HEKLANJE

Ozbiljna njega kože

Ozbiljna njega kože sastoji se u održavanju blistave i zdrave kože tijekom cijelog života. Kako starite, tjelesni prirodni mehanizmi za njegu kože slabe. Stoga morate učiti o promjenjivim potrebama vaše kože. Trebali biste redovito procjenjivati, analizirati i mijenjati svoje rutine njege kože na temelju mnogih stvari poput okoliša, vaše dobi i promjena u vašem tipu kože.

Trebali biste biti svjesni sve više i više činjenica koje se svakodnevno pojavljuju u tehnološkim istraživanjima. Trebali biste biti otvoreni za isprobavanje novih proizvoda koji dolaze na tržište. Međutim, preporučamo da prvo nanesete novi proizvod na uži dio kože (ne na lice) kako biste provjerili kako vaša koža reagira na novi proizvod.



Trebali biste slijediti neke dobre prakse kao što je nanošenje hidratantne kreme dok je koža vlažna, uklanjanje šminke prije odlaska u krevet, korištenje poteza prema gore za bolje prodiranje proizvoda, korištenje točne količine šminke, čišćenje prije hidratacije itd.

Poduzmite neke mjere opreza poput izbjegavanja bilo kakvog kontakta s deterdžentima i pazite da budete nježni prema svojoj koži. Nemojte pretjerano ljuštiti kožu i nikada ne koristite proizvode niske kvalitete ili proizvode koji sadrže jake kemikalije.

Ne zaboravite posjetiti dermatologa u slučaju bilo kakvog poremećaja kože. Nikada nemojte ignorirati kožne poremećaje jer mogu dovesti do trajnog oštećenja vaše kože. Stoga, ako se stanje ne popravi s lijekovima bez recepta, odmah posjetite dermatologa. Nikada ne cijedite akne/mitesere.

Stoga se ozbiljna njega kože više odnosi na poduzimanje odgovarajućih mjera opreza i preventivnih mjera kao što ste sigurno čuli: “Bolje spriječiti nego liječiti.” Trebali biste biti proaktivni u pogledu potreba svoje kože tako da potreba za reaktivnošću bude gotovo nula.

Informativni članci o njezi kože