HEKLANJE

Patite od otečenih očiju? Evo prirodne metode za liječenje otečenih očiju

Dolaskom proljeća alergičari su počeli tražiti rješenja za oticanje očiju, što je također jedna od alergijskih reakcija. Oticanje očiju ne mora uvijek biti posljedica alergijskih uzroka. Dakle, što uzrokuje oticanje oka, što je dobro za oticanje oka? Pogledajmo prirodne metode koje su dobre za oticanje očiju. Oticanje oka može se javiti ponekad na kapku, a ponekad i na donjim dijelovima oka. U našim vijestima možete pronaći odgovor na pitanja što je dobro za oticanje očiju i zašto se javlja.
Što je dobro za oticanje očiju?
Ako imate ovaj problem, prioritet će vam uvijek biti savjetovanje s liječnikom specijalistom i obavljanje svih potrebnih pregleda. Osim toga, možete smanjiti oticanje oka primjenom nekih metoda kod kuće.
Sirovi krumpir
Sirovi krumpir koji ste držali u hladnjaku možete staviti 2 sata nakon što ga izvadite i staviti na otečene strane očiju da bude dobar za oticanje očiju. Povećat će brzinu cirkulacije krvi zbog svoje hladnoće.
Stavljanje leda
Oticanje u očima može biti uzrokovano nedovoljnom cirkulacijom krvi. Primjena leda smanjit će razinu otekline jer omogućuje bržu cirkulaciju krvi.
Položaj spavanja
Ispravno postavljanje jastuka dok spavate može vas spasiti jutarnjih problema s natečenošću.
Maska od bjelanjaka
Za oticanje oka; Odvojite žumanjak i bjelanjak jaja i dobro izmiješajte bijeli dio. Pomiješano jaje nanesite na oči i kapke pomoću četke, pričekajte da se osuši. Osjetit ćete napetost u očima. Osim toga, ova napetost je vrlo korisna za bore oko očiju. Nakon što držite suho jaje u očima 5-10 minuta, isperite s puno vode.
Vrećica čaja
Jedan od najpraktičnijih i najjednostavnijih načina za oči je stavljanje vrećica čaja na oči. Prije stavljanja vrećice čaja na oči morat ćete ga staviti u vruću vodu i pričekati 5 minuta te pričekati najmanje 2 minute nakon što ga izvadite iz vode. Tada ga možete staviti na oči i smanjiti razinu otekline.
Što uzrokuje oticanje oka?
Alergija: Najosnovniji uzrok problema s oticanjem oka posljedica je alergija. Alergijski problemi uzrokuju oticanje na ovom području. Oticanje očiju uzrokovano alergijama uglavnom ne uzrokuje bol. Razlozi koji proizlaze iz ovog problema mogu biti različiti, a najviše ih uzrokuje svrbež. Potrebno je konzultirati liječnika specijalista.
Upala kapaka: Oteklina koja se javlja u dijelu oka kapaka uglavnom je posljedica upale u tim kapcima. Mora se paziti na rješavanje problema uzrokovanog upalom.
Nesanica: Ako se otekline oka javljaju u donjim vrećicama, a ne na kapcima, jedan od glavnih razloga za to je nesanica. Uz nesanicu, štetne navike poput pušenja i alkohola mogu povećati nevolju.