HEKLANJE

Ovi prirodni detoksikacijski napitci pomoći će u čišćenju bubrega

TEMU APP 100 E KUPON

Unatoč činjenici da bubrezi imaju sposobnost čišćenja, neće im biti suvišno malo pomoći da ovaj važan organ održi na optimalnoj razini.
Bubrezi su odgovorni za održavanje dobrobiti našeg tijela filtriranjem krvi. Oni apsorbiraju hranjive sastojke iz krvotoka i kroz njega uklanjaju toksine i druge štetne tvari iz tijela .
Unatoč činjenici da bubrezi imaju sposobnost čišćenja, neće biti suvišno malo im pomoći da pomognu ovom važnom organu da optimalno radi i nosi se sa svim svojim funkcijama.
Čimbenici koji utječu na nakupljanje toksina
Sjedilački način života
Nezdrava hrana
Nedovoljna hidratacija (hidratacija)
Konzumacija alkohola
Pušenje
Razlozi za čišćenje bubrega
Dakle, glavna funkcija bubrega je filtracija krvi, to je takozvana “bubrežna funkcija”. U procesu čišćenja krvi bubrezi odvajaju korisne hranjive sastojke od nepotrebnih i štetnih.
Ali ako se u njihovom radu dogodi bilo koji kvar, ova funkcija je poremećena, što može rezultirati sljedećim problemima:
Infekcije bubrega: Također se nazivaju infekcije mokraćnog sustava. Oni su nakupina bakterija u mokraćovodu i mokraćnom mjehuru, dopirući do samih bubrega.
Kamen u bubrezima: Čimbenici koji utječu na njihov izgled su različiti. Smatra se da bubrežni kamenci nastaju uslijed nakupljanja određenih tvari u mokraći, koje prolaze kroz mokraćne kanale i talože se u bubrezima.
Dijabetička nefropatija: Nefroni koji se nalaze u bubrezima odgovorni su za izvođenje postupka filtracije. U slučaju dijabetesa, mogu se početi zgušnjavati, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.
Kako očistiti bubrege?
Vrlo je važno voditi zdrav način života.
Uz to, u svakodnevnu prehranu možete uključiti nekoliko prirodnih sokova s ​​diuretičkim svojstvima.
Diuretski sokovi s svojstvima čišćenja
Unatoč blagodatima ovog proizvoda (jer je prirodan i hranjiv), pretjerana konzumacija može dovesti do neželjenih posljedica. Stoga, kao i u svemu, i vi morate znati kada treba stati.
Bilo koji sok za detoksikaciju bubrega treba jesti ne duže od 3 uzastopna dana.
1. Sok od ananasa i brusnice
Sastojci:
1/2 šalice brusnice (75 g)
1 kriška ananasa
1/2 cikle
1 žličica meda (7,5 g)
1/2 šalice potočarke (15 g)
voda (ako je potrebno)
Način kuhanja:
Umutite sve sastojke u blenderu dok ne postanu glatki i bez grudica. Ako je pregusto, možete dodati malo vode. Ljudi koji pate od dijabetesa trebali bi se suzdržati od dodavanja meda. Najbolje je piti sok ujutro natašte.
2. Sok od ananasa i peršina
Sastojci:
1 žlica peršina (10 g)
2 kriške ananasa
1 čaša vode (200 ml)
Način kuhanja:
Stavite prethodno oprane kriške peršina i ananasa u blender. Dodajte vodu. Kombinirajte sve sastojke u blenderu, također oko 1 minute. Pijenje ovog soka preporučuje se odmah.
Napomena: Konzumiranje peršina tijekom trudnoće vrlo je nepoželjno.