

Stavljajući na stranu premium cijene, najveća prednost profesionalnih tretmana je trenutačnost i trajanje učinka. S laserskim tretmanom vidjet ćete pune rezultate čim se postupak završi, a s ulošcima prilagođenim kod kuće, vaš vam je stomatolog dao gel za izbjeljivanje profesionalne kvalitete kako bi vaši zubi ostali bijeli još dugo vremena. Tre White tvrtke Opalescence je profesionalni komplet za izbjeljivanje koji ima unaprijed napunjene jednokratne posude koje se nose 30-60 minuta jednom dnevno. Rezultate ćete vidjeti za 5 do 10 dana. Dostupno je na www.cleure.com.

Iako izbjeljivanje zubi može, ali i ne mora biti nešto o čemu trenutno razmišljate, neke su stvari sigurne kada se odlučite na taj korak:

• Osjećat ćete se sigurnije
• Izgledat ćete privlačnije
• Ljude više neće odbijati tvoj sijedi/žuti osmijeh

Pristup je puno jeftiniji i manje intruzivan od drugih estetskih operacija poput liposukcije, zatezanja lica i zatezanja trbuha



Nema boli

Potpuno je siguran

Najbolje što možete učiniti ako razmišljate o posvjetljivanju zuba je da razgovarate sa svojim stomatologom koji će raspraviti o najboljim tretmanima za vas.
Ako ipak odlučite izbijeliti zube s Tre Whiteom, bilo bi nam drago da nam pošaljete neke slike prije i poslije kako bismo ih mogli prikazati na našoj stranici.