HEKLANJE

Paušalni obrt: Ima li povrat poreza i za porez koji se plaća za obrt?

Ima ako ste ga preplatili pa ne želite ostaviti kao predujam za slijedeću godinu ili ako zatvarate obrt pa postoji preplata. Mislim da ovo pitanje nije bilo u tom smjeru. Pa paušalni porez je već toliko mali, kako bi se još mogao neki povrat tražiti, na osnovu čega?
Ako ste iz višeg poreznog razreda pali u niži i preplatili paušalni porez, ta razlika nije bačena u vjetar. Tu razliku možete ostaviti na kontu paušalnog poreza i pustiti da sami skidaju zaduženja bez da bi dodatno plaćali paušalni porez. Npr. preplatili ste porez za 1000 kuna, taj iznos možete ostaviti na kontu paušalnog poreza i oni će kvartalno skidati iznos prema poreznom razredu u kojem ste sad. Kad se taj iznos “potroši”, nastavite plaćati kvartalno prema svom poreznom razredu, a možete zatražiti i povrat.
A za prihode koje dobijem na žiro račun i na koje je plaćen porez po višoj stopi? Kod paušalaca nema povrata poreza.
Naravno da ima. Ja sam znao da će mi prihod biti puno manji nego u godini ranije i pitao sam PU jel mogu plaćati manji paušal. Odgovor je bio ne možeš, plaćaj više, pa traži povrat, drugim riječima nemaš nikakva prava, terorizirati ćemo vas uzduž i poprijeko (to upravo rade nama, ino penzionerima i radnicima, studentima) i uz to sve kreditiraj nas još godinu dana beskamatno.
Ima samo u slučaju da ste s primitcima ušli u niži razred, pa vam je obaveza za paušalni porez po PO-SD-u za godinu prije manja od predujmova. Pojavit će vam se na poreznoj kartici preplata nakon obrade obrasca koju možete iskoristiti kao predujam za iduću godinu.

Cijene abdominoplastike

Abdominoplastika, poznata kao zatezanje, vrlo je čest kozmetički zahvat. Ako ste zainteresirani za potencijalnu operaciju, morate znati tipične cijene. Cijene

Razmazite se – zaslužili ste

Svatko, uključujući i zaposlene mame, s vremena na vrijeme treba odvojiti malo vremena za ugađanje sebi. Uostalom, morate se brinuti