HEKLANJE

Ovo su pozitivni učinci drijemanja na naše tijelo

TEMU APP 100 E KUPON

Svi znamo koliko je popodnevno spavanje dobro za našu djecu, pa zašto ne bi imalo toliko pozitivnog učinka na odrasle? No, pogledajmo zajedno zašto bi to trebalo postati prava navika za sve nas.
Koliko nas se dogodilo da smo popodne zadrijemali 5 minuta, a onda kad smo se probudili osjećali smo se stvarno napunjeni? Pa, studije su pokazale da je to zapravo tako! Kao što veliki smijeh ima ozbiljne tjelesne i mentalne koristi, tako i popodnevni san ima stvarne koristi za naše zdravlje. Sjajno je kako nam naše tijelo daje ove savjete.
Prednost # 1: Poboljšava kognitivne funkcije
Upravo nam umor ne dopušta da budemo koncentrirani i pažljivi.
S 60 – 90 minuta dnevnog odmora pokazalo se da mentalne performanse imaju značajno poboljšanje.
Prednost br. 2: Poboljšava zdravlje srca
Harvardsko Istraživanje pokazalo je da ljudi koji se redovito odmaraju popodne rjeđe imaju problema sa srcem.
Drijemanje nadoknađuje nedostatak sna što je važan čimbenik u zdravlju srca.
Najmanje tri puta tjedno, barem 30 minuta, to bi bio pravi lijek-sve za naše srce.
Korist # 3: Smanjuje stres i anksioznost
Umora uzrokuje stres i čini nas još više umorna. Ali drijemanje može biti izvrsno sedativ.
To je osobito važno za muškarce, jer su skloniji zdravstvenim problemima povezanim sa stresom od žena.
Korist # 4: Bori se protiv želje za hranom
Kad smo umorni, osjećamo da trebamo energiju i vodimo se da tražimo hranu koja će je “nadoknaditi” i sve što pronađemo pri ruci, ali kao što svi znamo štetna hrana može dovesti do ozbiljnih problema za naše zdravlje. Dakle, popodnevni odmor alternativa je grickalicama jer povećava energiju i sprječava nas da razmišljamo o hrani – trebalo bi samo 10 do 15 minuta drijemanja da se riješimo te žudnje.
Prednost br. 5: Poboljšava tjelesne performanse
Studije pokazuju da će sportaši s većim tjelesnim performansama omogućiti kratke drijemeže, povećavajući brzinu i kapacitet reakcije. Nema ništa loše u popodnevnom odmoru i zasigurno nećemo postati lijeni, ali daleko od toga. Dakle, ako se osjećate stresno ili tjeskobno, sve što trebate učiniti je ukrasti malo vremena tijekom dana kako biste na brzinu odspavali, čak i za samo 10 minuta.

Bloganje: napredak u brojkama

Mnogo je raznih multimedijskih pomaka koji se događaju s dobrim starim blogom. Iako je blog star tek nekoliko godina, tehnologija